Ama ben okudum.
Hatta kopyaladim.

l:
Yazdigin sey çok yanlis bir yargiydi iyi ki sildin.
Yazdigin sey hakkinda söylenenlere %100 katiliyorum onu da söyleyeyim.
Benim komigime giden Sinan'in yazilanlari ciddiye alip cevap yetistirmeye çalismasi.

Bu olayin din mevzusuna gelmesi ya da siyasi parti mevzusuna gelmesi bizim alisik oldugumuz bir konudur.
Zaman zaman forumda bu tür konular açilir.
Fikirler çarpismaya baslar.
Tabi forum herkese açik oldugu için konu hakkinda babasindan ya da arkadaslarindan ôgrendikleri disinda hiç bir fikri olmayan arkadaslar da konuya katilirlar.
Bu gayet dogaldir.
Fakat konu ilerledikçe bu arkadaslarin fikri biter.
Tabi bu arada bazi kisilere çoktan gicik kapilmistir.
Kapilmistir çünkü onlarin söylediklerinin tersini söylemekte ya da olaya daha farkli daha demokrat bir yaklasim içerisindedirler.
Simdi serde delikanlilikta var.
Bu adama karsi savunabilecegi bir fikir kalmamis ama o adami alt etmek lazim yoksa hirsindan uyuyamayacak.

O zaman açik kollanmaya baslanir.
Ilk açik yakalama yeri imzadir.
Nerden biliyon demeyin, ben kendimden biliyorum.

Eger imzadan bir açik yakalanirsa saldiri ordan baslar.
Oradaki açik artik neyse, siyasidir, dinidir, ya da baska bir konudur, hemen moderatôrlere sikayet baslar.
Simdi bu forumu yônetenler dangalak ya!
ilk uyari yôneticilere yapilir.
Bu aslinda siz yôneticiler sazansiniz bir poktan anlamiyorsunuz ama Allah'tan ben varim bakin serefsizi nasil yakalasim, gizi gizli din düsmanligi, ya da siyasi propaganda yapiyor diye sikayet edilir.
Ikinci sinyalde okuyucularadir.
Bakin bu din dûsmanidir, ya da bakin bu serefsiz bizim partiye oy vermedi,yani yazdiklarinin hiç bir hûkmü yoktur anlamina gelmektedir.
Yani tartisilan olaylarin bu forumda din ya da siyaset ya da irk meselelerine baglanmasi bizim ilk defa karsilastigimiz bir sey degildir.
Bu forumda ögrendigimiz bir sey vardir ki, lafin bittigi yerde kisisel saldiri baslar.
Bakin kisisel saldiridan kastim fikir tartismasi degil, sahsina direk yapilan saldirirdan bahsediyorum.
Yani bu din ya da siyasi mevzulara fazla takmayin.