kardeş bir kanarya yetiştiricisi olarak sana sormak istediğim bir şey var şimdi benim oturduğum ev 8.kat teras kat olduğu için balkon bayağı bir geniş 5 metre kare kadar bir kümes yapabilirim en kolay tür hangisidir tavuk ördek falan olmayacak küçük bir tür istiyorum sessiz ve üretimi kolay ve üretken tür hangisidir??? kuluçkada sorun çıkarmayacak yumurtasını yemeyen bir tür.ve tabiki fiyatları
Balkonda hayvan bakanlar var ama komşularına bağlı hoşgörülü iseler sorun olmaz çok bir rahatsızlık vermez ne bilim arada öterse falan.Bakacağın türe gelince ufak oldugu için bıldırcın olabilir keklik olabilir.Yada ufak tavuk türleri var onlarda olabilir ispenç japonez bantam serema gibi.2 , 3, 4 katlı bıldırcın tavuk yada keklik kafesleri var onlardan koyabilirsin balkonun köşesine suluklarıda otomatik fazla uğraştırmaz bıldırcın yumurtası yersiz taze günlük binderde deva ilaç niyetine keklik yumurtasıda iyidir kanser hastaları kullanıyor ilaç niyetine.Üretim yapıcakmısın odavar bu hayvanlar kafes ortamında kuluçkaya yatmaz keklik ve bıldırcınlar makine kullanman gerekir ama balkonda üretim zor olur tahminimce.Mini tavuk türleri yatar ama onların altında keklik çıkartabilirsin.
Fiyatlara gelince bıldırcın para eden birşey değil 3-5 tl alırsıntanesini.Görsel olarak normal bıldırcından birazdaha küçük ve renkli olan bıldırcınlar var cin bıldırcını bir önceki sayfada paylaşmıştım resmini onlardada bakabilirsin.Keklik fiyatlarıda 10 tlden 50 tl ye kadar var.Tavuk türleride o civarlarda sanırım.
Başka bir konu eğer üretim yapmıyacaksan erkek beslemessin boşuna hep erkekler daha çok gürültü yapar hep bi gerek yok.Umarım yardımcı olmuşumdur.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:59 ----------
siyah habeş. kıvırcık tavuk. beyaz fizan. byaz tavus kuşu. gümüş sülün arıyorum... bilgilerinize. beyaz fizan ile kıvırcığın eşi yok diğerlerinden arıyorum. mavi tavus kuşu var 1erkek 2dşi ve 1erkek yawru. habeşlerde sanırım siyah ayrı bir ırk değilmiş öyle duydum bazen yumurtadan siyah çıkabiliyormuş. ama bizim habeş yawruları ölüyor anlayamadık. kuluçka makinsi var bizimde fakat yawrular 3-4günlükken ölüyorlar. nedenini biliyormusunuz
Sorunuzu yeni fark ettim.Tahminimce bir virüs yada bakreti olabilir makinede gelişim döneminde yumurta gözeneklerinden içeri girip yavura bulaşır ve daha sonra ölümüne neden olabilir.Yada doğduktan sonra göbek deliğinden girebilir ve ölümüne neden olablir.Makineyi güçlü bir denezfektan ile 2-3 kez temizleyiniz.Makineye koyacağınız yumurtalar pis lekeli olmasın.Bazende güçsüz cansız doğan civcivler ölür bu normaldir sayı fazla ise sorun var demektir.