Merhaba Arkadaşlar.
Uzun zamandır yazmıyorum. Yola çıkmadan önce yağ müşürünü değiştirerek soru çözdüm. 10 Tl ye maloldu.
Bayrdamda yaklaşık 1300 km lik bir yolculuk yaptım. Artçılı ve 3 çanta ile yüklü bir şekilde. 110 - 140 km gibi değişken hızlarda seyrettim. birkaç mekanik sıkıntı yaşadım sıralıyorum;
* Polis çevirmesinde durduğumda arka fren kaliperimden duman geldiğini farkettim. Onu gördükten sonra hızımı 70 km civarına düşürüp varış noktama vardıktan sonra komple arka tekeri söktüm, Teker somununun altındaki kalın pul kırılmıştı. Sanayide bir tornacıda yaptırdım onu. Süm sistemi temizledim kontrol ettim herhangibir sıkıntı görmedim.
* ABS yi kapatmayı beceremedim. Bu yüzden toprak yolda rampa inerken durmak istedim ve düştüm.
* Bu düşüşten sonra arka fren toprak yolda giderken sürekli boşaldı Anadol un fren tertibatı gibi pompalayarak şişirmek zorunda kaldım.(dot4 eklememe rağmen)
*Arka zincir gergileri gevşiyor. Kontra somunu olmadığı için güvenemiyorum. Sağ taraftaki gergi parçası gevşeyip arka dişliye çarptı ve saplamayı yamulttu. Başka bir saplama ile sorunu çözdüm.
Bunlara ek olarak da;
Ara ara da zor çalışıyor rölantideyken birden rölanti düşüyor ve stop ediyor. Ardından Çalıştıramıyorum. 2 hafta içerisinde 4 kere falan yaptı. Yakıt filtresi veya rölanti motorundan şüphelenmekteyim.
Yakıt sarfiyatı beklediğimden fazla çıktı. Orijinal hava filtresini alıp takıcam.
Buna rağmen genel anlamda memnun kaldım motordan. Çıkan sorunları yolda çözebildiğim için eve kadar gelebildim.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla.
uzun süredir F650gs kullanmadım ama aklımda kalanları paylaşayım
1-motorun ara sıra zor çalışmasının sebebi genellikle oksijen sensörüdür ,oldukça hassastır,fakat üfleyerek bile temizlenir.
2-ön ve arka disk civatalarını ara sıra kontrol edin veya söküp loctite ile yeniden sıkın.(zaman icinde gevşeyebiliyor)
3-ABS kapatmak bir çok BMW de aynı sekildedir.çalıştırmadan önce ABS off düğmesine uzun süre basmak gerekir,
4-Freni pompalayarak durabiliyorsan borularda hava vardır,fren havalarını almalısın.
5-arka zincir gergi somunlarını(şimdi gözümün önüne getiremiyorum)fiberli somunlarla değiştirebilirsin..
6-Hava filtresi temiz değilse yakıt yükselir,bir de kullanıma bağlı tabii,ama ben yoldışında da 5-5,5 Lt yi geçmedim.
-F650gs genel olarak sorunsuz motordur.az da olsa olumsuz bir kaç olumsuz özelliği var,mesela grenajlarını sevemedim ben o motorun.ön far ampülü değiştirmesi derttir.
-Çift silindir,paralever Telever görmüş BMW tutkunları tek silindir sebebiyle F650gs e sıcak bakmasa da bana göre hala çok cazip bir motordur.Dünya da bunu biliyor ve F650gs üretimden kalktıktan sonra GG650gs olarak piyasaya sunuldu.
-Ben şu an 1150gs ADV kullanıyorum ve yaşım daha da ilerlediğinde 650gs i düşünebilirim.