Merhaba, Foruma bugün üye oldum. İstanbulda yaşayan ve bankada çalışan birisiyim.
Daha önce Motorsikletim olmadı. Yarım saatlik bir direksyon eğitimi ve 30 saniyelik bi direksyon sınavi ardinden ehliyet aldim.
Sonra uzun boylu (1,88) çaylak bir motorsiklet meraklısı için en ideal motorun cross olduğu gibi bir hissiyata kapıldım.
ilk önce ikinci el düşündüm. Sonra ikinci el alıp kazıklanma ve potansiyel bir oroblemli moto ile işe başlayıp daha filiz halindeki motor merakını tamircilerde ziyan etme tavsiyesinin etkisiyle sıfır motorları da kapsama alanına aldim. Sonra başladım internetten yorum ve forumları okumaya. Ama FoRumlarda övgüyle söz edilen Hyonsung markasının yerinde yeller estiğini - ST Kanuni'ye dönüşüverdiğini görüyorsunuz. İnternette gördüğünüz yakışıklı modelleri görebileceğiniz bir kanuni showroom'unu ben ne kadiköydedeki - ne kağıthanede deki yetkili satış noktası olarak belirtilen yerlerde göremedim. Gören/bulan varsa - arayanlara tarif etsin.
Sonra forumlarda hakkı teslim edilen ve adindan saygı ile söz edilen - okuyana REMZİ gibi bir ismi ve alaturkalığı çağrıştıran RAMZEY markasinı takibe aldım. Sonra bi baktım o marka da piyasana kaybolmuş...
Sonra anliyorsunuz ki ÇİN menşeili ürünlerde ünvan -marka olayi zırt pırt değişiyor - kayboluyor falan..
KÜBA - ASYA - KANUNİ - RKS - LİFAN - MOTORAN - MONDİAL - SYM - KEEWAY - Lebron James falan filan bisürü anlamsız ve acayip isim.
Bazıları öbürlerinden daha iyi - yani tercih yapmak ve kötü olanı teşhis edip ondan kaçmak lazim. Gönül ister ki KTM - YAMAHA - BMW - SUZUKİ gibi motorları alıp ne kadar kaliteli ve rasyonel bir tercih yaptığımızı gerine gerine cümlealeme teşhir edelim. Ama bütçe - fayda - maliyet kriterleri bizleri ÇİN müşterisi yapıyor ister istemez.
Ben bir iki sordum, artık ne kadar dikkate alınır bilgi verdiler bilemiyorum ama RKS (neyin kısaltması olduğunu hala öğrenebilmiş değilim. Üstelim RKS markasının motor üzerine konan yazi karakteri o kadar uyduruk ki - motoru ilk bakışta ciddiye almanız mümkün değil) ile ilgili ;
- Vites geçişlerinin çok daha iyi olduğu
- Titreşim sorununu makul seviyeye indirgemiş olduğu,
- 200 cc ile aynı sınıfta gayet iyi iş yapan RAMZEY cross modelinin biraz daha geliştirilmiş versiyonu olduğu,
- Alüminyım cant ve makas ile sınıfındaki diğer motorlara göre daha hafif olduğü vs.vs. vs.
gibi belki eften puften beylik satış sözleri - belki diğer motorlara göre gerçekten nisbi ama sınırlı cazip özellikleri değerlendirdim,
ve bugün RKS RK200-R cross motorsiklet aldim

Motoru 2 gün sonra teslim alacağım. beğendiğim ve beğenmediğim herşeyini buraya hunharca yazıp sizler ile paylaşacağım.
Ne demişler - bilgi paylaştıkça çoğalır.