arkadaşlar bende de bu yazdan beri cb125e modeli var ilk motorum dolayısıyla acemilik var neyse ki şuana kadar pek düşüp kalkma problemim olmadı yaklaşık 2bin km yaptım şehirdışı hiç yapmadım sadece istanbul için özellikle kadıköy bostancı arasında gidip geliyorum zaten bu yüzden bu motoru seçmiştim
benim sizlere danışacağım 1-2 problemim var
1- Motoruma top-case taktırmak istiyorum 33-36lt civarı yeterli duruyor hangi marka önerirsiniz ve nereden almalıyım ?
2- ön cam taktırmak istiyorum araştırdım genelde siyah cbf-150 camı var onun şeffaf olanından bulabilir miyim bulursam nerden bulup nereye taktırabilirim çünkü siperlik deliniyor galiba onu yapmak için aletim mevcut değil
3- Zinciri ne kadar sürede bir yağlamak gerekiyor ve hangi marka zincir yağını tavsiye edersiniz ? kullanım şeklide önce wd40 ile yağı söküp motoru yıkadıktan sonra yağlamak bana mantıklı geliyor ama sizin tecrübeleriniz daha fazladır
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Hepsi biraz bütçe ile alakalı aslında
1- Arka çanta için ilk önerim
GİVİ alabiliyorsan başka birşeye bakmaman olacak. Biraz daha makul birşeyler bakıyor isen Shad SH-40 gibi bir çanta tercih edebilirsin.
Ben givi E-45 kullanıyordum inanılmaz memnundum, sanırım 36lt' si var aynı modelin, tavsiye ederim :cat: Feyizoğlu doğru dürüst bir işletmedir, sattığı ürünün arkasındadır, monrajınada yardımcı olabilirler, bir arayıp sorabilirsin
2- Ön cam için, Zeytinburu' nda Zeus Motor var, tel no : 0212 665 30 48 / Cep: 0543 335 50 56. bir arayıp sorabilirsin, ellerinde yok ise bile şeffaf dökebilirler tahminim, zaten üretici firma kendisi
3- Zinciri 300-500 de 1 yağlaman gerekiyor, 1000/1500 gibi komple temizleyip yağlaman gerekiyor. Zincir Yağı olarak
Wurth HHS Dry Lube şiddetle öneririm, sahibinden, sanalpazar gibi yerlerde 29TL gibi bir fiyatı oluyor.
Bulamaz isen Motul Road önerebilirim ama Wurth gibi değildir yinede

Olmadı diğerleri hemen hemen aynı sayılı İpone, Castrol ne denk gelirse alabilirsin ama sıçrar, yapışır, pislik toplar kolay temizlenmez v.s v.s gibi eksikleri olur bilgine
Sökmek için WD-40 tansa
Gaz yağı sıkabilirsin zincire (WD daha yumuşak olduğundan çok uğraştırır

),
hatta bi kargaburun veya pense gibi birşeyle zinciri yerinden çıkartıpta gazyağına yatırıp temizleyebilirsin, her baklanın arası gıcır gıcır temizlenir, hiç kasılma yapmaz