[Ankara - MT]

Motosikleti
VFR1200X
Hazırda zincir temizliğinde kullandığım gaz yağımda var. Dur bunu bi deneyecem :cat:

Valla eryaman göksu tarafından ç.yoluna bağlandım, sincan sapağını geçtim, eskişehir yolu sapağını geçtim, incek sapağını geçtim, gölbaşı sapağından anca çıktım(kendimi dizginledim :) ) ve eve geldim. Rahatladım resmen, çok değişkti bu havada ç.yolunda dolaşmak...:thumright

Önümüzdeki haftasonu en ince ayrıntısına kadar temizlik yapacağım, ilan fotoğrafları için. Gel sende her zamanki gittiğimiz benzinliğe güzelce yıkayalım. Mekan güzel, oturma yerleri de var, orada toplaşalım bikinili kızlar motorlarımızı yıkarken bizde biramızı yudumlayalım. :)

Motoru satacaksan önce bizim gruptan birisine sor, satmayı düşün derim bence. Tertemiz motorun var, bir abs si eksik ama olsun, yabancıya gitmeyecek kadar temiz bence. Kazalı temiz :)

Şu parasıylan köpüklü möpüklü yıkama yapabildiğiniz yerlerden bahsederken maps paylaşında bizde görelim nerelerde varmış. Pazar günü taşıma suyla korayların garajda bahar temizliği yapasım var ama hava iyi olursa parasıyla köpük püskürten yerlere de gidebiliriz. Birde motor kısmını veya yağlanmış jantları ne ile temizliyorsunuz. Mutfaktan bulduğum yağ çözücü zarar verirmi sizce daha önce janta az az fışkırtmıştım ama bi zarar olmadı :silent:

Mutfaktakiler de iyi temizler, zarar vermez ama gaz yağı çok pis kök söktürür, üstüne bir de parlatır.

Valla eryaman göksu tarafından ç.yoluna bağlandım, sincan sapağını geçtim, eskişehir yolu sapağını geçtim, incek sapağını geçtim, gölbaşı sapağından anca çıktım(kendimi dizginledim :) ) ve eve geldim. Rahatladım resmen, çok değişkti bu havada ç.yolunda dolaşmak...:thumright

Motoru satacaksan önce bizim gruptan birisine sor, satmayı düşün derim bence. Tertemiz motorun var, bir abs si eksik ama olsun, yabancıya gitmeyecek kadar temiz bence. Kazalı temiz :)

Çevre yolunda boş boş dolaşmak huzur veriyor adama, motosikletin keyfini daha çok çıkarıyorsun. Bu havada da acayip olmuştur kesin.

Şu satma işinde ciddi konuma geleyim hele sattığımı duyuracağım.
Aynen, kazalı temiz, gel de bunu alıcılara anlat. Sinan usta benim motorun çalışmasını övdü ya, niyeyse motorumla gurur duyuyorum. Tabi bu fiyatına da yansıyacak :)

Senin ki normal sadece. Garip olan, kendini enduro zanneden bülentin motoru, sen gurur duyma o utansın :p

Valla hırs yaptım,
Sırf birgünümü harcicam böyle temizlicem olm motorumu,
memlekette olsam kolay su pükürtme aleti falan var ama burda fortum yohtur,
bahçeli fortumu olan biri olsa burda bilem yaparım,
Eylülde bende de tork anahtarı olcak tamamen kullanımına açıktır.
Fotorğraf makinesine gelecek olursak para kaynağı çok yok belki 500-600 tl güzel bi 2. el için düşünüyorum. Amacım öle profesyonel takılmak değil motorla gezdiğim yerleri kaliteli fotoğraflamak. Sıfır içinse 1000 tl yi geçemem. Önerilerinizi bekliyorum.

bu tork anahtarının olayı ne la...çok bulunamaz bişey mi, pahalı bi alet mi nedir yani..?

bu tork anahtarının olayı ne la...çok bulunamaz bişey mi, pahalı bi alet mi nedir yani..?
düzgün bişeyi 250tl den aşağı alamazsın ve geniş bir tork aralığına hükmetmek için iki tane lazım kardeş. vida, somon vs.yi gerektiği kadar(servis kitapçığında yazar) sıkmak için.

Çevre yolunda boş boş dolaşmak huzur veriyor adama, motosikletin keyfini daha çok çıkarıyorsun. Bu havada da acayip olmuştur kesin.

Şu satma işinde ciddi konuma geleyim hele sattığımı duyuracağım.
Aynen, kazalı temiz, gel de bunu alıcılara anlat. Sinan usta benim motorun çalışmasını övdü ya, niyeyse motorumla gurur duyuyorum. Tabi bu fiyatına da yansıyacak :)

Hangi Sinan la bu :queen:

Eylülde bende de tork anahtarı olcak tamamen kullanımına açıktır.
Fotorğraf makinesine gelecek olursak para kaynağı çok yok belki 500-600 tl güzel bi 2. el için düşünüyorum. Amacım öle profesyonel takılmak değil motorla gezdiğim yerleri kaliteli fotoğraflamak. Sıfır içinse 1000 tl yi geçemem. Önerilerinizi bekliyorum.

ozanım benim olması lazım o tork anahtarının yoksa bir kıymeti yok :) lazım olursa illaki alacağımdır zaten senden şüphen olmasın :)

Yunus ustaa, 4 e at 4 eeeeeee :)

Olm okan abinin dediği gibi motoru hep "Efektif Devir Aralığında" kullandım ben :p hem daha az yaksın hemde elimizin altında fırlayacak yahut motor freni yaparak(yani gaz kolunu bırakarak motoru kaydırmadan yavaşlatacak) devir aralığında kullanıyordum ben taaamm mı:bounce:

pahalı panpa,
normalde motorunun her yerindeki vidaların bir tork değeri var,
malum motorun kendi üstündeki tüm vidaları torklmak gerek zira sonra benim asyaya yaptığım gibi klavuz çekmek gerekir malumun motor bloğu aliminyum ve öyle fazla yüklenmeye gelmez..

Hangi Sinan la bu :queen:

Bülent abi böyle diyince ne diyorduk, sen iyi bilirsin :mrgreen:

ozanım benim olması lazım o tork anahtarının yoksa bir kıymeti yok :) lazım olursa illaki alacağımdır zaten senden şüphen olmasın :)

Olur ha BMW alırsam ki 15.000 TL fiyat çekip piyasayı gaza getirenler oldukça işim zor, o tork anahtarına bende talip olurum :)

http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikereviews/searchresults/Bike-Reviews/BMW/BMW-R1150R--2001-2006/ Vites'te sorun varmış bunların. Motoru baya torklu şehir içinde ve uzun yol gezilerinde baya rahatmış ama *yağ yakıyormuş o yüzden sürekli yağ seviyesi kontrol edilmeli. Uzun yol gezilerinde ön cam gerekliymiş ve gidondan baya titreşim hissediliyormuş. Eh bunu test edenler üst seviye adamlar bize pek bişey değişmez bence.

BMW R1150GS
200620121727.jpg

BMW R1150GS ADVENTURE
Kaplan.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar