Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

sen neden bahsediyorsun? 60 sonrasından bahsettin diye olay bitti mi? google dan copy paste yanlıştır diye bir durum mu var.okuduklarımı he zaman aklımda tutacağım diye bir durum mu var* üstüne üstlük meşhur bir olay olduğundan dolayı İsrail in nasıl kurulduğu, internetten yaygın olduğu için kullanıp kullanmamam sana mı kaldı? bunun yanın ben müslüman ım. müslüman coğrafyasında, ingiliz oyunlarıyla kan üzerine kurulmuş bir devleti kabul edeceğimi onu kutsayacak bir yazı yazdığında he he diyeceği mimi sandın? çok gezmiş olman ne ifade ediyor? çingeneler de çok geziyor. 60 tan sonrasını kast etsen ne yazar etmesen ne yazar? şayet yahudiysen bana konuşma. çünkü benim en büyük düşmalarımdan biri sizsiniz.

Bu yazıdan cihad yanlısı başına yeşil bez bağlamış cuma namazından sonra etrafı bombalayacak bir profil çıkarmışsınız ya helal olsun alkışlıyorum sizi

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:06 ----------

günümzde kim güçlüyse onun tarafı nedense hep haklı. zayıf haklı bile olsa sözü geçmez çünkü o zayıf. artık insanlar doğruları söyleyince hapishaneyle işkenceyle sürgünle ölümle tehdit edilir oldu. bm, nato kimlerin yanında bir bakın? günümüzde müslümanlar zafıd diye kanları dökülmekte toprakları çalınmakta. bunu yapaken de mazlum edebiyatı, hak hukuk edebiyatı yapılmıyor mu bir de işte şeytan ın bile bence burada ağzı açık kalıyordur. hapisle, bombayla tecritle korkutanlar! size söylüyorum! sizin bu korkuttuklarınız, bizi ve sizi yaratan ALLAH ın azabından daha çetin ve büyük mü? cehennem sizin için barınma yeri! orada asla felah bulamayacaksınız. pkk nında, gayri meşru yahudi devleti ninde , halkarına zulmeden firavun vari yönetimlerin, hepsinin ama hepsinin ALLAH belasını versin. varacakları yer cehennem bu kafirlerin! ben sözümü söyledim

Bu yazıdan cihad yanlısı başına yeşil bez bağlamış cuma namazından sonra etrafı bombalayacak bir profil çıkarmışsınız ya helal olsun alkışlıyorum sizi

Moderatör
Acilim dedikleri bu olsa gerek, biri bana saftirik dedi, ben ona militan demedim ama o dedigimi sandi, biri yahudi dedi, biri islami terorcu yapti otekini, acildik valla acim acim...
Onu bunu bosverinde haber bultenini izleyeniz oldu mu, catisma yasanmayan sehir neredeyse yok. Kacarken mayin tuzaklamaya da basladilar, doguda asker, polis, memur tanidigi olan ana babalara allah sabir versin.

@zeda1400
düzgün bir dil kullanıp israil propagandası yapmak serbest,
filistinliye terörist bozguncu muamelesi yapmak serbest,
ondan sonra svernson çileden çıkınca vay efendim aha eli kanlı müslüman diye yaygara kopartmak da serbest.
geçiniz efendiler, sizlerle barış pek zor ama istekliyim vallahi.
kafanızı kaldırıp da gerçek dünyayı görüp gerçekleri konuşmaya başladığınız takdirde tabii.

KuvvetMira Israelin cani cehennemi nesinin propangandasini yapacam o ulkenin. Ama tarih var yasanmis bir olaylar var. Sirf bir insan Israel dusmani diye orda olan olaylardan kendine ders cikarmayacak kadar kisir ve kibirli ise ben ne yapiyim. Varmi boyle aptallik.

Filistin Israelden ayrilmadimi ?

Irlanda Ingiltereden ayrilmadimi

Bask Ispanyada, Taiwan , Nepal , Honk Kong Cin den ayrilmak icin mucadehe vermiyormu?

Bana dunyayimi ogreteceksiniz, gerceklerimi gostereceksiniz.

Daha burununuzun ucunda olanlari gorememizlekten gelerekmi.

Teror belasi dunyanin her yerinde aynidir, Hamasi , Hizbullahi , IRA si PKK si, Birini hakli gordugun anda hepsini gormek zorunda kalirsin.

Kendisini kandiriyorsunuz bu idoloji kardesligi ile.

Birinci dunya savasinda Almanlarinin Fransizlarin idolojisini savunduk, sonra ne oldu. Olan bu ulkeye oldu. Hepsi arkamizdan vurdu 2 Agustos 1914 gunu yapilan anlasma bu ulkenin sonunu getirdi tum topraklarini kaybetti.

100 sene sonra ayni terane yine geliyor basimiza. Onun idolojisi bunun fikri , biz koca devletiz bir halt olmaz bize derken yine birilerinin istedigi gibi davraniyoruz.

Ben acikca yaziyorum bunuda anlamiyor iseniz pes diyorum

Bu ulkede Kurt Laz diye ayirip , baska ulkedeki teroru hakli savas kendi ulkene gelince teroru vatan hainligi diye adlandirip kendi kendini cikmaza sokar isen ,

Avrupanin istedigi olur. Yarin Turkleri Kurt katili ilan ederler. Ermeni soykirim tasarimini her Avrupaliya onaylatilar. Sonrada hadi bakalim Osmanli zamaninda istila ettigin o topraklardan cik bakalim artik orasi Turkiye degil derler.

Teror her yerde terordur. Baska ulkede yasananlari adam gibi gorun ve onlarin yaptigi hatalari bizi dusurmeyin.....

Cunku bu konusmalar su forumdaki tartismalar tamda Avrupanin Turkiyeden kurtulmasi icin yaptigi senorya ya uygun bir davranis.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Insallah son sözün olmustur.
Agzindan nefret ve pislikten baska bir sey çikmamis be kardesim.
Insan bir dönüp yazdiklarini okur ben ne yazmisim diye.:cyclopsan

ben ne yazdığımı çok iyi biliyorum. ALAH a and olsun klavye şovalyeliği olarak algılanmasın ama '' Agzindan nefret ve pislikten baska bir sey çikmamis be kardesim.'' sözünü sana yediririm. adam gibi konuş terbiyesiz.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
ben ne yazdığımı çok iyi biliyorum. ALAH a and olsun klavye şovalyeliği olarak algılanmasın ama '' Agzindan nefret ve pislikten baska bir sey çikmamis be kardesim.'' sözünü sana yediririm. adam gibi konuş terbiyesiz.

Eyvah!!!
çok korktum senden.:santa:

Aslında sorun, şu yaşadığımız memlekette her birimizin eşit haklara sahip olduğu gerçeğini kabul edip etmemekle ilgili. Elbette bir arada yaşayacağız ama "dağdaki çobanla benim oyum nasıl olupta aynı değerde olabilir?" sorusunu sorabilen aymazlık hayatımızın her bir anına damgasını vurmakta. Şeklini şemalini beğenmediğimiz adama apaçi yaftasını yapıştırmamızdan belli bu. Sırf inançlarına uygun yaşamak istediği için üniversiteye almadığımız kızları radikal dinci ilan etmemizden belli. Saymakla bitmiyor ki, AKP'ye oy veren herkes "oyunu satan zavallı cahil"; "çocuğum ana dilinde eğitim görsün" diyen herkes bölücü; Hrant'ın öldürülmesini içine sindiremeyen herkes Ermeni dölü (Ermeni olmak niye kötü birşey onu da anlamış değilim); uzun saçlı, küpeli erkeklerin hepsi homo; homoseksüellerin hepsi de zaten hasta, sapık...

Bu insanların tümü, her biri, tek tek; seninle, benimle aynı hakka sahip bu memlekette. Beğensen de beğenmesen de beraber yaşayacağız kardeş biz bu memlekette. Barış içinde beraberce yaşayalım diyoruz, fena mı ediyoruz? Ya da beğenmeyenler gitsin mi acaba? Buharlaşsın mı mesela? Mümkün mü?

Birbirimizin yaşam tarzına, inancına, en önemlisi haklarına saygı göstereceğiz kardeşler, bu işin başkaca bir yolu yok.

Jonathan Powell'ın bir söyleşisine link vermiştim. Bir de alıntı yapayım bari adamdan: "Hasmınızı asla şeytanlaştırmayın; gayrı insani bir tanıma oturtmayın. Aksi halde, onlarla nasıl müzakere edebilir, kendi taraftarlarınıza bunu nasıl anlatabilirsiniz?"

Bu forumda coq gibi bi kaç tane var ben biliyorum ne zaman bir tartışma konusu olsa karsı tarafa görüşünü kabul ettirmek için her şeyi yapar baktı olmuyo belden aşağı çalışır karşı tarafın moralini sıfır yapar.Bakıyorum da yine başarmışlar.:) O yüzden bu adamların olduğu konulara bulaşmıcan arkadaş

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Aslında sorun, şu yaşadığımız memlekette her birimizin eşit haklara sahip olduğu gerçeğini kabul edip etmemekle ilgili. Elbette bir arada yaşayacağız ama "dağdaki çobanla benim oyum nasıl olupta aynı değerde olabilir?" sorusunu sorabilen aymazlık hayatımızın her bir anına damgasını vurmakta. Şeklini şemalini beğenmediğimiz adama apaçi yaftasını yapıştırmamızdan belli bu. Sırf inançlarına uygun yaşamak istediği için üniversiteye almadığımız kızları radikal dinci ilan etmemizden belli. Saymakla bitmiyor ki, AKP'ye oy veren herkes "oyunu satan zavallı cahil"; "çocuğum ana dilinde eğitim görsün" diyen herkes bölücü; Hrant'ın öldürülmesini içine sindiremeyen herkes Ermeni dölü (Ermeni olmak niye kötü birşey onu da anlamış değilim); uzun saçlı, küpeli erkeklerin hepsi homo; homoseksüellerin hepsi de zaten hasta, sapık...

Bu insanların tümü, her biri, tek tek; seninle, benimle aynı hakka sahip bu memlekette. Beğensen de beğenmesen de beraber yaşayacağız kardeş biz bu memlekette. Barış içinde beraberce yaşayalım diyoruz, fena mı ediyoruz? Ya da beğenmeyenler gitsin mi acaba? Buharlaşsın mı mesela? Mümkün mü?

Birbirimizin yaşam tarzına, inancına, en önemlisi haklarına saygı göstereceğiz kardeşler, bu işin başkaca bir yolu yok.

Jonathan Powell'ın bir söyleşisine link vermiştim. Bir de alıntı yapayım bari adamdan: "Hasmınızı asla şeytanlaştırmayın; gayrı insani bir tanıma oturtmayın. Aksi halde, onlarla nasıl müzakere edebilir, kendi taraftarlarınıza bunu nasıl anlatabilirsiniz?"

Güzel cümleler.:cat:

Motosikleti
750x
Bu forumda coq gibi bi kaç tane var ben biliyorum ne zaman bir tartışma konusu olsa karsı tarafa görüşünü kabul ettirmek için her şeyi yapar baktı olmuyo belden aşağı çalışır karşı tarafın moralini sıfır yapar.Bakıyorum da yine başarmışlar.:) O yüzden bu adamların olduğu konulara bulaşmıcan arkadaş

Kardeş.
Fikir beyan edicem dedin de, klavyene şifremi koydular?
Sende konuş?

Siz bir birinizi yiyin BDP liler Imralida Terorist basi ile resmi gorusme talep etmisler Adelet bakanligindan. Acin haberlere bakin. Adamlar bos durmuyor. Bu konu beni kasti iyice, tek dusundugum cocuklarima nasil bir ulke birakacam onu dusunuyorum.

Motosikleti
750x

Hay gözünün yagini yiyeyim :cat:

Budur ama dikkat et şimdi ermeni asıllı homo ve muhafazakar görüşlü pkk lı olarak oyunu satan akp yandaşı ve vatan haini ilan edilebilirsin :) Bu memleket te rengin olucak arkadaş. Bir yanın olucak yansız olamazsız. Olursan da hepsi birden olursun en fenası :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Gözden kaçan daha dogrusu kimsenin dillendirmedigi bir mesele daha var.

Saniyorum hemen herkes, terörün haksizligi konusunda hemfikir.
Ve yine saniyorum herkes, devletin güneydogu politikalarinin da yanlis veya eksik oldugunun da farkinda.

Simdi bunu bütün âkil adamlar dillendiriyorlar ama bir noktayi unutuyorlar.
Simdi devlet guneydoguda bir takim isler yapmaya kalksa pkk taleplerini yerine getiriyor gibi görünecek.
Bu da halkta pkk olmasa bunlar asla olmazdi gibi bir algi yaratacak.
Iste bir devlet yapmasi gereken islerde geç kalirsa, sonuçlari vahim oluyor.
Simdi kendimle çelisecegim ama bu gerçegi de kabul etmek lazim.
Devlet yapmasi gerekenleri zamaninda yapsaydi bu cendereye düsülmeyecekti.
ama bundan sonra yaptigi her pozitif atilim, pkknin bir zaferi olarak dillendirilecek,ve bir gün terör bitse dahi pkkk bir terör örgütü degil, kûrt halkinin daha iyi sartlarda yasamasi için savasmis bir kahramanlar ordusu haline gelecek.
Isin bir de bu tarafi var ki mide bulandirici.:pale:

Budur ama dikkat et şimdi ermeni asıllı homo ve muhafazakar görüşlü pkk lı olarak oyunu satan akp yandaşı ve vatan haini ilan edilebilirsin :) Bu memleket te rengin olucak arkadaş. Bir yanın olucak yansız olamazsız. Olursan da hepsi birden olursun en fenası :)
Ben alışkınım kanka, sorun yok :)

Gözden kaçan daha dogrusu kimsenin dillendirmedigi bir mesele daha var.

Saniyorum hemen herkes, terörün haksizligi konusunda hemfikir.
Ve yine saniyorum herkes, devletin güneydogu politikalarinin da yanlis veya eksik oldugunun da farkinda.

Simdi bunu bütün âkil adamlar dillendiriyorlar ama bir noktayi unutuyorlar.
Simdi devlet guneydoguda bir takim isler yapmaya kalksa pkk taleplerini yerine getiriyor gibi görünecek.
Bu da halkta pkk olmasa bunlar asla olmazdi gibi bir algi yaratacak.
Iste bir devlet yapmasi gereken islerde geç kalirsa, sonuçlari vahim oluyor.
Simdi kendimle çelisecegim ama bu gerçegi de kabul etmek lazim.
Devlet yapmasi gerekenleri zamaninda yapsaydi bu cendereye düsülmeyecekti.
ama bundan sonra yaptigi her pozitif atilim, pkknin bir zaferi olarak dillendirilecek,ve bir gün terör bitse dahi pkkk bir terör örgütü degil, kûrt halkinin daha iyi sartlarda yasamasi için savasmis bir kahramanlar ordusu haline gelecek.
Isin bir de bu tarafi var ki mide bulandirici.:pale:
Ben bir ömür mide bulantısı çekmeye razıyım, yeter ki başka kimse ölmesin...

Kardeş.
Fikir beyan edicem dedin de, klavyene şifremi koydular?
Sende konuş?

Mübarek ramazan ayında oruç gibi bir ibadetle böyle dalga geçen birine tek bişey söylerim.Allah seni ıslah etsin.Tutmuyorsun bari dalga geçme

Oruç ben seni tutmayayım.. Bekleyenin vardır..

