Sym Jet x Akü

Arkadaşald selam,
Haziran ayında sıfır aldığım jet x aküsü 2 3 marşa boşalıyor. Dün de kontağı 15 dk unuttuğum için yolda kaldım.

Aküsünü söktüğümdr 12v 6a olduğunu gördüm sanırım 6a da zayıf kalıyor bu motorlara.

Takabileceğim maximum amper miktarı nedir.
Önerebileceğiniz bir akü var mı motora da uyacak şekilde

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Akünün zayıf kalması gibi bir olay yok aslında. Motorun aküyü çekmesi var. Bir de 15 dakika unuttuğun için direkt yutmuş.

Sen bence önce servise götür, bu kadar hızlı tüketmemesi lazım. 2026 Modeli bende kullanıyorum, Yeri geliyor yolda telefonu şarj ediyorum yine bir akü sıkıntısı çekmedim. Bu modeli öneririm.

Sen yine de servise bu sorununu bildir.

Akünün markası ne? Kalitesiz bir akü ise çabuk bitmesi normaldir, bir de sürekli kısa mesafede kullanıyorsan motoru akü düzgün şarj olamaz. Ucuzdan pahalıya: akü şarj cihazı alıp zayıfladıkça şarja takacaksın>Kaliteli bir akü alacaksın veya lityum fosfat (lifepo) akü alıp kurtulacaksın bu dertten.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
öncelikle motorunuz hayırlı olsun.

bu kadar kısa sürede akü sorunu yaşadığınıza göre ya üstündeki akü çok kalitesiz yada size satılan motor stokta çok fazla bekleyip akünüz ölmüş. garanti için başvurmadınız mı?

bence mevcut akü voltaj ve amperinin aynısı kaliteli bir akü takmanız yeterli olacaktır.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
bu kadar kısa sürede akü sorunu yaşadığınıza göre ya üstündeki akü çok kalitesiz yada size satılan motor stokta çok fazla bekleyip akünüz ölmüş. garanti için başvurmadınız mı?
Hocam depodaki motorlara akü takılmıyor, bizzat benzeri yerde çalıştım. Bize gelişte içlerinde oluyor, testimizi yapıp çıkarıyorduk. Satış öncesi test için bir daha takıyoruz fabrikasyon aküler oluyor. Hele JetX'leri bayileri direkt çıkarıyordur, alarm var motorda durmadan akım yer orada.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
kontak açılınca farlr da yanıyor benim motorda, yani ben de kontağı 15dk açık unutsam aküm cortlar, 15dk açık unutmadım ama yarım saat zincir temizleyip yağladım, sigara içtim falan sonra baktım marş basmıyor, neyse ki bahçeden çıkmamıştım daha, motoru elimle park yerine itip şarj cihazını bağlayıp yarım saat beklemiştim akü biraz dolsun diye. sonra o akü bir daha iflah olmadı, yeni akü aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar