Merhaba, mayıs ayından beri Klx kullanıyorum. Yaklaşık 9 bin km oldu. Genel görüşüm şöyle;
-Performans olarak arazide üzmedi hiç. Çok girmedim ama ufak ufak bazen denemeler yaptım memnun kaldım.
-Yakıt tüketimi CRF,KLX ve WR arasında ciddi bir fark olduğunu sanmıyorum. Yalnız benim ölçümlerimde genelde 3 litre ortalamayla gittim. 3,5 litreye hiç çıkmadım. Yani kitapçıkta yazandan biraz daha az.
-Sağlamlık konusunda ise bu motoru çocuğum görür diye düşünüyorum. Şu ana kadar bana ön amortisör keçesi dışında hiçbir masraf çıkarmadı.
-Bakımları standart zaten kolay işte yağ,yağ filtresi,hava filtresi vırt zırt. 10 bin km bakım aralığı.
-Maksimum hız ise 130 civarı belki 135. Hafif eğimde 145e kadar çıkmıştı. Pek denemedim.
-Uzun yolda 80 90 arası kullanılırsa minimum yakıt tüketimini sağlıyor.
-100 120 arası, ağır bi artçı, yan çantalar, topcase onun dışında tepesine kadar yükle dolu giderken bile performans çok farketmedi ve yakıtıda şehir içinde tükettiğim kadardı.
Klx'te memnun olmadığım tek şey ki bu değişmez birşeydir. Selesi rahatsız. Buda ortak kusurdur.
WR klx'ten daha güçlü, bu yüzden WR'yi tercih ederim. Diğer komponentler zaten birbirine çok benziyor. Fakat arada araziye girmek için hoplayıp zıplamak için bence KLX'e 12.500 lira WR'ye 15.000 lira vermeye değmez gibi geliyor. O paraya bir dual sport değil sağlam bir enduro alınabilir.
Ben şahsen hard enduro girmeyeceksem ufak tefek arazi, dağ bayır gezinti yapmayacaksam xt660 gibi bi motor alırım. İkinci el 10-13 bine alınıyor.
Sağlam bir enduro 25 30.000 TL civarında
Fakat gözden kaçan gerçekten kaliteli ve uygun bir enduro var. GASGAS