öncelikle tüm arkadaşlara selamlar.
ben 10 yıldır motor tutkunu ve kullanıcısıyım.Şu an bendede bir tane vulture mr 150 var.Tahmini 4500 km de.
forumu okuduktan sonra motor almayı düşünen arkadaşlara deneyimlerimi ve mr 150 nin olumlu olumsuz yönlerini yazamak için foruma üye oldum.
Öncelikle olumsuz özelliklerinden bahsedeyim.
1)Motor diğer motorlara göre kısa .yani 2 kişi için biraz küçük.uzun yolda iki kişi yorucu oluyor.artçılı kullanmak isteyenler aklında bulundursun.
2)Sele yarım saatlik bir sürüşten sonra aşırı yoruyor.ama kısa mesafede bir sorun yok.
3)Lastikler kalitesiz.ister istemez yol tutuşunda güven vermiyor.ilk fırsatta aynı ebatlarda kaliteli 2 lastikle değistirilmesi sorunu ortadan kaldıracaktır.
4)vites geçişleri biraz tıkırtılı.yağ gibi değil.özellikle ilk çalıştırma esnasında.
Bunlar benim 1 yıl ve 4500 km de karşılaştığım, sıkıntı duyduğum olumsuz yönleri.bu süre zarfıda hiç mekanik yada elektriksel bir sorun yada arıza yaşamadım.
Gelelim OLUMLU yönlerine.
Bu güne kadar Kanuni Windy125, Kanuni Seyhan150, Kanuni Deer150, Honda Cbf150 ve enson olarakta Mondial vulture MR150 aldım.
1)bu yukarıda saydığım motorlar arasında en güçlu motor MR150 oldu.Güçten kastım hız değil çekiş gücüdür.10 üzerinden 9 puan alır.
2)titreşimide yok denebilecek kadar azaltmışlar.4000 ile 6000 devir arası ideal sürüş.Fakat 1000 km de bir gidip vidalarını servise sıktırmak gerkli.
3)servis ve parça sorunu yok denecek kadar az.ayrıca ucuz.
4)yakıt tüketimi 100 km de ortalama 3,1 lt civarı.Buda 162 cc bi motor için gayet iyi.
5)bence ayrodinamik tasarımı gayet iyi.lastikler değiştirildikten sonra yol tutuşu performansı iyi.
6)fiyatı piyasadaki diğer motorlar ve kaliteleri düşünüldüğündü gayet makul seviyelerde.
7)Kesinlikle görüntü ve tasarımı bu segmente göre fevkalade güzel.abartısız modifiye ile şahane oluyor.
Alacak olan arkadaşlara tavsiye ederim.pazarlık yapılarak peşin para 2.750-2.800 tl ye bayiden alınabilir.ve size en kötü ihtimal 40.000 km yol yaptırır.
Bunu geçmişte kullandığım motorlarla arasındaki farkı kıyaslayarak söylüyorum.Kimse hariçten gazel okuduğumu sanmasın.İlk motorrum olan windy 125 (onuda 0 km almıştım) tam bir fiyaskoydu.
Motor çekişi 0, %100 vibrasyon mekanik arıza vs..... ki ben o motorla bile 26.000 km yol yaptım.
Haziran sonu temmuz başı gibi abim (cbf150 benim eski motor) ve ben mr150 motorumla Silfkeden çıkıp Anamur, Alanya, Manavgat ve Köprülü Kanyona bir seyahat yapıcaz.
İnşallah döndükten sonra hem yolda izlenimlerimi hemde fotoğrafları burada paylışıcam.
Farınız açık yolunuz açık olsun.