Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ne demek iplememek..cık cık cık...:p
peki şimdi (ağzımdan kürt lafı çıkmıyor ama millet görmüyormu ne??) pkk ya karşı birilerini kurtarmak adına.....
,ama kürt ama türk ama bebek kadın çocuk...ne olursa....
pkk lı itler onları öldürürken yada öldürmeden önce daha hızlı davranıp....
(silahını ben veriyorum...)
ateş ederim mi diyorsun yoksa banane mi diyorsun orasını anlamadım????

Abi bu nasıl bi cümle ya :queen::queen:

ne demek iplememek..cık cık cık...:p
peki şimdi (ağzımdan kürt lafı çıkmıyor ama millet görmüyormu ne??) pkk ya karşı birilerini kurtarmak adına.....
,ama kürt ama türk ama bebek kadın çocuk...ne olursa....
pkk lı itler onları öldürürken yada öldürmeden önce daha hızlı davranıp....
(silahını ben veriyorum...)
ateş ederim mi diyorsun yoksa banane mi diyorsun orasını anlamadım????

Çok fantastik bir soru bu abi. Sen de ya şık veriyorsun seçin diyorsun ya da böyle fantastik bir örnekle geliyorsun. Zor seviyosun :p

Ya öldürürüm, vururum bunlar değil ki mevzu. Mevzu zaten o beni vurur, ben onu vuruşup duruyoruz zaten yıllardır.
Öncelikle can almak benim seçimmi olmaz. Savaş dediğini asker yapar.Ben değil (Zaten askerlik mevuzusu başka bir tartışma konusu)
Ama hadi dediğin kadar fantastik bir tablonun içinde buldum kendimi diyelim, ya ölücem ya öldürücem ya da öldürmessem masum sivil canlar ölücek. Tabi ki de son şık ben masum, sivilleri kurtarmak adına öldürürüm. Ama sevinçten kudurmam. Dediğim gibi ben asker değilim. Şansım olsa elime silah dahi almam. Silah alarak, komutanın karısına şoförlük yaparak, mıntıka temizleyrek, vs gibi seçeneklerle vatan hizmeti yapacağıma ben 4 sene tiyatro okumuşum vatanıma hizmet olarak doğuda gidip 1 sene fakir çocuklara tiyatro, drama, eğitimi vermek isterim. Başkası hastahanede çalışsın, Başkası başka işler yapsın isterim. Boş bir arazide sabah akşam nöbet tutmaktan. çok daha hayırlı olur. Sonuçta her askere giden silahla çatırşmıyor .Vatan hizmeti seçeneklendirilmeli. Askerlik de profesyonelleşmeli (Bence)

Benim dünyamda, ideolojik görüşümde vatan-millet-sakarya mehter marşı kafasında değil.

Bazıları her Türk asker doğar yalanına inanabilir, onların tercihidir. Ama benim için her Türk bebek doğuyor hala...

Son düzenleme:
bbelt . hiç sorun deıl ,bir gun oyle birşey yapmaya kalkarsan yanındaki diğer arkadaşlarınla beraber seninde kelleni avcuna koyar ve o camiye gireriz :) ve bunu yaparkende gurur duyarız :D

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem Sinan 10 dakka daha sabretsen olmazmiydi?
Sayfa atlattiniz yazdiklarim araya gitti.
:cherry:
Ama ben okudum.
Hatta kopyaladim.:pl:
Yazdigin sey çok yanlis bir yargiydi iyi ki sildin.
Yazdigin sey hakkinda söylenenlere %100 katiliyorum onu da söyleyeyim.

Benim komigime giden Sinan'in yazilanlari ciddiye alip cevap yetistirmeye çalismasi.:)
Bu olayin din mevzusuna gelmesi ya da siyasi parti mevzusuna gelmesi bizim alisik oldugumuz bir konudur.

Zaman zaman forumda bu tür konular açilir.
Fikirler çarpismaya baslar.
Tabi forum herkese açik oldugu için konu hakkinda babasindan ya da arkadaslarindan ôgrendikleri disinda hiç bir fikri olmayan arkadaslar da konuya katilirlar.
Bu gayet dogaldir.
Fakat konu ilerledikçe bu arkadaslarin fikri biter.
Tabi bu arada bazi kisilere çoktan gicik kapilmistir.
Kapilmistir çünkü onlarin söylediklerinin tersini söylemekte ya da olaya daha farkli daha demokrat bir yaklasim içerisindedirler.
Simdi serde delikanlilikta var.
Bu adama karsi savunabilecegi bir fikir kalmamis ama o adami alt etmek lazim yoksa hirsindan uyuyamayacak.:)
O zaman açik kollanmaya baslanir.
Ilk açik yakalama yeri imzadir.
Nerden biliyon demeyin, ben kendimden biliyorum.:p
Eger imzadan bir açik yakalanirsa saldiri ordan baslar.
Oradaki açik artik neyse, siyasidir, dinidir, ya da baska bir konudur, hemen moderatôrlere sikayet baslar.
Simdi bu forumu yônetenler dangalak ya!
ilk uyari yôneticilere yapilir.
Bu aslinda siz yôneticiler sazansiniz bir poktan anlamiyorsunuz ama Allah'tan ben varim bakin serefsizi nasil yakalasim, gizi gizli din düsmanligi, ya da siyasi propaganda yapiyor diye sikayet edilir.
Ikinci sinyalde okuyucularadir.
Bakin bu din dûsmanidir, ya da bakin bu serefsiz bizim partiye oy vermedi,yani yazdiklarinin hiç bir hûkmü yoktur anlamina gelmektedir.
Yani tartisilan olaylarin bu forumda din ya da siyaset ya da irk meselelerine baglanmasi bizim ilk defa karsilastigimiz bir sey degildir.
Bu forumda ögrendigimiz bir sey vardir ki, lafin bittigi yerde kisisel saldiri baslar.
Bakin kisisel saldiridan kastim fikir tartismasi degil, sahsina direk yapilan saldirirdan bahsediyorum.
Yani bu din ya da siyasi mevzulara fazla takmayin.

Bu forumda ögrendigimiz bir sey vardir ki, lafin bittigi yerde kisisel saldiri baslar.
Bakin kisisel saldiridan kastim fikir tartismasi degil, sahsina direk yapilan saldirirdan bahsediyorum.
.
Bu kişisel saldırı işini en çok parti başkanları yapıyor.Demek hiçbirinin söyleyecek lafı yok:p

Motosikleti
750x
Ulem Sinan 10 dakka daha sabretsen olmazmiydi?
Sayfa atlattiniz yazdiklarim araya gitti.
:cherry:

Abi sende kitap yaziyorsun resmen :queen:
Şaka bir yana, sonuna kadar katılıyorum :cat:

Bu konu halamı duruyor :)
Bu kadar birbirini anlamaktan uzak insanlar nasıl olupta bu kadar sayfaya ulaşmışlar diyesim geldi :)
Alıntı: ColdhearteD
bbelt . hiç sorun deıl ,bir gun oyle birşey yapmaya kalkarsan yanındaki diğer arkadaşlarınla beraber seninde kelleni avcuna koyar ve o camiye gireriz ve bunu yaparkende gurur duyarız :D
Ya ne yazdığının yada ne okuduğunun farkında değilsin. Şaka olduğunu düşünmek istiyorum. Değilse yazılanları bir daha okumanda fayda var.

Ayrıca anarşist ruh (terörist değil ) iyidir. Unutmayınki Atatürk te birilerinin gözünde anarşistti.

Son düzenleme:
. Ey Müslüman kardeşim, bugün senin camiye girmeni engellemek isteyen olursa emin ol o caminin önündeki direnişe katılanlardan biri ben olacağım

bbelt . hiç sorun deıl ,bir gun oyle birşey yapmaya kalkarsan yanındaki diğer arkadaşlarınla beraber seninde kelleni avcuna koyar ve o camiye gireriz :) ve bunu yaparkende gurur duyarız :D

Bu nasıl bir cümledir?Nasıl bir hayadır. Kınıyorum.

Adam ''ben inanmıyorum ama senin dini inancını yerine getirme özgürlüğünü ilk başta ben savunurum'' diyor.

Bunun karşılığında yaptığın yoruma bak. Hangi ahlaka, etiğe, dine, vicdana sığar ki bu?

Onlar bir yana

Savcılığıa suç duyurusunda bulunup bu mesajı şikayet etse haklı, direkt tehdit mesajı...

Kelle melle uçurmak, ne kadar meraklısınız şiddete, kana.... Yazık.

Son düzenleme:
Bu kadar birbirini anlamaktan uzak insanlar nasıl olupta bu kadar sayfaya ulaşmışlar diyesim geldi :)

Ya ne yazdığının yada ne okuduğunun farkında değilsin. Şaka olduğunu düşünmek istiyorum. Değilse yazılanları bir daha okumanda fayda var.

Ayrıca anarşist ruh (terörist değil ) iyidir. Unutmayınki Atatürk te birilerinin gözünde anarşistti.

O alıntıyı nerden yaptın düzgün çıkmamış(nicki üyeden alıntı kısmı yazmıyor) ben bütün sayaları okudum ama bunu hatırlamıyorum

şimdi olmuş sağol

Son düzenleme:
O alıntıyı nerden yaptın düzgün çıkmamış(nicki üyeden alıntı kısmı yazmıyor) ben bütün sayaları okudum ama bunu hatırlamıyorum
Düzelttim. Birkaç mesaj yukarıda görebilirsin aslını.

Arkadaşlar konunun ziyan olmasına neden olabilecek yazılardan kaçınalım lütfen (bence)
Yorumdan uzak duruyor olsam da tüm yazılanları okumaya çalışıyorum.

Bu nasıl bir cümledir?Nasıl bir hayadır. Kınıyorum.

Adam ''ben inanmıyorum ama senin dini inancını yerine getirme özgürlüğünü ilk başta ben savunurum'' diyor.

Bunun karşılığında yaptığın yoruma bak. Hangi ahlaka, etiğe, dine, vicdana sığar ki bu?

Onlar bir yana

Savcılığıa suç duyurusunda bulunup bu mesajı şikayet etse haklı, direkt tehdit mesajı...

Kelle melle uçurmak, ne kadar meraklısınız şiddete, kana.... Yazık.

dostum kusura bakmayın ben arkadaşın yazısını yanlış anladım galiba , camiye girilmesine engel olanların yanında olurum gibi anladım ben .kusura bakmayın şimdi farkettim .

Motosikleti
750x
dostum kusura bakmayın ben arkadaşın yazısını yanlış anladım galiba , camiye girilmesine engel olanların yanında olurum gibi anladım ben .kusura bakmayın şimdi farkettim .

BBelt'ten Özür dile bence.

Alıntı: ColdhearteD

hatamı farkettım abi yanlış anlamışım arkadaşın yazısını . ama arkadaşın bahsettiği gibi birgün birileri bbeltin bahsettiği gibi islama karşı bi harekette bulunursa söylediklerim aynen geçerlidir o kişiler için

---------- Post added at 01:31 ---------- Previous post was at 01:27 ----------

BBelt'ten Özür dile bence.

arkadaş ataist olduğu için islama saygı duymuyormuş . ben müslümanım ama hristiyanlığada museviliğede saygı duyuyorum. ama dinime saygı duymayan birine benım saygı duymam asla söz konusu olamaz . kendisi insanlarını düşüncelerine saygı duyan bi arkadaşmış benım bu düşüncemede saygı duyacaktır ozaman

Bbelt çok değerli bir arkadaştır. Ben oruçlu iken iftara yetişememe durumunu kabullenmiş olduğum bir anda (yetişmemiz gereken bir yer vardı) adam zorla yolda beni durdurdu ve beraber yedik kendisiyle.
Ben makul seviyede muhafazakar birisi olarak kendisi ile çok kısa zamanda çok güzel bir dostluk kurduk. Ve birçok yakın arkadaşımla olduğundan daha iyi anlaşıyoruz.
Hatta yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor denebilicek seviyede.
Yani uzun lafın kısası farklı şeyleri savunup düşman olunmayabiliyor arkadaşlar. Yeterki savunulan yada benimsenen görüşte samimiyet olsun. Laf olsun olmasın !

Şimdi bunları yazdığım için bana kesin sitem edice. Ne gerek vardı kanka yaaa diyecek biliyorum. Fakat hani lütfen hiç tanımadığımız sadece nikini gördüğümüz insanların gerçekte varolmadığını düşünerek yazmayalım. Onlar var ve yaşıyorlar. Ve kendimizin olduğu kadar yaşama hakları var. Bu hakkı kanunda veriyor dinde. Lütfen birbirimize daha ılımlı davranalımki anlaşmakta daha kolay olabilsin.

Motosikleti
750x
arkadaş ataist olduğu için islama saygı duymuyormuş . ben müslümanım ama hristiyanlığada museviliğede saygı duyuyorum. ama dinime saygı duymayan birine benım saygı duymam asla söz konusu olamaz . kendisi insanlarını düşüncelerine saygı duyan bi arkadaşmış benım bu düşüncemede saygı duyacaktır ozaman

Bişey sorucam.
Senin dinin, senin için herşeyden önemlimidir?

Bir ateist için din önemli değildir çünkü bütün insanların öldükten sonra yokolacağına inanır.
Fakat müslüman için din herşeyden önemlidir çünkü bu dünyadaki davranışlarına göre ahiretinin şekillendiğine inanır.

Konuyu dinden uzaklaştırmakta fayda var. Konu amacından sapıyor ve çok hassas mevzular. Yanlış anlaşılmaya fazlasıyla müsait.
Din ve vicdan özgürlüğü diye bir kavram var. Dini yoksa vicdanı da insanı doğru bir insan yapmaya yetiyor. Zaten vicdan da yoksa ,düşünen bir hayvan olmaktan öteye gidilemiyor. Ayrıca dinimiz de inanıp inanmamayı insanların tasarrufuna bırakmışken biz neyi tartışıyoruz ki ?

Konunun asıl meselesinin tartışılmasından yanayım.

Vay avy vay MT ye bak ya gözlerim yaşardı hararetli başlayan tarışmalar ağızdan öpüşmeler başlayınca durağanlaşmış millet iyice uysallaşmış:queen::queen::queen:

demek ki iş bir şevişmeye bakıyormuş demek ki tüm sorunların çözümü sevişmekmiş:queen::queen::queen:

Şaka bir yana böyle böyle öğreneceğiz tartışma kültürünü istisnalar olsa da güzel gitti konu...

Tebrikler MT:queen: bırrro güner abe bırrrrooo:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar