- Konu Yazar
Merak ediyorum örneğin bahçeli bir eviniz var motosikletiniz ile giriyorsunuz köpeğiniz aynı hırçınlığı sergiliyor mu? Yoksa sizi tanıyor mu
bizim buradaki benim köpek (sokak köpeği) eskiden her geçişimde o sokaktan aha gene bu burada diye yol değiştiriyordum
ama bundan 3 ay önce falan köpeğe yiyecek bir şeyler verdim şuan evimin orada ona bakıyorum beni gördüğü zaman hayvan seviniyor motoru da tanıdığından onuda koruyuor motosikletle giderken beni görürse bana eşlik ediyor koşa koşa geliyor çok güzel hayvanlar aslında ama bazılarını dövmek lazım![]()
Dövmek lazım?? insanlardan tek beklentisi sevgi olan varlıkları mı dövmek lazım?? Yazık!
Gecen anlatmistim, kopekler motosiklet sesini onlara ve bolgelerine yaklasan bir tehdit olarak algiliyorlar. Yani neden havliyorlar sorusunun kopek dilinde cevabi:
"Ben su kadar metrekarelik alandan sorumluyum burasi benim mintikam. Buraya bilmedigim etmedigim bir ses ya da sey yaklasirsa havlamaliyim, uzaklasmiyorsa saldirmaliyim."
Bunun da cozumu kopek havlayarak size yaklastiginda, "pack leader" yani kopek grubunun lideri oldugunuz izlenimini vermek amacli siddetli aragaz vermeniz. Bu kopek dilinde "ben seni deserim, parcalarim bana itaat et" demektir. Yani motosikletiniz vasitasiyla onu hakimiyet altina alip uzaklastirirsiniz. Bazi durumlarda havlamaya devam ederler ama geri cekilmeyi de surdururler. Anlattigim yonteme ragmen saldirma vakasi gerceklesiyorsa tek sebep kuduzdur, bunun disinda kesinlikle sasma payi yoktur(altinizdaki motorun egzosundan sinek gibi bir ses cikmadigi surece)![]()
bizim buradaki benim köpek (sokak köpeği) eskiden her geçişimde o sokaktan aha gene bu burada diye yol değiştiriyordum
ama bundan 3 ay önce falan köpeğe yiyecek bir şeyler verdim şuan evimin orada ona bakıyorum beni gördüğü zaman hayvan seviniyor motoru da tanıdığından onuda koruyuor motosikletle giderken beni görürse bana eşlik ediyor koşa koşa geliyor çok güzel hayvanlar aslında ama bazılarını dövmek lazım![]()