Aramızda kendi motoru olup ehliyetsiz kullanan kaç kişi var acaba ??

EHLİYETSİZ SÜRÜCÜLER KİMLER?

• EHLİYETİM VAR

Oy: 840 73.0%
  • HAYIR YOK AMA MOTOR KULLANIYORUM

Oy: 311 27.0%

• Kullanılan toplam oy
    1,151
4-5 senedir ehliyetsiz sürüyorum geçen babamın polis arkadaşı git al dedi söz alcam abi dedim bi gitti bütün masraflarla 500 tlden fazla masraf çıkardılar orda sürücü kursunu dağıtasım geldi. bende yazın parayı bulunca hem motor hem araba ehliyeti alıcam zaten trafiğe pek çıkmıyorum hafta sonları dağ bayır : )

dostum geçen hafta yazıldım, b sınıfı ve a2 sınıfı ikisi birlikte herşey dahil (doktor raporu, sınav harçları,dosya parası, doldurma parası,v.s) 450 tl. ayda 100'er tl ödeyeceğim. orası çok pahalı.

Ehliyet var ama bu ülkede ehliyet sadece "Ehliyetsiz Araç Kullanmak" suçundan ceza almamızı engellemek dışında hiçbir işe yaramıyor. Ehliyet alırken 10'larca sürücü kursunu gezdim ben motosiklet eğitimi almak istiyorum dedim bir kısmı "bizde motor yok" cevabını verdi, çoğunluğu ise "motor sürmeyi bilmiyor musunuz? (şaşkın bakışlarla)" veya "bisiklet kullanmayı biliyosanız motor da kullanırsınız" veya "1-2 tane skutırımız var ama çalışıyorlar mı bilmiyoruz, hocalarla bi görüşelim uygunsa boş bi arsada bir haftasonu gösteriverirler" gibi saçma sapan cevaplar verdiler. Yok denecek kadar az sayıda geçekten eğitim verdikten sonra ehliyet sınavına gönderen sürücü kursu var. Soruyorum size böyle bir sistem içerisinde etik ve mantık olarak ehliyetinin olup olmamasının bir farkı var mıdır? Bence bu ülkede ehliyeti olmayanın zararı kendinedir yakalanırsa ceza yer. Çünkü ehliyeti olanların motor kullanmayı bildiğini iddia edemeyiz. Ülkemizde motor sürme işine ciddiyetle bakıp kendi kendine veya profesyonel eğitim alarak öğrenenler kendinin ve diğer insanların hayatını tehlikeye atmamış olurlar, ehliyeti olanlar değil....

Ben ehliyeti evde unuttuğumda, motosikletimi rahatlıkla ehliyetsiz kullanabiliyorum.:p

ben ilk 15 yaşında çalıştığım yerde kanuni tigrina 100 ile başlamıştım 3 sene günde en az 20 km yol yaparak ehliyetsiz motor kullandım hatta ilk kullanmaya başladığımda arkadaşıma motor almak için istanbulun bi ucundan diğer ucuna gittim:pr: çok şükür başıma bi kaza gelmemiş::saad::::saad::::saad::

Süper Moderatör (BBRR)
Ehliyete ne gerek var ya motoru ehliyetmi kullanıyo .. :p
Bas gaza aşkım baz gaza kim tutar seni bas gaza :p

bende motor war ruhsat war ama ehliyet yok kısmetse nisanda yaş doluyor B ile beraber alıcam onu bekledim yoksa yaş dolmuştu motor ehliyeti için ama 2sinii almak daha mantıklı geldi o yüzden şuan ehliyetsizim

şahsen keyfi olarak almıyor değilim. sadece yaş tutmuyor. 18 olduğum gün ehliyetim elimde olacak inşallah
:cherry:

2004den beri motor kullanıyorum 13 yasında başladım 19 yasını doldurmak uzereyım 1.5 yıldır ehliyet sahıbıyım
babamın yaptıgı yanlışmış motoru bana vermemesı gerekırmış gercı cok vermedı ama genede kullandım delı cagımı o zamanlar yasadım ben karsıyım ehliyetsız bınılmesıne haa sunuda soyleyeyım ehlıyet alanların cogu bilmıyor bile motor surmesını bunun yanında ehliyetı olmayıp surmeyı bilen cok insan oldugu kanısındayım ama sonucunda hukuk devletınde yasıyoruz ilerde cocugum olursa ve motora ilgi duyarsa ehliyetsız izin vermeyecegım şimdiki babalara veya ehliyetsız motor kullanan arkadaşları uyarıyorum ehliyetsız motor surulmesıne karsı duralım

Evet hocam, bunun sebebi ehliyetimiz olsa da sürecek motorumuzun olmamasıdır :pale:

1992'den beri ehliyetim var. Ehliyetsiz hiçbir araç kullanılmamalı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:42 ----------

Ehliyete ne gerek var ya motoru ehliyetmi kullanıyo ..
Bas gaza aşkım baz gaza kim tutar seni bas gaza

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/ank...lanan-kac-kisi-var-acaba-3.html#ixzz1EUUcIMkw
BBRR bu sözler bana bir yakınımı hatırlattı. O da aynı sözleri söyleyerek motora bindi: Gözlerini hastanede açtı. Çünkü sadece bacağı kırıldı! " Kurallara uyalım. Uymayanları uyaralım".

kullanıyorum şuanda mecburi değil ama kullanmadanda duramıyorum 1000 tl ceza yedim ama vazgeçemem mayısda alıyorum ehliyeti :)

2 ay oldu hala ehliyet alacağız :pr:

pratik sınavı bekliyorum :p

bırak ehliyeti emniyet kemeri bile takmıyorum :queen:

YAYAYA ÇARPTIM oda bende ameliyat geçirdik Ehliyetim olduğu halde kanunen haklıyım şuçlu yaya bulundu trafiktete onaylandı ama kamu dava açtı 1500tl para cezası ödedim tamamen haklı olmama ragmen herşey tam düzgün ama adamın canı sıkkınmış dalgınmış önüme çıktı işte Ehliyetim olmasaydı bunların haricinde adamın sigortasıda yokmuş hastane masrafları ehliyetsizlik suçu felan derken kendinizi içerde bile bulabilirsiniz benden söylemsi

Poliste ne zaman çevirse ehliyet soruyor , kayseri polisi chopperciları hiç sevmiyor :mrgreen:

15 Yaşında ehliyet istemiyor diye bildiğim bir today aldım,3 senedir kullanıyorum 2. senesinde çevirmede 800 tl kitlediler :) Yaşım doldu fakat yeni bir motora geçene kadar almayı düşünmüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar