YBR 125 Çalışma Sorunu Delireceğim Bi El Atın

Merhaba 2008 Model henüz 3500 km'de olan YBR 125'imde 2 aydır çalışma sorunu var. Şöyle anlatayım. Motoru çalıştırıyorum 5-10 dk yada yarım saat farketmez geziyorum stop ediyorum ondan sonra tekrar çalıştırmak için marşa basıyorum bir türlü almıyor ve çalışmıyor. 1 ay öncesine kadar bu olay başıma geldiği zamanlarda bir müddet bekleyince marşa basınca çalışıyordu fakat aynı problemi yine tekrarlıyordu. Son 10 gündür ise hiç çalıştıramadım. Zaten aküyüde bugün bitirdim. İnternette çok araştırdım ve bugün hava filtresini söktüm tertemizdi ama yinede hava tutarak temizledim ve yine aldığım önerilerle bugün karbüratörü söktüm ve selülozik tinerle güzelce temizleyip memelere basınçlı hava tuttum. Tekrar taktım ve akü bitik olduğu için ayak marşıyla 4-5 defa denedim ve nasıl olduysa çalıştı. Tamam dedim bu sefer halloldu galiba dedim. Biraz çalıştırdım ondan sonra bir tur attım tekrar eve geldim stop ettim ve tekrar çalıştırmaya kalktığımda sonuç yine hüsrandı. Ne yaptıysam yine çalışmadı. Artık kafayı yemek üzereyim. Ne yapmam lazım? Acaba subap ayarı mı istiyor motor? Arkadaşlar sizlerden yardım bekliyorum. Ha bir de en son az önce benzin filtresini söktüm baktım onda da herhangi bir pislik yok.

F54

dostum sorun kontak anahtarında olabilir yani marş a basarken anahtarı aç kapa yap :cat:

kardeşim karburatör temizliği yap, bujiyi değiştir, bide subap ayarı yaptır bak nasıl çalışıyo saat gibi :)

dostum sorun kontak anahtarında olabilir yani marş a basarken anahtarı aç kapa yap :cat:

Peki kontak anahtarından olsa hiç basmaması lazım değilmi? Yani şöyle anlatayım şu an gerçi akü bitik ama akü doluyken mesela marşa bastığım zaman gayet stabil olarak çeviriyor motoru. Yani ondan olsa hiç tık olmaması lazım değilmi yani mantığını bi anlatırsanız çok sevinirim.

F54

marş basar ama çalışmaz arkadaş aynısı benim başıma geldi ybr nin kronik sorunudur kontak arızası

bendede 09 ybr vardı. ikinci el olarak almıştım. tabi motorun huyunu suyunu bilmiyorum. kaç kez delirtmişti beni. en son götürdüm tamirciye kontak arızalı dedi. senin sorununda kontakta. yoksa ybr başka bir durumdan doyalı kolay kolay sıkıntı vermez.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:):) len 10 liralik kontağın yaptığına bak arkadaş yahu:)

Gerçekten 10 liralıkmı yani bahsettiğiniz o çevirdiğimiz on off anahtarının komplesi mi yoksa onun altında bir parça mı?

Hay Allah razı olsun. Gerçektende kontaktanmış dediğiniz gibi yaptım çalıştırırken kontak anahtarını hafif sola sağa yaptım teptim ayak marşına tak çalıştı helal bee.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
komplesi 20 lira imiş 10 liraya ben iki üç ay önce almıştım

Eski kontağı wd40 ile bogsaydin duzelirdi. Bende de aynı sıkıntı var.

ybr'nin kontak anahtarı biraz problemlidir. wd40 sıkıp anahtarı sokup çıkarıp iyice temizle bence.
ayrıca hava filtresinden karbüratöre giden boğaz borusu yırtıksa ya da jikle açık kaldıysa sıcakken zor çalışır/hiç çalışmaz.
0 aldıysan, hep kendin bindiysen (motora nasıl davranıldığını biliyorsan) hep redline gitmediğin sürece 3000deki ybr supap ayarı kaçırmaz...
ayrıca çalıştırırken değil marşı alır almaz gaz vermen gerekiyor. eğer gaz vererek çalıştırmayı deniyorsan boşuna uğraşıyorsun demektir...

yazdıklarımı tamamen varsayımlar üzerine yazdım. ciddi bi sıkıntısı yoktur bence motorunun çünkü ybr öyle 3000de bozulacak bir motor değil.

ybr'nin kontak anahtarı biraz problemlidir. wd40 sıkıp anahtarı sokup çıkarıp iyice temizle bence.
ayrıca hava filtresinden karbüratöre giden boğaz borusu yırtıksa ya da jikle açık kaldıysa sıcakken zor çalışır/hiç çalışmaz.
0 aldıysan, hep kendin bindiysen (motora nasıl davranıldığını biliyorsan) hep redline gitmediğin sürece 3000deki ybr supap ayarı kaçırmaz...
ayrıca çalıştırırken değil marşı alır almaz gaz vermen gerekiyor. eğer gaz vererek çalıştırmayı deniyorsan boşuna uğraşıyorsun demektir...

yazdıklarımı tamamen varsayımlar üzerine yazdım. ciddi bi sıkıntısı yoktur bence motorunun çünkü ybr öyle 3000de bozulacak bir motor değil.

Evet motorumu sıfır olarak aldım. Kontağa WD40 sıkmayı deneyeceğim. Bir de motorumda şöyle bir sıkıntı var. Motor rölantide çalışırken motor silindir bölümünden sürekli olarak hafif bir şıkırtı sesi gibi tuhaf bir ses geliyor. Bunu motorumu aldıktan 2 sene sonra yapmaya başladı ve bu zamana kadar yapmakta. Garantisi dolmadan aldığım yere servisine götürmüştüm. Oradaki eleman baktı anormal bir ses yok dedi. Daha sonra başka bir özel tamirciye götürdüğümde ise krank bilyelerinden geliyor demişti. Acaba sizce bu ses neden olabilir? Hatta bugün bu sesin videosunu da çekmiştim.

F54

sana dedik dostum aynısı başımıza geldi diye biz bu saçları motor tepesinde ağırttık:p

rizakar kardeşim hiç bilgin yoksa subap ayarı zordur anlayan birine göstermen iyi olur.Forumda ybr 125 subap ayarını anlatan bir konu vardı galiba.

Evet motorumu sıfır olarak aldım. Kontağa WD40 sıkmayı deneyeceğim. Bir de motorumda şöyle bir sıkıntı var. Motor rölantide çalışırken motor silindir bölümünden sürekli olarak hafif bir şıkırtı sesi gibi tuhaf bir ses geliyor. Bunu motorumu aldıktan 2 sene sonra yapmaya başladı ve bu zamana kadar yapmakta. Garantisi dolmadan aldığım yere servisine götürmüştüm. Oradaki eleman baktı anormal bir ses yok dedi. Daha sonra başka bir özel tamirciye götürdüğümde ise krank bilyelerinden geliyor demişti. Acaba sizce bu ses neden olabilir? Hatta bugün bu sesin videosunu da çekmiştim.

krank diyen adam para kazanmak istemiş. ybrnin motoru zaten hafif şıkırtılı çalışıyor. bu şıkırtı ise soğukken piston piminden geliyor. sıcakken de hafifçe supaplardan geliyor. bariz belirgin hale geldiyse supap ayarıyla ses kesilir.
hafif şıkırtılı çalışması iyidir ancak gürültü haline geldiyse ayar yapmadan binilmemelidir.
son olarak, ince ya da dandik yağ koyunca da şıkırtılı çalışıyor. önerim motul 5100 10w50 kullanman.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar