- Konu Yazar
Merhaba 2008 Model henüz 3500 km'de olan YBR 125'imde 2 aydır çalışma sorunu var. Şöyle anlatayım. Motoru çalıştırıyorum 5-10 dk yada yarım saat farketmez geziyorum stop ediyorum ondan sonra tekrar çalıştırmak için marşa basıyorum bir türlü almıyor ve çalışmıyor. 1 ay öncesine kadar bu olay başıma geldiği zamanlarda bir müddet bekleyince marşa basınca çalışıyordu fakat aynı problemi yine tekrarlıyordu. Son 10 gündür ise hiç çalıştıramadım. Zaten aküyüde bugün bitirdim. İnternette çok araştırdım ve bugün hava filtresini söktüm tertemizdi ama yinede hava tutarak temizledim ve yine aldığım önerilerle bugün karbüratörü söktüm ve selülozik tinerle güzelce temizleyip memelere basınçlı hava tuttum. Tekrar taktım ve akü bitik olduğu için ayak marşıyla 4-5 defa denedim ve nasıl olduysa çalıştı. Tamam dedim bu sefer halloldu galiba dedim. Biraz çalıştırdım ondan sonra bir tur attım tekrar eve geldim stop ettim ve tekrar çalıştırmaya kalktığımda sonuç yine hüsrandı. Ne yaptıysam yine çalışmadı. Artık kafayı yemek üzereyim. Ne yapmam lazım? Acaba subap ayarı mı istiyor motor? Arkadaşlar sizlerden yardım bekliyorum. Ha bir de en son az önce benzin filtresini söktüm baktım onda da herhangi bir pislik yok.