Benzin alırken motordan inelim

Bu aksam eve dönerken girdiğim benzincide pompacının şu soru ve uyarılarıyla karşılaştım:

• iyi akşamlar efendim,
• 95 oktan mı?
cevap : evet
• ne kadar?
cevap: 30 TL
• kapağı açın ve şimdi motosikletten inelim lütfen, güvenlik açısından.
cevap: ?? yok ki.
2 saniye sonraki cevap: anlamadım, niye iniyorum?
• efendim güvenlik açısından (bu sırada parmakla tabelayı gösterdi)

Tabelaya baktım: cep telefonu kapalı işareti, ateşle yaklaşma işareti, sigara içme işareti ve oda ne bir motor ve motorun üstünde oturan bir adam, pompa şekli ve üzeri çarpı işareti (motordan aşağı in diyor)
tekrar cevap: bu kadar senedir binerim motora ilk defa benzin alırken motordan in diyen sensin.
• efendim sürtünme-elektriklenme v.s. oluyor, tehlikeli ve bu yeni bir uygulama değil.

haydee dedim içimden, ama biraz mantıklı geldi, herhangi bir tehlike durumunda motorun üzerinde olmamak gerekir diye düşündüm.
motosikletin üzerinden indim ve benzinimi öyle aldım, teşekkür edip ayrıldım.

Şimdi,
Bu uygulama yenimidir, eskiyse bilen var mı, benim daha yeni haberim oldu?
Güvenlik açısından ne kadar faydalıdır?
Motorun üstünden inmemek ne kadar zaralıdır?
veya başka düşünceleri olanlar var mıdır? Hadi buyrun.

Bu ne ya şakamı?

zaten telefon kapatmak kadar saçma bişey var,bu da yeni çıkmış heralde :p

bu uygulama eskidir, ilk "motordan inermisiniz" dediklerinde tırsmıştım :cherry: arkasından "ellerini araca yasla, sakın ani bir hareket yapma" diyecekler sanmıştım.

Depo kapağı selenin altında olduğundan benzin alırken motordan inmek zorundayım =) aylardır bu benim kendi kuralım zaten.

çok iyi düşünce yaa.
bak bu hiç aklıma gelmemisti, gayette mantıklı

bir kemer tokası,anahtarlık,metal pantalon düğmesi,motorcu montunun çıtçıtı,fermuar kıvılcım çıkarma olasılığı olan metallerdir uygulama doğrudur :cat:

uygulama eski fekat heryerde uygulamıyolardı.
iki bacağınız arasındaki deponun alev alması vahim sonuçlar doğuracaktır elbet.

kesinlikle hayır !!!
geçtiğimiz haftalarda :
yabancı bir ülkede benzin doldururken motor alev alıyor ve üzerindeki elemanda yanıyor bunu önlemek amaçlı :wiinkk::rendeer:

vallahi bu benim de aklıma gelen ilk sey oldu ve bu yüzden mantıklı geldi. artık motordan inerek benzin almayı düşünüyorum

Doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Küçük de olsa bir risk var.

Fakat;
Motosikletten inip yan ayağa aldığınızda motosikletin eğimi dolayısıyla depo ağzına kadar doldurulamayacak.
Hele eğer motorunuz çok yatıyorsa , 2/3 benzinle yetinmek veya elle dik tutmak zorunda kalacaksınız.
Bu da başka bir dava.

bir kemer tokası,anahtarlık,metal pantalon düğmesi,motorcu montunun çıtçıtı,fermuar kıvılcım çıkarma olasılığı olan metallerdir uygulama doğrudur :cat:

çok doğru.
hemen aklıma başka bir sey geliyor, o pompacı arkadaşlar içinde böyle önlemler var mı aceba? kıyafetleri v.s. için, hiçde alıcı gözle dikkat etmedim bugüne kadar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
DEpoyu fulletip kaçmasınlar diyedir bence

Gayet mantıklı.Burası Türkiye.Ben de bir internet kafeci olarak bi ara açık hesap açamaz olmuştum.Adam 5 saat oturuyo.Sonra bi sigara iççem diye dışarı çıkıyo.Topuk.....

Bi de dükkanda güv. kameraları var.Milletin dünya umrunda değil.

Doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Küçük de olsa bir risk var.

Fakat;
Motosikletten inip yan ayağa aldığınızda motosikletin eğimi dolayısıyla depo ağzına kadar doldurulamayacak.
Hele eğer motorunuz çok yatıyorsa , 2/3 benzinle yetinmek veya elle dik tutmak zorunda kalacaksınız.
Bu da başka bir dava.

evet işte ben hep bu yüzden motordan inmedim bugüne kadar, ama şanslı bir tarafım var, motoru orta sehpaya alma lüksüne sahibim.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Doğrudur, ne tür bir güvenlik önlemi nedeniyle bilemem ama inmenizi söylüyorlar. Fakat tanıdık benzinciler iltimas geçiyor. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar