Yamaha Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
konu olan parçalar buradaki 5-6 ve 9 nolu parçalar...fiyatları da yazmakta...

https://www.motorcyclespareparts.eu...&type=13&year=353801&model=354274&part=354264

hacı sen bi link atmıştın zincir ayrı gergi ayrı parçaydı orda...

Evet gergiyi ayrı zinciri ayrı göndermiştim. Şimdi ustama sordum. "Normalde 4 parçadan oluşuyo bu sistem, ama değişimi yapılacağı zaman iki parça değişiyor. Bunlar egzantrik zinciri ve egzantrik gergisi." dedi. Erhanım benim sana gönderdiğim linkler de bu iki parçanın linkleriydi :cat:

erhanım
motolizden neden almakta tereddüt ediyorsun
motoliz yamaha bayiisi bildiğim kadarıyla bir sorun çıkmaz

valla kardeş motor konusunda herşeyden tereddüt ediyorum...o kadar ki adama tak diye verdiğim parçanın yerine başkasını takarsa diye bile tereddüt ediyorum...babadan oğula nesil bunlar:)

Evet gergiyi ayrı zinciri ayrı göndermiştim. Şimdi ustama sordum. "Normalde 4 parçadan oluşuyo bu sistem, ama değişimi yapılacağı zaman iki parça değişiyor. Bunlar egzantrik zinciri ve egzantrik gergisi." dedi. Erhanım benim sana gönderdiğim linkler de bu iki parçanın linkleriydi :cat:

malzeme 365 tl ediyor o zaman...sipariş etsem mi ki?

dur bi hesap kitap yapayım orta vadeli ödemelerime bakayım, çarpayım böleyim:)

Motosikleti
:mrgreen: düz hesap 500 liracık :mrgreen:

arkadaş küfür etmeye başlayacam ya...hafta sonu 250 kaat arabanın bakımı girdi daha yeni, ki daha ön fren disklerinin ve balatalarının değişmesi gerekli..kışlık lastik...uu beybi...

kendin değiştir zinciri? çok zor bişey değil. tek ihtiyacın olan şey adam gibi bir lokma takımı ve tork anahtarı.

kendin değiştir zinciri? çok zor bişey değil. tek ihtiyacın olan şey adam gibi bir lokma takımı ve tork anahtarı.

ben ordan bi avuç malzeme artırırım toplarken...onu geç açamam bile anasını satayım

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------

gergi otomatiği öncesi ve sonrası videosu..açıkçası çok fark duyamadım ben;

önce

sonra

bunlarda bahsedilen çıkan sesler..bu sesler benim kendi motorumun duyduğunun yanında çok kötü..bende böyle belirgin değil...daha çok şıkırtı sesi geliyo...böyle olsa motora adım attırmam valla

bunda da bi yoruma göre valfllerin aralığının çok olduğundan dolayı diye fikir yürütmüş birisi

Motosikleti
Erhan son söylediklerinin hepsinde hemfikirim. Bende de ses o yukardakiler gibi belirgin değil, ki zaten çok da farkedilir bir ses de yok. Ben pimpirikliliğimden değiştircem biraz da zinciri :mrgreen: bi de şimleri değiştirip ayarı yaptırcam.

Bu arada o sökme takma ayar işlerini yapabilsem bile yapmam, aksi bir durum oluşturup motoru çöpe atmaya niyetim yok :mrgreen: bunun ustası var eli alışkın, ayarını vs.'sini biliyor adamın işi bu. Bi sıkıntı çıktı mı da faturasını ona kesersin. Bu kadar ehemmiyetli olmayan şeylerde neyse uğraşırız belki, elimiz anahtar tutar ama, konu motor sente-subap ayarı olunca; vakti zamanında okulda bunu her gün 4-5 defa yapmış olsam bile motoruma bu zulmü yapamam :mrgreen:

Erhan, değiştirmesek mi ya la :mrgreen: Şunların seslere bak, bizimki bunların yanında kuzu be :mrgreen:

Erhan son söylediklerinin hepsinde hemfikirim. Bende de ses o yukardakiler gibi belirgin değil, ki zaten çok da farkedilir bir ses de yok. Ben pimpirikliliğimden değiştircem biraz da zinciri :mrgreen: bi de şimleri değiştirip ayarı yaptırcam.

Bu arada o sökme takma ayar işlerini yapabilsem bile yapmam, aksi bir durum oluşturup motoru çöpe atmaya niyetim yok :mrgreen: bunun ustası var eli alışkın, ayarını vs.'sini biliyor adamın işi bu. Bi sıkıntı çıktı mı da faturasını ona kesersin. Bu kadar ehemmiyetli olmayan şeylerde neyse uğraşırız belki, elimiz anahtar tutar ama, konu motor sente-subap ayarı olunca; vakti zamanında okulda bunu her gün 4-5 defa yapmış olsam bile motoruma bu zulmü yapamam :mrgreen:

Erhan, değiştirmesek mi ya la :mrgreen: Şunların seslere bak, bizimki bunların yanında kuzu be :mrgreen:

valla öyle düşündüm ama bazılarının ki ısınınca kesiliyomuş..benim ısınıp sadece rolantide şıkırtı duyuluyo...aksine ilk çalıştırmada soğukken yok şıkırtı..o şekilde de binmek ne kadar doğru olur bilemem valla...

Motosikleti
Hadi bende egsoz var zamanla subap ayarını bozdu diycem de sende stock egsoz var, ama aynı şeyi yaşıyoruz :) yok yok zinciri değiştirelim biz :)

Hadi bende egsoz var zamanla subap ayarını bozdu diycem de sende stock egsoz var, ama aynı şeyi yaşıyoruz :) yok yok zinciri değiştirelim biz :)

youtube da ve yabancı forumlarda bu problemi yaşayanlar hep eski model sahipleri...tabi 2004-2008 model arasında karşılaşanlar da var..aynı problem r1 ve r6 da da mevcut...okuduğuma göre yamaha nın bu modelleri için olağan karşılanıyor..

Arkadaşlar Egzantirik Zincirinin Değişim Zamanı Geldi :queen: Ama bir anda belli etmeye baaşladı şıkırtılı çalışıyor 5 000 devirde rolantide ustam tanıdık 250 lira masrafın olur dedi komple set değişecek

Motosikleti
:mrgreen: Ben de kasım sonu aralık başı gibi girecem ne var ne yok, egzantrik megzantrik kalmıycak kafa göz dalıcam :queen:

zaten videolardaki kadar çok öten varsa hemen değiştirsin :D bir tanesi fazer değil massey ferguson traktor mubarek :D

Motosikleti
Motorların psikolojisi karakteri değişmiş yahu, erhana da söyledim ya bizim motorlar bunların yanında kuzu mübarek. ben çok dikkatli dinlemeyince sesi duymuyorum zaten. :mrgreen:

Arkadaşlar Egzantirik Zincirinin Değişim Zamanı Geldi :queen: Ama bir anda belli etmeye baaşladı şıkırtılı çalışıyor 5 000 devirde rolantide ustam tanıdık 250 lira masrafın olur dedi komple set değişecek

gel kardeş bu tarafa geç...

daha önceki sayfalara bakarsan bizim fiyat açısından ulaştığımız rakamlar mevcut..250 tl dediyse senin usta komple senin ustaya yığılalım...bizim komple set değişim sübap ayarı vs 600 tl ye geliyo...

Motosikleti
Beyler, subap şimlerinin fiyatını bulabilen var mıdır :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar