iyi eğlenceler size . valla benim oraya gelmem zaten 7 8 haziranı bulacak kısa yoldan gelmek istemiyorum :queen::queen::queen::queen::queen: . hayırlısı gelince bi tur atarız.
birde benim motor yeni bir huy edindi. 1 2 haftadır bı tekleme söz konusu. 4500-7000 devirleri arasında elektrik kesiyo gibi gaz kesiyo gibi bi sallıyor gazı acmaya başlayınca toparlıyor. sürekli yapmıyor. pazar günüde 200 km lik bir gezi ardından küçük bir duraklamadan sonra kalkışta gaz yemedi. 2 3 kere motoru stop edip çalıştırdım düzeldi. 1 ustaya götürdüm emme itiş lerde sorun olabilir dedi. pistona bakmalıymış. başkası buji dedi. bujiyi değiştim takım olarak 1 gün güzeldi dün yeniden tekledi. yola cıkmadan buna çözüm bulmak lazım .
şimdi 10 puanlık uzmanlık sorusunu soruyorum. arıza ne olabilirl:
l:
l:
l:
l:
Modeli nedir kaç km de?
Kaçıncı sahibisin (işbu sorunun sebebi piyasada km düşürülmeyen motosiklet sayısı çok az olduğu için motorun durumunu tahmindir)
Önce basit düşün sonra daha ciddi sorunlara yönelinmeli.
Buji değiştirdiğinde 1 gün yapmamasını tesadüf olarak düşünüyorum.
- Soketler biraz yağmur çamur gördüyse oksitlenme yapıyor olabilir soketleri bir elden geçirip kontak spreyi veya pas sökücü birşeyle bi fıs fısla
- Çukurlu mukurlu asvalt dışı yol yaptıysan hava kutusuna giden hortumları kontrol et çıkan olabilir.
- Manifolt borularına bak yerinden oynayan olabilir.
Aslında bunlar her 2 bakımda 1 elden geçmesi gerekmesine rağmen kimse bakmadığı için başımıza geldiğinde "lan nasıl olur çok saçma" gözü ile bakıyoruz.