R6S icin camurluk gerekmeyecek, ufak bir aparatla mevcut camurluk kullanilabilir. R6S ön tekerlek aksi gerekli. Bir de hirdavatcidan alinacak birkac pul. Eski fazer forumunda yazdigim yaziyi buraya da ekleyeyim. (Tarih Mart-2009)
R6S Amortisor Modifikasyonu
Sonunda 20 gundur bekledigim R6 Amortisorleri gelmis ve ben de gidip Topkapi Gumrukten aldim. Gumrukten muaf oldu neyse ki. Satici degerini $100 gostermis. Ben postalama dahil $250 odemistim. Iste 10kg`lik posta:
Saticiya guvenmekle iyi etmisim. Amortisorler neredeyse yeni gibi ve paketleme de super yapilmis. Amerikalilar`in paketlemelerine hayranim.
Elimizde ne var bir bakalim:
Bir cift R6 amortisoru
Bir adet R6 on teker aksi
Bir cift S2 fren kaliperi
Bir cift celik fren hortumu (Venhill marka)
Bir kac tane de paslanmaz pula ihtiyacimiz var, onlar da hazir:
R6 ve Fz6 amortisorleri arasinda 5mm`lik aciklik kaldigi icin, aksta ve kaliper baglantilarinda bu pullari kullanmak gerekiyor. Pullarin kalinliklari 2.5mm
Arada siritmasinlar diye bunlari mat siyaha boyamaya karar verdim:
Iyi mi yaptim kotu mu yaptim bilmiyorum.
Neyse yavas yavas sokme islemine gecelim. Tekerlek ve fren kaliperleri sokuldukten sonra,
Sira geldi camurlugun ve orjinal amortisorlerin sokulmesine:
Fena dagildi, pis pis bakiyor, vaziyeti pek iyi degil tabi. Neyse birazdan duzelir umarim...
Iki farkli amortisorun gorsel karsilastirmasi da soyle:
R6 amortisorleri 500`er gram daha hafif denebilir. Ayrica 5-6mm de daha kisa boylular.
R6 aksini ve Fazer`in aksindan cikan spacerlari (Turkcesini bilmiyorum bunun) kullanacagiz.
Dayanamadim, bunlari da siyaha boyadim:
Iste R6 aksi ve aksin icindekiler bu siraya gore takilacak, 2.5mm`lik pullar da gorunuyor:
Once yeni amortisorleri takiyoruz:
Biraz keyfi yerine gelmis gibi sanki, devam edelim:
Hala biraz sinirli:
Camurlugu da takiyoruz. Camurluk tam olarak uymuyor ama halledilebilir gene de:
Iste uymayan yer:
Yavas yavas aksi ve tekerlegi de takalim yerine:
Evet iste oldu:
Daha onceden hazirladigimiz kaliper pullarini (Rondela) da takalim yavasca:
Ojelerim de bozulmus biraz bu isleri yaparken
Evet isin sonuna yaklastik sayilir, celik fren hortumlarimizi da taktik mi:
Gazteden cikan Memo Larousslari da maffetmisiz bu arada:
Alttan kaliperimize hortumu takip ustten Dot-4 dolduruyoruz ve freni pompaliyoruz:
Fren yagi isi biraz pis bir is ama o da halloluyor iste.
Fakat asil is ayar isi, cunku yeni amortisorlerimizin en guzel ozelligi ayarlanabilmesi:
O da soyle oluyormus:
Bu isin toplam maliyeti $450 civarinda bu arada. Deger mi daha bilmiyoum. Daha deneyemedim.
Fazil