Dünyanın bir numaralı motosiklet markası Türkiye'ye geliyor.
Dünyanın en büyük global motosiklet üreticisi Hero Türkiyeye geliyor. Hindistanlı Hero Motocorp 2014 sezonu ile birlikte Türkiye pazarında Asya Motor ile ithalat ve üretim kararı aldı. Anlaşma ile birlikte Hero mühendisleri denetiminde Türkiye'de üretilecek ürünler öncelikle iç pazara sunulacak. Yakıt ve motor teknolojileri konusunda dünyanın en büyük laboratuarlarına sahip olan Hero sadece bu konuda yüzlerce mühendis istihdam ediyor.
Şimdi motosiklet ile ilgili tüm doğru bildiklerinizi unutun.
7 milyon adedi bulan yıllık üretimi ile global olarak dünyanın en büyük üreticisi konumundaki Hindistanlı Hero 2 yıllık araştırmaları neticesinde Türkiye pazarına girme kararı aldı. Bu karar ile birlikte 2014 yılında Hero modelleri Türkiye'deki showroomlarda yerini alacak. Global olarak 50 milyon adetlik üretim ve kullanıcı adedine ulaşan tek marka olan Hero, 1947 yılında kuruldu. 1983 yılında Japon Honda ile ortak üretime başladı. 2011 yılına kadar 29 yıl boyunca Hero Honda ve Honda modellerini üretti, dünya ülkelerine sattı. 2011 yılında Japon ortağından ayrılma kararı alan Hero bu ortaklığını yakın zamanda tamamen bitirecek. 2011 yılından itibaren Hero markası ile global pazarda 5 kıtada yer alan Hero bilinenlerin aksine Avrupa ve Japon üreticilerin önünde dünyadaki en büyük motosiklet üreticisi.
Hero Motor kimdir ?
Hero fabrikalarında toplamda 11.000 kişi yıllık 7 milyon motosiklet imal ediyor, bu adedin yaklaşık 750'si mühendis ve Ar-ge teknikeri. 3 büyük üretim tesisi olan Hero'nun her bir fabrikası küçük bir kasaba büyüklüğünde. Toplamda 19 modele sahip Hero, kullanıcılarına iç pazarı olan Hindistan'da 60.000 km veya 5 yıl garanti veriyor. Hero, kendi markası ile global pazarda yer almaya başladığı 2011'den bu yana dünyadaki tüm ülkelerde pazar araştırmaları yapıyor. Avrupa pazarında ilk olarak Türkiye ile yer almaya başlayan firma, yaklaşık % 50 ile Hindistan'ın en büyük pazar payına sahip.
KAYNAK
https://www.facebook.com/hero.motor.940?hc_location=stream