Motosikleti
750x
Mübarek ramazan ayında oruç gibi bir ibadetle böyle dalga geçen birine tek bişey söylerim.Allah seni ıslah etsin.Tutmuyorsun bari dalga geçme

Oruç ben seni tutmayayım.. Bekleyenin vardır..

Senmi beni haktan rahmet dileyeceksin?
Hak'a akıl vermek senin haddinemi? :bounce:

konuyu birde şu şekilde ele almalıyız...
doğu kökenli işadamlarımız kendi memleketlerinde yatırım yapmıyorlarki..
öncelikle bunu yapsalar sorunun çoğu çözülecek...

bizim memleketimizde kürtlere....
sen asker olamazsın,polis olamazsın mı diyorlar...
kürtler doktor öğretmen işadamı hatta milletvekili olmasın diye çıkarılmış kanunlarmı var???
kürt olduğu halde islam alimi olmuş ve yolunda milyonların (ırk dil ayırt edilmeksizin) yürüdüğü bir çok mübarek yokmu??
sorun nerede???

sorun bence rahat batması...
yüz verince astarının istenmesi..
sorun bence yüz verince yapılan yüzsüzlük.....

çanakkalede savaşa giden ermeninin şu lafı ibretliktir bence...(kimse ermenileri savunduğumu sanmasın) ....
ben ermeniyim...ama OSMANLIYIM....diyerek savaşa katılmıştır..
ben pkk lıyım diyerek yaşadığı ülkenin askerine polisine vatandaşına kadınına çoluk çocuğuna bebeğine kurşun sıkandan çoook daha değerlidir....

sonuçta tekrar edilmesi gereken şey....

kimse silahla mermiyle ülkesinde bölücülük yapamaz...eğer müslümanım diyorsa bu kişi...yapılanın islama ne kadar uyduğunada bakması gerekir....
samet kesinlikle yanlış düşünüyorsun kardeşim
sen hiç ırkından dolayı aşağılandn mı işten atıldın mı
aylarca iş aradın mı? yaptığın işte senden daha iyisi yokken sırf orjinin yüzünden vaz geçtilermi
senin ırkın hakkında yanında bunların hepsi O. ç. diye bahsedilirken itiraz ettin diye terörist damgası yiyip günlerce işkence gördün mü
sen hiç en sevdiğin şarkıyı evinin bahçesinde dinlerken saldırıya uğradın mı
bütün bir memleket ingilizce fransızca veya herhangi bir gavurun dilinde bütün şarkıları ezbere söylerken kendi ülkesinde kullanılan öz dilininde şarkı söyleyememenin ne demek olduğunu biliyormusun
en basit ve en yakın zamanda örneği var
jazz festivalinde ne idüğü belirsi 40-50 tane gavurun ne dediği belli olmayan şarkısını dinleyen faşistler Aynur Doğan'a minder fırlatıp dakikalarca yuhladılar
peki sen o yuhlayan kişiliksizlerede bu tepkiyi verdin mi? neden vermedin onlara o tepkiyi bence ayırımcılık ve bölücülük yaptı o şahıslar
hep piyasada salak bir soru var kürtler ne istiyor diye hiç sordunuz mu arkadaş ne istiyorsunuz diye
yok
neden bu soruyu çıkıp amerikalıya soruyorlar başka herkese soruyorlar da bir kürde sormuyorlar
ben kürdüm arkadaş kendimi parçalasamda bu değişmeyecek
bu ülkenin vatandaşıyım ve gurur duyuyorum Türkiye vatandaşı olmaktan
ama aşağılamayın arkadaş beni ırkımdan dolayı
bir kürde türküm de demek kadar aşağılayıcı birşey olamaz

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:00 ----------

Mutluluğun resmin çizmeye çalışmalı derim
ama abidin dinoyu yormayın artık......

Şimdi burada marxtan girer leninden çıkar orada freud amcaya uğrar,oradan nasyonel sosyalizmin ağa babasına selam verir,eski yunana uğrar bir kahve içer dibekten tabi........................................................................dönüşte rosa lux.a uğrar ....ama en sonunda yurduma ve gerçeğine dönerim....Ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı var derler değilmi. E o zaman Türk Ulusunun kararı bellidir..... Hain olanlar ve olmayanlar ha burada olupta olmamış gibi gözükenler olabilir o zaman numaralı gözlük yada gece görüş kullanmak lazım.....
bir insan kendisiyle bukadar çelişmez arkadaş hem ulusların kendi kaderini seçme hakkı var diyip hemde bir ulusun kendi kaderini seçmesine engel olmak kadar saçma girişimlerde bulunuyorsunuz bu insanlar bundan dolayı sağa sola saldırıyorlar adama hiç bir şekilde kendini sözle savunma hakkı tanımamışsınız ki arkadaş adamın elinde bu yüzden saldırmak dışında birşey gelmiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

Kurt halki var.kurdistan cumhuriyeti yok,olamazda.Bir cok kurt arkadasim var,kendisine kurt dedigimde bana sinirlenen insanlar bunlar.Bu bi kisilik,insanlik,kendini bilme meselesi.Bana laz diye hitap ederlerdi hep ama ben Turk um.Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icinde bulunan en guzel topraklardan birinde Rize de dogdum.Ama hic bir yerde lazim demedim.Bu mesele bir orf,adet, kultur olarak kalmalidir.Bana nerelisin dediklerinde rizeliyim diyorum dogdugum memleketi belirtmek icin, lazim demiyorum.O laz kelimesi bana benimseme degil de hitap olarak geliyor dogru olanda bu.Laz,kurt gibi kavramlar sadece orf adet geleneklerde kalmalidir.Devletin sana verdigi kimlikte ne yaziyor ? Kurt olmak diye bi kavram yanlis,oralisindir dogunun herhangi guzel ili ise,orda dogmussan kulturunu gelenegini bilirsin.O gelenegi tasirsin ama kimliginde yazdigi gibi istesende istemesen Turksundur.Aksini savunana yol gozukur,gozukecek.
birader çok merak ettim kaç yaşındasın
zira bu yazdıkların resmen 12 yaş altı çocuk yazısı
kürt türk ve laz bunları birer kavram olarak görüyorsan bu konularda hiç yorum yapma sana zahmet

Senmi beni haktan rahmet dileyeceksin?
Hak'a akıl vermek senin haddinemi? :bounce:

Senin seviyene inmiyorum çünkü senin gibilerle ne zaman tartışsam ya admin ya süper moderatör profilimi ziyaret ediyor bu akşam olduğu gibi böyle dine hakaret edenlerle aynı forumda durmam arkadaş bu yazıyı dine hakaret sayarım bu yazıyı imza olarak kullananında ceza almasını isterim site yöneticilerine duyurulur !!!

Bu yazıyı kullanan kişi SinanAksu
İmzası:Oruç ben seni tutmayayım.. Bekleyenin vardır..

Bu yazı alenen dinle ve dini ibadetlerle dalga geçmektedir.

Motosikleti
750x
Senin seviyene inmiyorum çünkü senin gibilerle ne zaman tartışsam ya admin ya süper moderatör profilimi ziyaret ediyor bu akşam olduğu gibi böyle dine hakaret edenlerle aynı forumda durmam arkadaş bu yazıyı dine hakaret sayarım bu yazıyı imza olarak kullananında ceza almasını isterim site yöneticilerine duyurulur !!!

Bu yazıyı kullanan kişi SinanAksu
İmzası:Oruç ben seni tutmayayım.. Bekleyenin vardır..

Bu yazı alenen dinle ve dini ibadetlerle dalga geçmektedir.

Sana açıklama yapmak zorunda değilim.
Bu konu hakkında kimseye açıklama yapmak zorunda değilim.
Zaten bu konu hakkında kimsede bana hesap soramaz.
Sevap benim, günah benim.
Sanane?
Şikayetin varsa Moderatörlere bildir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar