maşallah diyelim hocam nazar değmesin![]()
senin şu zeytinburnundaki servise gidip de bizim motora baktırsak nasıl olu..?? onlar asya motor parçası temin edebilir mi?? ben bikaç asya servisine gittim ama gözüm pek tutmadı güvenebilecegim bi yer bakıyorum..
hepinize selamlar arkadaşlar,
bi konuda fikrinizi almak istiyorum.
ben motorumu sıfır almıştım, ilk heyecanlarla bakıma götürdüğümde 450 km de idişimdi 1100 civarında.
sorum şu olacak,
bakımda yağı değiştirildi, castrol scooter yağı ile,
şimdiki bakım 2000 de yapılacak.
bu yağ 1550 km gider mi? yoksa ben 2000 i beklemeden değiştirsem mi diye düşünüyorum.
dün baktım biraz değişmiş rengi, simsiyah olana kadar kullanmak zararlı olur mu acaba ?
bişey olmaz merak etme ben süreksi o yağdan kullanıyorum. memnunum. ayrıca o yağ 2500 km bile gider. bende sağlıklı olması için her 1.000 de değiştitriyordum biraz araştırdım gerek yokmuş, her 2.000 bakımında yağ değiştireceğim.
hocam haklısın, güzel diyosunda, mizim motorların rodajı 1500 km yi buluyor sanırım. yani hala yağa karışan aşınmış parçaların olduğunu düşünüyorum. belki 6000/8000 km arası olsa bu kadar endişelenmem.
evet benim motor 7.000 de bencede değiştir ozaman bi kaybın olmaz. bu arada bugün çok güzel bir ampül taktırdım. bembeyaz ışık veriyor akşam karanlıkda deneyeceğim.
elronds, ampülün markası ve modeli nedir?
bende değiştirmek istiyorum.
sadece ampülü değiştirdin sanırım, diğer aparatları değiştirmeye gerek kalmadı mı ?
yok hiçbirşey değiştirmedim sadece ampülü usta değiştirdi. makası modeli yok yuvaya cuk oturuyor. dışı mavi bizm ampül gibi tombalak değil.
yok hiçbirşey değiştirmedim sadece ampülü usta değiştirdi. makası modeli yok yuvaya cuk oturuyor. dışı mavi bizm ampül gibi tombalak değil.
ben nasıl temin edebilirim acaba aynısından ?
üstad sen z.burnu taraflarındaydın sanırım. bana çok uzaktasın. ampülü biz nasıl buluruz. bi ismi falan varmı bunun ustaya sorsaydın keşke![]()
ampülü takınca çok güzel oldu. Far ayarım yukarda şimdilik onu aşağı indircem. Öndeki araç sürücüleri ve karşıdan gelenler rahatsız oluyor. hele hele uzun farampül mavi renkli ama bembeyaz ışık veriyor. Ustaya dün ampülü takmadan önce buna toros farı reno farı uygulaması yapalım dedim gerek yok bu ampül onlardan daha iyi dedi haklıymış, akşam epey rahat ettim. diğer ampül gibi ışığı tek noktaya toplamıyor. Geniş alana veriyor dağıtıyor. Ben beğendim.
@tnr hocam siperliği ters monte ettirdim. motor yere taş gibi basmaya başladı. herzaman 40 ile çıktığım yokuşu 65 km hız ile çıktım. motor uzun yolda viyadük ve köprülerden geçerken rüzgarda gezinirdi şimdi hiç gezinmiyor. neredeyse tek elle bile yüksek süratte dengeli gidiyor. Önceki montaj çok tehlikeli dedi, Allah göstermesin bogazına felan çok yakındı bu yere 90 derece oldu. biraz tuhafıma gitti ama yapacak bişey yokekstra bir aparat kullanmıyorsun. Sadece içeri olan kelepçeleri ters çevirip monte ediyorsun istersen sana bikaç resim çekeyim.