şimdilik çok uzak be kardeşim.ama her yiğidin gönlünde yatan bi aslan vardır derler ya.aynen öyle.. nasip kısmet bakalım.
S.a Arkdaşlar ßen Onur ßende ßundan 3 Ay Önce ßir Tane Alim dedim Vitesli Alıcaktım Ama Sonradan Ani ßir KArar Değişikliği İle 151 rs Aldım. Aldığım Kişiler Hiç Yağını Falan Kontrol Etmemiş. ßen Yağ Değiştim Keçeler FAlan Değişti Taßi ßende Ona Güvenerek Yola Çıktım Ama NErden ßileßilirdimki Sıkıştırılmayacağını 7.500 Devire bi Çıktım Motor Yatak Sardı. 300 Lira MAsraf Ettim ßiraz Adama ßenzedi Ama 3 Ay Sonra Askere Gideceğimden Dolayı Satıcam Motorumu. Linkide Verim İsterseniz ßir Değerlendirme Yapalım Ne Dersiniz ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...151-rs-temiz-ve-bakimli-151-rs-31714159/detay
Evet arkadaslar en sonunda hepimizin arayipta net bir cevap bulamadigi soru, GY6 tipi 150cc (157qmj) motoru kac bg uretiyor? Amerikali bir gencin motorunu dynoya cikartmasiyla biraz daha netlesti bu konu. Onun 150cc motor 93 oktan benzinle 9.11bg uretiyor dyno verilerine göre. Yani buda demektir ki 95 oktan veya 98 oktan ile biz 10bg civarinda guc alabiliyoruz motorlarimizdan. Motor tamamen orjinaldir, 150cc'lik.
Buda inanmayanlara; http://totalruckus.com/phpBB2/viewtopic.php?t=14247
numancım bunlar gy6 tip motor yalnız hondanın verileri bunlar.mondialin değil:cherry:
Abicim bizim motorlarda GY6, 157qmj tarzi motorlar. Bu sene ben cok arastirdim bu konuyu, motorun krank'inin ustunde 157 Qmj yaziyordu. Buda demektir ki videodaki izledigin motor, 157qmj tarzi motor, bizim kilerin ya aynisi yada kardesi gibi birsey. Oglanin motor Honda Ruckus, Ruckus suruculerinin cogu GY6-Swap, yani GY6 motoru ile orjinal 50cc'lik Honda motorunu denistiriyor. Yani veriler Honda'nin degilMotor dyno uzerinde 7,11 pound cekis gucu sergilemistir buda 9,65 NM'a esittir.
P.S Motor Dyno uzeride 65 mph gibi bir surata cikmis, buda 105km/h gibi bir surat demektirHeyttt beee
[/QUOT bu vıdeodaki gy6 kaç cclik onuda biliyon mu? neden soruyorum dediğin gibi 50likten mi çevirmiş?yoksa gy6nın 50cc olanıda var 250ccliğide var.yani bu ara cc bir şeyde olabilir:silent:birde bunlar ek olarak karbüratör hava filtresi değişmiş egzoz orjınal değil:silent: yani bizim motorlarla bayağı bir farkı var ayrıca bu honda firmasının gy6 tipli motoru.bizimkiler onlardan kalıp döküyor içinde kullanılan krank pistonlarda bizdekilerden farklı bunu biliyorsun değil mi:wiinkk: neyse araştırıp koymuşsun bende bayağı bi gezindim güzel şeyler var.adamlar cok iyi işler çıkarmış gy6 lardan.burdada daha hızlı nasıl gidebiliriz diye sorup duruyorlar onları direk bunlara yönlendireceğiz artık
![]()
merhab arkadslar bende 151 rs kullanıcısıyım motor yag yakıyor onu yatırınca acık hava filtresi ve iridyum buji takmak istiyorum sizce neler değişir
cok az daha surat artar motor daha cok yağ yakar baskada bişey olmaz antilopcumrektefe zamanı geldiyse bence motoru yaptır zannedersem senin km çok yüksek kaç binde bu rs??
km sini bilmiyorumama 15 olmustur yada yakındır =)parasızlıktan yaptırmıyorum insaallah bu ay aradan cıkartıcam onları
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:09 ----------
ya birde bisey duydum iridyum buji cok sıcak oldgndan bloga zararmı ne veriyomus galiba doğrumudur bilgilerinizi verirseniz =)