.
Cbfci agalar dostlar selamun aleykum...cümleten merhaba...yine bir yağ eksiltme hikayesiyle daha huzurunuzdayım...bugün yağ değişimi nedeniyle bi hız denemesi daha yaptım...130 a vurdum yine makinayı...makinam hızını aldığında zorlanmadan o hıza çıkıyor...beyler düz yolda ve aşırı rüzgarda hayal olur bu hız unutmayın...
öncelikle her sene geleneksel olarak videoya aldığım 130 luk videomu izleyin...her yaz değişim öncesi bi yardırırım bilirsiniz...
http://www.izlesene.com/video/amator-cbf-150-iman-gucuyle-130-km-2010-v2/2378175
neyse gelelim yağ eksiltme mevzusuna...arkadaşlar bildiğiniz üzere bu yağ eksiltme konusunda yağ markasınında etkili olduğuna inanıyorum...yani mobil ve castrolün 5 para etmediğini fabrikasyon yağ ürettiklerini katkılarının zayıf olduğun ve erken karardığını düşünüyorum...sadece motosiklet yağı üreten firmalar üzerinde yoğunlaştım...IPONE markasını çok övdüler...Fransa Malı...ve Honda servisimden Ergin Ustada kullandığı (kendine ait) race makinalarda ıpone kullandığını üstünlüğünü örneklerle anlattı...yüksek ısılarda farkı hissettiğini söyledi...ama bu etki tabi cbf 150 ler için geçerli olmayabilir...ben eksilmede fark yaşayacağıma inanıyorum...
MOTUL deneyecektim şanveren dostumun önerisiyle ama IPONE ile başlamak istedim...sonucları size bildiririm...psikolojik diyeceksiniz belki ama motorun sesi bile değişti inanın...tabi bu ses işi sübap ayarı ile alakalı ama yinede hissedilir derecede hızlanmada bir rahatlama hissediyorum...Mobilin bir önceki 15 /50 sinde yağ çok sert geldi motora...ısınana kadar akla karayı seçiyordum...kısa aralıklı motorla işlerimde tırmalıyordum...bakalım 2000 km sonunda ne olacak...ne kadar yağ eksilecek...bu arada Bursa Uludağ gezisi yaptık Cuma günü fotoları yarın yükleriz siteye...Uludağ Zirve 2000 rakımlı harika bir ortam...muhteşem geziydi...newceri babacı ve ben 3 kiş...hafta içi olduğundan millet çalışıyor hesabı kimselere haber vermedim aklınıza bişey gelmesin...
neyse konuya geleyim...bu benim düldülün son yağ durumu...Uludağ gezisinde 35 km düşük devirle zirveye tırmandık...gidiş dönüşlerde dip gaz oldu...
600 gr yağ kalmış 2000 kmde...400 gr attaya gitmiş...
Uploaded with
ImageShack.us
bu da yeni tercihim IPONE...motoek den aldım Kızıltoprakda FB stdaı karşısında İstanbulun motorun yanındaki sokakta...
yağ 25 lira...
http://www.motoek.com/IPONE-155-15W50-4-zamanli-sentetik-motor-yagi-1L,PR-2313.html
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
hepinize sevgi selamlar...