ethem seni biz izmire taşıyalım.. bak 9 ay garanti veriyorum üşümeden motora binersin. yağ da var lastik de ..
arkadaşlar gördüğüm kadarıyla hepiniz kapalı kutu yani kendi seçiminizle yağ değişimi yapıyorsunuz bide servislerin 20/50 si var bidon berbat bi yağ benim cbf e hep bu yağdan koymuşlardı motor silindirrden terletmeden yağ yakmaya kadar herşeyi yaptı bu yağdan uzak durunda ne koyarsanız koyun....
ethem seni biz izmire taşıyalım.. bak 9 ay garanti veriyorum üşümeden motora binersin. yağ da var lastik de ..
Saol Barışçım sen nasılsın =? Benim serviste kışında 15-50 yağ kullan bişey olmaz diyo emme, çok ta ocak şubat kışında kullanmak istemiyorum. Şu an benim motördede 15-50 var fakat, 700 km sonra yağ değişimi yapıcam 10-40 yağ koyucam. Şimdiki soğuklar bişey değilde, 1 ay sonra falan 15-20 gün yatan motorun ilk çalıştırmada sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca geç ısınma. Bide motor kapalı garaj ortamında barındırılıyorsa sorun olmaz. fakat kış kıyamette dışarda duruyorsa 15-50 yağ ile 10-15 gün yatmış motorun ilk çalıştırması sorunlu olabilir. Sorunlu derken ilk marşta almak istemeyebilir.
Senin zenonların maaşallahı var zaten, forumda kendi elleriyle motörüne zenon takan senden başka kimse yok herhalde. Helal valla.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:14 ----------
Aramıza hoşgeldin. Fotolarını atarsan motorunun onunlada tanışmış oluruz![]()
Hoşgeldin mucit. :rendeer:
kanka senden bi cacık olmaz...ama abini kafalarsan neden olmasın...
abin makinasıyla mutlu...sen kendi dırahtörüne bak len...![]()
abi şaka yapıyon dimi...jiglenin sürekli açık olmadığını söyle bana...ale:
bende dün gece 00.00 da eve geldim bu sabah 06 da çıkış aldım banada izin verdiler evdeyim...sabahcıyım kanka...
bu dünya sana güzel kanka...bayramda resmi tatil tükan kapalı ben çalışırım Allah bilir...elin gavuru ne bayram tanır ne tatil...:salut:
biter diyorum...:cat:
Ali Ustayı tanımazmıyım...keşke selamımı iletseydin...D&B ye giden adımı versin veya oradayken beni arasın...537 335 22 33...
sayfa 73 hacı abi...:cat:
valla bi becerebilsem elim yatkın değil...
hoşgeldin...Cihanla Birola büyük yanlışlar yapıldı...hiçbiri haketmedi bu davranışları...Ya hiç kafaları çalışmıyor sen Cihanla Birolun arasına nasıl nifak sokmaya çalışırsın Cihanı nasıl dışlarsın...Birolu arayıp sen toplantıya gel Cihana söyleme nasıl dersin...Yaşarda yanlış yolda farkında değil...açın gözlerinizi biraz...sen kimsin Cihanı kafana göre modluktan habersiz alırsın ..ayıptır ya...şu unutulmasınki o site yokken Kuzenler vardı...o site biraz tanınmışsa Kuzenler sayesinde tanınmıştır...kıçıkırık bir veritabanı için dostluklar satılmaz arkadan vurulmaz...Kuzenlere yapılan aynen bu...neyse fazla deşmeyelim istersen yoksa ben ağır yazarım burdan bir kaç sinsiye...Ulan yağmurda karda kıyamette Cihan Birol gezi topiği açarken su motorcuları dışarı bile çıkamıyordu yağmurdan...Kuzenler çok mücadele ettiler emek verdiler...ama arkalarından fırıldak çevirildi...
Mt de böyle gerzeklikler olmaz...burası Okyanus...orası su birikintisi...yinede cbf 150 hakkında bilgi almak isteyenler cbf150.nete girebilirler...Luxor denen zat o veritabanın içine adeta .ıçmıştır...bir kaç kişide onu pohpohlamakta ve kendisini bir şey sanmasına yolaçmaktadır...Luxor denen zat cbf 150 hakkında bilgileri kimden aldığını...o sitenin her sayfasında emeği olan beraber yediği içtiği bu yola beraber başladığı adamların arkasından neden fırıldak çevirdiğini önce anlatmalıdır...
ha bu arada cbf 150 model varolduğu sürece o veritabanı yaşamaya devam eder...sonucta bilgi bankası...
Bak yine Cihan Birol kaliteli adamlar efendi adamlar edepli tepkiler veriyorlar...
:queen:
arkadaşlar servisim bana IPONE marka yağın efsane olduğunu söyledi...yok böyle bir yağ dendi...yani yok böle bişey hesabı...litresi 35-40 gaymeymiş...
mete aga geçicekler onu. yok 1 numara yok kral yağ falan.şuan o yağı mıllete motul diye yutturmakla meşkuller.o yağın edeceği maksimum 20 tl. arkadaşım üretildiği yer olan fransa ile konuştu yaw. tamam berbat bir yağ değil. kullanılır ama. kesinlikle üst sınıf bır yağ değil. orta karar diyelim. her zaman söylerim yağın kralı 1,sırada motul 2, sıradada motorextir....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:51 ----------
alper abi kaça aldın 4 lt ipone yi ????
po marka yagı 1700 km kullandım sonra serviste degiştiler. 10 tl ye almıstım , motorun performansıda daha öncekı yaglara göre farketmedi , 1700 km kullanım sürecındede asırı yanma yada eksılmede olmamıstı (genellıkle sıkıstırmadan yada uzun km ler yapmadan kulandım )
gönul isterki 10 lira fazla olsun ,castrol olsun, tek marak kullanalım am ne mumkun
10/40 , 15/50 , 4t sentetık olsun, inanıyorum ki baska turlusu subaplara vuruyor (dikkatsizlik neticesi 10/40 castrol magnatek kullandım [minarel yag] , 20.km de subaplardan ses gelmeye basladı , hemen değistirip 10/40 po kullandım ama nafiler:
ethem dostum ben demıyorum motorlarınıza en kral en pahalı yağı koyun dıye. benım sınır oldugum nokta normal kalıtedekı bır ipone marka yağın mıllete en kral yağ dıye yutturmaya calısmaları. ve fıat olarakta fahiş yani. mıllet kanmasın. o paraya kralını alıyorsun çünkü. bizim motorlara bp yacastrol shell hepsi gider yani. sonucta raceler gıbı 13-14 bin devır cevırmıyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:26 ----------
06 blue arkadasım. farklı visikote yağ olursa kalıtelı olsa bıle belli bir km den sonra motorda krank kıtlemesıyle karsılasırsın .
Arkadaşlar,
okurken dikkatimi çekti IPONE yağ konusu geçmiş.
IPONE, motorsiklet için özel yağ üreten ve MotoGP de kullanılan üst sınıf bir yağdır, bende 4l aldım, 15/50 birdaha ki yağdeğişiminde kullanıcam.
http://www.ipone.fr/EN/
Otomobil yağı yok, tüm uzmanlık motosiklet yağlarına odaklanmış...
Bulursanız kaçırmayın derim...
bendeki;
http://www.ipone.fr/EN/4-stroke,products-4
mete aga geçicekler onu. yok 1 numara yok kral yağ falan.şuan o yağı mıllete motul diye yutturmakla meşkuller.o yağın edeceği maksimum 20 tl. arkadaşım üretildiği yer olan fransa ile konuştu yaw. tamam berbat bir yağ değil. kullanılır ama. kesinlikle üst sınıf bır yağ değil. orta karar diyelim. her zaman söylerim yağın kralı 1,sırada motul 2, sıradada motorextir....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:51 ----------
nasıl yanı yha..???:silent:
yuhhh fiyata bak 210 tl cik bu fiyata komple silindir piston sekman alır motor yaparım ben![]()