arkadaşlar kısa farlarıma taktığım xenon farlar 1 haftada ,1 yıl önce taktığım yuasa marka akümü öldürdü,korktuğum başıma geldi ,allahtan konjektöre zarar vermedi, dikkatimi bişey çekti ,konjektörün sağlamlığını ölçerken motoru çalıştırıp aküyü söktüm,kutup başalarına volt metre bağladım ,rolantide 13-13,5 volt verirken gazı verdiğimde 10 voltlara kadar bu değer düşüyordu ,ben mantıken tam tersi olduğunu düşünüyordum ama elektrikçiye danıştım oda doğrusunun böyle olduğunu söyledi ,yüksek süratlerde aküyü kaynatmıyor ve ampüllerin patlamasını engelliyormuş
demekki benim motorda kısa farlarda yanan 2 xenon yüksek hızlarda akünün voltajı 10 volta düştüğünden dolayı aküden yemeye çalışmış ve bozmuş
bugün o korkuyla 2 xenonuda söküp kenara koydum ,orjinal farlarını geri taktım,hatta orjinali gibi sadece kısa farı tek ampül bağladım
siz siz olun motor sağlığınız için sadece bir farınızı xenon bağlayın ,xenon far gerçekten amper canavarı aküyü resmen sömürüyor
aküyü bir gün boyunca şarja verdim ama sonuç gene aynı ,şimdi yeni bir akü arayışı içine girdim
yuasa aküler 200-220 civarı
vlm diye bir marka var 90 civarı
haze htx9-bs bir akü var oda 90 civarı
sizce ben hangi aküyü almalıyım ,vlm ve haze fiyatları uygun ama akünün yerine uyarmı ,bir sorun çıkarırmı?