şu tarih itibariyle 24 bin tl ye alınabilecek bir mt09 olduğunu sanmıyorum
Euro kuru 2,70 ken mt09 24 bin tl ydi.yaklaşık 8800 Euro.
yeni gelecek olan ürünler bu artıştan kaçamayacaktır.
şimdiki kura göre 26.500 gibi yapar.
bu arada plastik depo maliyetten kaçmakla ilgili değildir.
fiyatı 30 bin tl ye yakın olan ducati monster da uzun zamandır komple plastik depoyla üretiliyor.
bu tamamen bir tercih.
plastik daha hafif, ancak üretimi plastik kalıbı nedeniyle, presle üretilen metal depodan daha pahalı.
plastik tercih etmelerinin bir kaç sebebi vardır elbette. çoğu metal deponun üretim yöntemi hidrolik basınçlı kalıplar. bu kalıpların üretimi plastik kalıbı üretiminden çoook daha maliyetli. 10 plastik depo üretilene kadar bir metal depo ancak üretiliyor.
ı ıhh yanlışın var bir forumda daha önceden okumuştum 1 metal deponun kalıplarının hazırlanması için gereken hidrolik kalıpların maliyeti vs vs.. 4 plastik deponun üretim maliyeti ile eşdeğer. Plastik deponun boyanması, kesilip biçilmesi, montajı, montaj sırasında ki hassasiyeti (metal depo gibi hemen çizilmemesi) deliklerinin açılması, metala göre daha kolay işlenmesi kesinlikle daha kolaydır. Plastik depo genelde cross motosikletlerde ağırlığı min`a düşürmek için kullanılır. Bu tarz motosikletlerde ağırlık düşürülmesi ise şasenin borudan üretme yerine döküme, yine şasede ki olduğu gibi arka maşanın döküme dönüştürülmesi ile elde edilir. Plastik depo olayı tamamen motosikletin mühendislerininde dediği gibi ucuz yollu bir motosiklet yapma amacındandır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------
presle üretilen metal depodan daha pahalı.
Bu arada presle sadece çanak anten, tencere, tas üretilir

Hiç bir motosikletin deposu pres yöntemi ile üretilmemektedir. Malzeme içeriği uzun testlerden geçmiş metal bileşeni sağlandıktan sonra döküm tekniği ile üretilmektedir.