Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

sanırım buldum ben ilkay ama ne kadarı doğru sen daha iyisini bilirsin.

1.vites 2,833
2.vites 2,062
3.vites 1,647
4.vites 1,421
5.vites 1,272
6.vites 1,173
primary reduction 1,822
secondary reduction 2,813
arka lastik 180/55/17
max devir 14.500
----

(devir x lastik çevresi x 60) / (vites oranı x birinci dişli x ikinci dişliler)
burada lastik çevresi şöyle hesaplanır ->180/55/17 için:

Forumda birinin başka birine verdiği cevaptır, yani alıntıdır :)

Arkadaşlar merhaba...Önce.. şehitlerimizin içimizi yaktığını artık söylecek söz de bulamadığımı ifade etmeliyim...

problemim şudur ki.. kontağı açtığımda..N ışığı yanıyor motor boştayken..vitese taktığığımda sönüyor..buraya kadar herşey normal...ama makineyi çalıştırıp vitese taktığımda...N ışığı sönmüyor...jakları kontrol ettim..çıkan gevşeyen bişey yok..boş müşürü desek..e kontak açıkken vitese taktığımda sönüyor ışık..anlayamadım..şu an yolda giderken gösgerge tablosunda yanık duruyor N ışığı..komik bir problem..başına gelen varmı daha önce...yardım edin...

Arkadaşlar merhaba...Önce.. şehitlerimizin içimizi yaktığını artık söylecek söz de bulamadığımı ifade etmeliyim...

problemim şudur ki.. kontağı açtığımda..N ışığı yanıyor motor boştayken..vitese taktığığımda sönüyor..buraya kadar herşey normal...ama makineyi çalıştırıp vitese taktığımda...N ışığı sönmüyor...jakları kontrol ettim..çıkan gevşeyen bişey yok..boş müşürü desek..e kontak açıkken vitese taktığımda sönüyor ışık..anlayamadım..şu an yolda giderken gösgerge tablosunda yanık duruyor N ışığı..komik bir problem..başına gelen varmı daha önce...yardım edin...

Bende bi versiyon farklısı var o problemin :) Calıstırıp giderken bir sıkıntı yok. Işıklarda yada kısa süreli duraklamalarda Boşa attıgımda N ya yazmıyor yada titret bi şekilde gidip geliyor :) Bazen boşta olup olmadıgını anlayamıyorum dolayısıyla

Bende bi versiyon farklısı var o problemin :) Calıstırıp giderken bir sıkıntı yok. Işıklarda yada kısa süreli duraklamalarda Boşa attıgımda N ya yazmıyor yada titret bi şekilde gidip geliyor :) Bazen boşta olup olmadıgını anlayamıyorum dolayısıyla

senin belki boş müşürünün fişi çıkmak üzerdir...öndişlinin yanında olsa gerek müşür...kontrol ettin mi..? benim fişler yerinde ama yinede müşür fişinin artık pek işlev yapmadığını düşünüyorum...elimiz ayağımız boşa geçirmekte sorun yaşatmıyor ama..tabloda sürekli yanan yeşil ışık sinir bozuyor... :))

fişler vs sağlam olabilir ama elektrik kabloları zamanla miladını doldurmuş olabilirler :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:08 ----------

sanırım buldum ben ilkay ama ne kadarı doğru sen daha iyisini bilirsin.

1.vites 2,833
2.vites 2,062
3.vites 1,647
4.vites 1,421
5.vites 1,272
6.vites 1,173
primary reduction 1,822
secondary reduction 2,813
arka lastik 180/55/17
max devir 14.500
----

(devir x lastik çevresi x 60) / (vites oranı x birinci dişli x ikinci dişliler)
burada lastik çevresi şöyle hesaplanır ->180/55/17 için:

Forumda birinin başka birine verdiği cevaptır, yani alıntıdır :)

ben bulamadım bi ara servisten alacağım net bilgisini unutmaz isem (=
şu primary ile secondary reduction oranlarını anlamış değilim ama ne işe yarıyor ?

senin belki boş müşürünün fişi çıkmak üzerdir...öndişlinin yanında olsa gerek müşür...kontrol ettin mi..? benim fişler yerinde ama yinede müşür fişinin artık pek işlev yapmadığını düşünüyorum...elimiz ayağımız boşa geçirmekte sorun yaşatmıyor ama..tabloda sürekli yanan yeşil ışık sinir bozuyor... :))
Bence de kablolardan olabilir, yenilenmesi gerekiyordur belki.

Bende dün çok sıkışık bir trafiğe girdim, arabaların arasından da geçemedim çok sıkışıktı trafik. Dolayısı ile hep debriyaj manetindeydi elim bi süre sonra yoruldum ve durduğumda boşa alayım dedim, fakat boşa atmak mümkün olmadı. Ne yaptıysam geçmedi, ileride sağa çektim elim ağrıdığı için ve stop ettim motoru 2 dakika dinlendim ve sonra normale döndü. Gerçekten çok sinir bozucu, şanzıman da sorun olabilirmi sizce...

Bence de kablolardan olabilir, yenilenmesi gerekiyordur belki.

Bende dün çok sıkışık bir trafiğe girdim, arabaların arasından da geçemedim çok sıkışıktı trafik. Dolayısı ile hep debriyaj manetindeydi elim bi süre sonra yoruldum ve durduğumda boşa alayım dedim, fakat boşa atmak mümkün olmadı. Ne yaptıysam geçmedi, ileride sağa çektim elim ağrıdığı için ve stop ettim motoru 2 dakika dinlendim ve sonra normale döndü. Gerçekten çok sinir bozucu, şanzıman da sorun olabilirmi sizce...

şanzumandan değil debriyaj balatası bu kadar sık kulanıldığında ısınınca yapıyor şiştiği için benimde başıma geldi 1 2 kez aynı mevzu

debriyaj balatasından ziyade sacları eskidiyse yapar bu boşa geçmeme sorununu. başa gelmiştir :)
Ara sıra durduk yere boşa geçmiyor veya boş da ise vitese geçmiyor, o zaman debriyaj balatasına ve saçına (nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ama :)) baktıracaz artık, umarım çok pahalı değildir.

honda orjinali 600 lira gibi bişe (=
sudan ucuz :p

ama takım halinde daha ucuza alabilirsin başka markalardan

slm arkadaşlar...

ya gerçi benim motorun servis zamanı da geliyo ondan da olabilir ama giderken gazı bırakıp debriyajı sıkmadığımda motorun ön tarafından gır gır gır seliyo.. benzer sorun yaşayanınız var mı?

herkese selamlar , 2007 gsx 600 f almayı düşünüyorum , verdiğim paraya değer mi sizce? yoksa 2004 - 2005 temiz olmayan 600 f almak daha mı mantıklı ?

slm arkadaşlar...

ya gerçi benim motorun servis zamanı da geliyo ondan da olabilir ama giderken gazı bırakıp debriyajı sıkmadığımda motorun ön tarafından gır gır gır seliyo.. benzer sorun yaşayanınız var mı?
egzantirik gergisi veya zincirinin sesi olabilir...

honda orjinali 600 lira gibi bişe (=
sudan ucuz :p

ama takım halinde daha ucuza alabilirsin başka markalardan
yuhannes burgeres diyorum o zaman, viteslerin çok sert geçmesinin nedeni de bundan olabilir demek...

gsx 600 f biraz ağır bir makina 600f e göre... 600f in performansı da atikliği da daha iyidir... soğutma konusunda da 600f daha iyidir, aynı şekilde teknoloji olarak da... aradaki fiyat farkı 1000-2000 lira genelde... temiz olmayan bir 600f e yönelmene gerek yok... şimdi sahibinden.com a bakıyorum da 2007 model 2 tane var
1.si 21000km de 9000 lira falan..
2.s 29000km de 10000 lira falan

benim 600f satılık mesela şu anda 2006 model 22000km de fiyatı 11000 lira... link koymuyorum yanlış yere kaymasın konu şimdi... ama yani 1000-2000 lira daha verip daha iyi bir motor almakta fayda var... üstelik bu benimki ile fark yani... dediğin gibi benzer temizlikte biraz daha yaşlı bişeyin fiyatı kafa kafaya gelir...

---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 20:07 ----------

egzantrik gergisinin zaten değişmesi lazım onu biliyorum onun neden olduğu ses 5000-6000 devir arası bi hışırtı o başka yani... zincirinin derken normal zincirin yoksa egzantrik zincirinin... o pahalı baya ya :(

gsx 600 f biraz ağır bir makina 600f e göre... 600f in performansı da atikliği da daha iyidir... soğutma konusunda da 600f daha iyidir, aynı şekilde teknoloji olarak da... aradaki fiyat farkı 1000-2000 lira genelde... temiz olmayan bir 600f e yönelmene gerek yok... şimdi sahibinden.com a bakıyorum da 2007 model 2 tane var

benim 600f satılık mesela şu anda 2006 model 22000km de fiyatı 11000 lira... link koymuyorum yanlış yere kaymasın konu şimdi... ama yani 1000-2000 lira daha verip daha iyi bir motor almakta fayda var... üstelik bu benimki ile fark yani... dediğin gibi benzer temizlikte biraz daha yaşlı bişeyin fiyatı kafa kafaya gelir...

egzantrik gergisinin zaten değişmesi lazım onu biliyorum onun neden olduğu ses 5000-6000 devir arası bi hışırtı o başka yani... zincirinin derken normal zincirin yoksa egzantrik zincirinin... o pahalı baya ya :(

Onyx250 1-2 gün içinde eğer kendimi ayarlayabilirsem görüşelim senin motora bakmak isterim , ilanını gördüm sahibinden'de. akşam 7-8den sonra motoru nerde görebilirim? ve biraz da titiz birisiyim motorun içi kadar dışı da temiz mi ? herhangi biyerinde kırık vs göze batan bişey varmı ?

egzantirik zinciri bahsettiğim, ama bence gergi olma ihtimali daha çok. Çünkü ben gergiyi değiştirmeden önce aynısı bende de oluyordu, otomatik gergi gaz açıp kaparken hareket ettiği için geliyordur ses eğer sorun ondaysa...

slm arkadaşlar...

zincir sesi değildir muhtemelen debriyaj tasından yapıyordur
debriyaj pllakalarıda neden olabilir ama düşük bir ihtimal

yuhannes burgeres diyorum o zaman, viteslerin çok sert geçmesinin nedeni de bundan olabilir demek...
fiyatla doğru orantılı değil bütün sert geçişler (=

bu arada tekrar söyliyim
benim motosikletimi geçirmiş olduğum kaza sonrası aldığım bir karar ile elden çıkartıyorum
karşı taraf alko raporunu daha henüz ekspere verebildiği için (3 haftadır peşinden koşuyordum en son şikayetçi olacam böyle devam ederse deyince) sigorta işlemleri muhtemelen haftaya start alacak
dolayısı ile şu an için motorumun durumu belirsiz bir ihtimal perte bile çıkabilme durumu olabilir servisten bir hayli yüksek expertiz raporu çıktı çünkü.
aslında gönlüm el vermiyor çocuğum gibi baktığım makinayı satmaya renklerindeki çizgileri bile diğer f'lerden farklı olduğu için seviyordum ama makina bana hayırlı gelmedi.
hayatım boyunca yaptığım 3 motosiklet kazası ve atlattığım sayısız riskli durumu hep bu makinada yaşadım nedense. bu yüzden şansımı pek fazla zorlamak istemiyorum açıkçası.
yaptığım onca masrafa rağmen yapacak birşey yok hatta aşağıda bi liste yaptım kendimde görmek için tekrardan :)
* db ön cam (x2)
* mavi cam vida seti
* CBR logolu gidon topuzları (x2)
* mavi manetler
* ufak renkli şapkalı sinyaller
* ledli stop farı
* zincir dişli takımı QXring daha 500km bile yapamadı
* ön lastik 500 km bile yapamadı arka lastik 3500 km kadar yol yaptı
* komple sticker set ve tekrardan vektör çalışmaları ile basımı
* komple orj fabrika pantone rengine göre boya
* kamera aparatı
* karbon desen aynalar (x2)
* egsantirik gergisi (5bin km)
* egsantirik zinciri (4bin km)
* egsantirik paletleri (4bin km)
* sübap şimleri (4bin km)
* sağ süspansiyon keçesi

Jr. F gidiyor artık yerine gelecek makinaya yeni bir isim vererek devam etmeye karar verdim sonuç olarak

Son düzenleme:
arkadaşlar
elınızde KN hava fıltresı ırıdyum bujı ön arka balata olan varsa alabılırım acelem yok sıfır olmak sartıyla tabı olurya motorunu satıpta elınde kalmıs olan olabılır 0531-266-23-39

İlkay, benim arkadaşın da motoru pert'e çıkmıştı... suçlu değilsen zaten sigorta ödüyo, benim arkadaş 10000 lira almıştı... bi soruştur, kendin satmaktan daha rahat olabilir..

o egzantrik gergisi olayını bir sordurayım ben... bilgi için teşekkürler silent..

zeymen... sana özel mesaj attım ordan ulaşabilirisn bana...

İlkay, benim arkadaşın da motoru pert'e çıkmıştı... suçlu değilsen zaten sigorta ödüyo, benim arkadaş 10000 lira almıştı... bi soruştur, kendin satmaktan daha rahat olabilir..

o egzantrik gergisi olayını bir sordurayım ben... bilgi için teşekkürler silent..

zeymen... sana özel mesaj attım ordan ulaşabilirisn bana...

bunuda yapabilirim
ama kısaca şöyle anlatayım.

sigorta ile anlaşıp motoru perte çıkartırsam makina gidecek içi açılacak dünya kadar parçası change olacak.

ciğeri gerçekten temiz olan bir makina için çevremden bir alıcı olursa veya yeni başlamayı düşünen biri için en azından adam akıllı toplayıp teslim etmek isterim.
sigortada hurdaya çıkartmayacak vericek anlaşmalı bir motorcuya makina tekrar toplanıp piyasaya sürülecek her zaman olduğu gibi.
bir yandan motorcunun binbir dalavere ile motoru satması var bir yandan toplayıp adam akıllı nesi var nesi yok söylerek teslim edebileceğim insanlar var.
ben bu makinanın orasının burasının iyicene mıncıklanarak verilen kişinin üzülmesini istemiyorum açıkçası alan kişi neresinde ne işlem yapıldığını adam akıllı bilerek güvenerek alsın ne kullandığını bilsin aklında bir çomak olmasın istiyorum.

tabi bir yandan aile baskısıda var perte çıkart diye. ama yapabilirsem kendim düzgün bir şekilde sağlam olarak yapıp yeni sahibine kavuşturmak istiyorum.

yanlış düşünüyorsam biri beni uyarsın :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar