slm arkadaşlar...
ya gerçi benim motorun servis zamanı da geliyo ondan da olabilir ama giderken gazı bırakıp debriyajı sıkmadığımda motorun ön tarafından gır gır gır seliyo.. benzer sorun yaşayanınız var mı?
egzantirik gergisi veya zincirinin sesi olabilir...
zincir sesi değildir muhtemelen debriyaj tasından yapıyordur
debriyaj pllakalarıda neden olabilir ama düşük bir ihtimal
yuhannes burgeres diyorum o zaman, viteslerin çok sert geçmesinin nedeni de bundan olabilir demek...
fiyatla doğru orantılı değil bütün sert geçişler (=
gsx 600 f biraz ağır bir makina 600f e göre... 600f in performansı da atikliği da daha iyidir... soğutma konusunda da 600f daha iyidir, aynı şekilde teknoloji olarak da... aradaki fiyat farkı 1000-2000 lira genelde... temiz olmayan bir 600f e yönelmene gerek yok... şimdi sahibinden.com a bakıyorum da 2007 model 2 tane var
1.si 21000km de 9000 lira falan..
2.s 29000km de 10000 lira falan
benim 600f satılık mesela şu anda 2006 model 22000km de fiyatı 11000 lira... link koymuyorum yanlış yere kaymasın konu şimdi... ama yani 1000-2000 lira daha verip daha iyi bir motor almakta fayda var... üstelik bu benimki ile fark yani... dediğin gibi benzer temizlikte biraz daha yaşlı bişeyin fiyatı kafa kafaya gelir...
---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 20:07 ----------
egzantrik gergisinin zaten değişmesi lazım onu biliyorum onun neden olduğu ses 5000-6000 devir arası bi hışırtı o başka yani... zincirinin derken normal zincirin yoksa egzantrik zincirinin... o pahalı baya ya
bu arada tekrar söyliyim
benim motosikletimi geçirmiş olduğum kaza sonrası aldığım bir karar ile elden çıkartıyorum
karşı taraf alko raporunu daha henüz ekspere verebildiği için (3 haftadır peşinden koşuyordum en son şikayetçi olacam böyle devam ederse deyince) sigorta işlemleri muhtemelen haftaya start alacak
dolayısı ile şu an için motorumun durumu belirsiz bir ihtimal perte bile çıkabilme durumu olabilir servisten bir hayli yüksek expertiz raporu çıktı çünkü.
aslında gönlüm el vermiyor çocuğum gibi baktığım makinayı satmaya renklerindeki çizgileri bile diğer f'lerden farklı olduğu için seviyordum ama makina bana hayırlı gelmedi.
hayatım boyunca yaptığım 3 motosiklet kazası ve atlattığım sayısız riskli durumu hep bu makinada yaşadım nedense. bu yüzden şansımı pek fazla zorlamak istemiyorum açıkçası.
yaptığım onca masrafa rağmen yapacak birşey yok hatta aşağıda bi liste yaptım kendimde görmek için tekrardan

* db ön cam (x2)
* mavi cam vida seti
* CBR logolu gidon topuzları (x2)
* mavi manetler
* ufak renkli şapkalı sinyaller
* ledli stop farı
* zincir dişli takımı QXring daha 500km bile yapamadı
* ön lastik 500 km bile yapamadı arka lastik 3500 km kadar yol yaptı
* komple sticker set ve tekrardan vektör çalışmaları ile basımı
* komple orj fabrika pantone rengine göre boya
* kamera aparatı
* karbon desen aynalar (x2)
* egsantirik gergisi (5bin km)
* egsantirik zinciri (4bin km)
* egsantirik paletleri (4bin km)
* sübap şimleri (4bin km)
* sağ süspansiyon keçesi
Jr. F gidiyor artık yerine gelecek makinaya yeni bir isim vererek devam etmeye karar verdim sonuç olarak