Herkese selamlar, 20 sayfadan sonra fiyat muhabbetinin azaldığı ni görmek sevindirici. R25 kullanicisiyim ve R25 ile alakali kisa bir bilgi vermek istiyorum.
Kitapçık rodaj kurallarina uygun kullaniyorum. Suan motorum 300 km civarında ve yol bilgisayarinda ortalama 4 lt yakit tuketimi yaziyor. Shift light i 7.000 devir e ayarladim ve ışık 97 km/s hiza ulasinca yanıyor. 90-95 km sabit hizla duz yolda giderken birkac kez denedim su anki anlik yakıt tuketimi 3,0-3,2 lt/100 km.
kitapçığını okumayı usenen veya merak eden arkadaslara bilgi olsun: ilk 1000 km 7.000 devir geçmeyin ,1000 km de (yol bilgisayarı yağ değişim zamanı uyariyormus) yağ ve filtre değişimi yapılacak. Sonrasinda da 1600 km ye kadar yani 600 km daha 8.400 devir i gecmeyin yazıyor. Bir sonra ki bakim 5.000 km de, sonrakiler her 5.000 km de bir olacak. Ve hesabima gore 8.400 devir civarında 115-120 km arası hiza ulasilacaktir (6. Vitesten bahsediyorum tabiki)
Öncesinde 2012 cbr250r kullanıyordum.
Kullandigim kadariyla R25 in cbr a bana gore en büyük artıları, tasarım(ozellikle kuyruk), yol bilgisayarı(shift light ina kadar var, cbr in bilgisayarı bunun yanında hesap makinesi gibi), ve motorun sesi(tek kelimeyle harika, biraz kullandıktan sonra eksozu degistirirmiyim diyordum ancak kontağı cevirdigim an vazgectim)
Bunlar dışında trafikte motosiklet veya otomobil tüm suruculerin dikkatini çekiyor. Motosiklet suruculeri zaten ağızları açık motoru inceliyorlar yakın durdugumuzda. Bir de cbr da görüntüsüne nazaran kötü olan eksoz sesinden dolayi insan durdugu yerde ara gazi vermeye cekiniyor ama bunda kirmizi isikta fln durdugumda nadirende olsa hafif elcige dokunup motorun sesini dinlemek cok hosuma gidiyor.
ek bilgi: stop lambası mt-07 ile aynı.
Uykulu gözlerle yorumum uzun bile oldu. Tekrar yazacağım. Mantıklı sorularınız olursa onlara da cevap vermeye çalışırım.