Geçen haftaiçi iş için Kırklareline gitmem gerekti, sıkıcı bir araba yolculuğu yerine motorumla gidip hem trakyayı biraz gezip, vardar ovasının düz yollarında gazlayıp, sınır köylerini gezip, kıyıköy ve iğne adada denize girip, dupnisa mağrasını gezip iş gezisini etkinliğe çevirmek istedim

700 km yol, 30 lt benzin, 2 polis çevirmesi, ceza kaza bela yok allaha şükür.
yanıma özel eşyalar dışında sadece sprey zincir yağı ve bir litre fazladan castrol wd-50 yarı sentetik motor yağı aldım ama kullanmadım. rotayla iligi bir kaç fotoğraf paylaşıyorum.
şişliden hareket edip e5 okmeydanı sapağından kemerburgaz yönüne devam ettim, bu yolu Kırklarelinin Saray ilçesine kadar devam ettim, ilk 50 60 km otoban gibi şeritli yol, devamı ise tek gidiş tek geliş kısmen virajlı sıkça yol çalışması olan sonlara doğru iyice ormanların arasından giden güzel bir yol, Saraydan kuzeye kıyıköy yolundan devam ediyorum, virajlar, ormanlar ve kısmen güzel asfalt bu yolu zevkli hale getiriyor. şişli-kıyıköy, 157km.
her şey hazır yola çıkıyorum.
istanbul Saray kara yolundan bir kare, yol genelde boş.
kıyıköyde birde yüzmek lazım

yukardaki haritada b noktası
kıyıköyden sonra köy yollarından direk Kırklarelinin Vize ilçesine çıkıp Kırklareline kadar gidiyorum. bu gece ordayım ve hal etmem gereken işler var. kıyıköy-kırklareli 100 km. (kırklareli yukardaki haritada c noktası.)
ikinci gün kalkıp Kırklareli Dereköye doğru yol alıyorum, Dere köye kadar olan yol gayet güzel sonuçta sınır kapısı var türkiyeye giriş yolu olduğu için bakımlı, bomboş ve asfalt kalitesi iyi, biraz gazlıyorum. asfalt lastiklerimin verdiği güvenle virajlarda teknik çalışıyorum. çok eğlenceli.
Dereköyden sonra doğuya yönelip Dupnisa mağrasına kadar Karadere ve Armutlu köylerinden geçip gidiyorum. bu rotada yaklaşık 30 km tamamen toprak ve ıssız köy yollarından geçiyorum, motor bi arıza çıakrsa ve yolda kalırsam endişesinden başka sıkıntı olmadan güzel ormanlık yeşillik ve tamamen bom boş yolardan gidiyorum, sınır köyleri çok şirin ve gelenekseller, ama nerdeyse hiç insan görmüyorum köylerde. kırklareli- dupnisa mağrası 75 km. (dupnisa mağrasi yukardaki harita d noktası.)
dupnisa mağrası yaklaşık 1 km uzunlukta içinde yarasalar bulunan ve buz gibi olan bir doğa harikası.
iğneada güzel bir balık ekmek yedikten sonra güneye yönelip geldiğimden farklı bir yoldan Kırklareline dönüyorum. Demirköy, Yenice, İslambeyli Pınarhisar ve kırklarelindeyim. İğneada-Kırklareli 110 km.
Kırklarelinde son işlerimi çözüp e5 ,Babaeski, Lüleburgaz, Çorlu, silivri(adaletsizliğin sembolü !) Büyükçekmece ve şişliye kadar geliyorum. Kıklareli-şişli 230km.
donüş yolundan bir kaç fotoğraf.
buda son bir kare

yolda can sıkılırsa.
hepiniz mutlu olun arkadaşlar.