Arkadaşlar benim daha 3.000km de kilometre telim koptu.Uygun fiyata alabileceğim biyer biliyormusunuz?Birde sadece tel olarak satılmıyormu acaba dışı olmadan?
3 bınde nasıl telı kopardın :cyclopsan
Arkadaşlar benim daha 3.000km de kilometre telim koptu.Uygun fiyata alabileceğim biyer biliyormusunuz?Birde sadece tel olarak satılmıyormu acaba dışı olmadan?
CBF150'nin konforunu bırakıp 15-20 km fazladan hız için cbf250'ye geçmeye değer mi diye düşünüyorum.Bu cbf250 biraz garip çalışıyo.Hem de titreşimli.Sağlamlığına kesinlikle şüphe yok.Ancak değer mi acaba?Siz ne dersiniz?
CBF150'nin konforunu bırakıp 15-20 km fazladan hız için cbf250'ye geçmeye değer mi diye düşünüyorum.Bu cbf250 biraz garip çalışıyo.Hem de titreşimli.Sağlamlığına kesinlikle şüphe yok.Ancak değer mi acaba?Siz ne dersiniz?
Arkadaşlar öncelikle cbf250 kullanmış biriyim.Alıcı gözüyle her türlü test ettim.Önce çok dik bir rampaya vurdum motoru.İnanılmaz tork var.Motor yokuşu nerdeyse hiç hissetmiyo.Düz yoldaymış gibi tepki veriyo gaza.Otobana çıktım.Gazı köklediğimde 125'i görüyo düz yolda.Ancak biraz rüzgar ve rampa durumuna göre 115'e indiği de olmuştu.Rampa aşşağıya 140'ı bile görebilir bence.İşin güzel tarafı Kamyon , otobüs sollamalarında çok işe yarıyo.Gazı kökleyince 125'i hemen görüyo.Yani CBF150 gibi sollarken hız yetersiz kalıp tekrar geriye yanaşma durumlarına maruz kalmıyo.Arka lastiği kalın olduğu için asfaltta daha iyi yol tutuşu var.Ancak asfalt olmayan yolda cbf150 kadar konforlu değil.CBF150 ile tarlaya bile girmişliğim vardı.Ancak cbf250'nin amortisörleri daha sert.Hem de titreşim farkettirmeden belli süre sonra yoruyo insanı.İşte beni kararsızlığa sürükleyen bu konfor olayı.Şu an cbf150 kullanıyorum.Ancak her iki motorun da kendine göre avantajları var.Cihan sen uzun süre cbf150 kullanmış biri olarak nasıl memnun musun şu an halinden?Pişmanlık var mı?Tavsiye eder misin?
arkadaşlar yeni aldığım cbf 250 in deposu en sonunda dün bitti.malum havalar hep yağışlı olduğu için depoyu bitiremiyodum ama şimdi bittiale:
motorumun deposunu ist.de teslim aldıktan sonra izmite dönerken otobanda kartal mehmetçikten doldurmuştum.otobanda 140 -150 hızı gördüm biraz rüzgar vardı daha açılamadım..otobanda ortalalma hızım 120. izmitte 100-110 gibi. 375.km de yedeğe düştü.451 km.de depo bitti.yani bu demektirki bugünki kurdan km.de 120 bin lira yakıyor 3 sene bindiğim 150 lik çinlimde 90-100 bin lira yakıyodu..arkadaşlar bence yakıt ekonomisi olarak cbf 250 kesinlikle çook iyii.:cat::thumleft:
geçen hafta istanbuldan boluya ybr 125 ile bir yolculuk yaptım,tam gaz gittim 275 km.de yedek depoya düştü.hesap çok açık..
Ama gözden kaçan bir şey var.YB 125 yanılmıyorsam 12 lt alıyor.CBF ise 16.5 litre.Ben her iki motoru da çok uzun kullandım.YBR 100 km'de 2.5 ile 3.00 arasında yakar.CBF 250 ise 4.00 ile 5.5 arasında yakıyor.
herkese selam belki msj larımı takip etmişsinizdir yaklaşık 3 hafta önce bende 2004 cbx 250 sahibi oldum3 haftada 1500 km yol yaptım.makina keyif weriyor.cbf 150 de sürdüm ama bazı arkadaşlar her iki motoru kullanıpta arasındaki farkı görsünler istiyorum
motorumu aldığımdan beri egzantrikten gelen sesten şikayetçim ama 20 bin olmadan da motoru açtırmak istemiyorum(şu an 17500 civarı
bir çok ustaya gösterdim, serwisde dahil çoğu ya egzantrik zincirinden dedi kimiside bu zincir sesi değil bilya dan geliyor bu ses dedi.
kimisi dewirli kullanma makinan zarar görebilir bir an önce tamir görmesi lazım dedi kimiside hiç bi sorun yok bu ses normal olmasada mekanik bi sorun yaratmaz gazla git dedi2004 model 2 twister i yan yana koyup çalıştırdığımızda benim makinadan gelen sesin nekadar rahatsız edici olduğunu farkettim, egzos sesini 7 bin dewirden sonra anca duyabiliyorum
bugün gösterdiğim usta da ince yağ kullanıldığını o yüzded bukadar gürültülü çalıştığını söyledi.size sormak istediğim soruda bu motorun gürültülü çalışmasının sebebi yağın kalınlığına bağlı olabilirmi ? :S
cbf 250 VASAT BİR MOTOR DUR
neye göre niçin vasattır.
1=0-100 km hızlanma rakibi gt 250 ye göre zayıftır.ybr 250 ye göre zayıftır. yamaha rx 135 e göre zayıftır. hatta kendinden küçük cc de olan dylan 150 ile ve sym hd 171 cc ile aynı kalkışı yapmaktadır.0-100 12 sn dir
2=yakıt 1 litre ile23 km gitmektedir.uzun yolda bu bence az bir yakıt degildir.neye göre 600 cc ye göre bandit uzun yolda cbf 250 gibi giderse yani 120 130 km gibi bir hızla 600 cc lik bandit 1 litre ile 23 km gidebilir. denen miştir.fazer 600 ve cbf 600 da da durum aynıdır. aynı yakıtla daha büyük bir cc le dolaşmak istedigin zaman altında güç olması iyi degilmi?artı cbf 250 5milyar vereceğime 7 milyar verip bandit alırım.yada er 5 alırım
3=saglam makina denmiş asla katılmıyorum kaliteli motorlar arasına koymuyorum.saglamlıkta cg 125 cbf 250 yi 3 katlar. eksantirik gerdirme derdim nede marş motoru kömürü ile ugraşmak benzini at bin saglam motor binmeyenler için saglam gelmiş olabilir.
4=amatüsörleri sert, şehir içi biraz da yol bozuksa eyvah iç organların yeri degişiyor. uzun yolda sert süspansiyon asvaltın bozuk yamalı kısımlarına girmeye görsün arkasını attırır. bir seferinde tek elle tutuyordum ki kafa sallamayı bile başardı.bir daha tek elle bu motoru tutmadım. affetmiyecek. arka firen öyle sertce köklemeye gelmez kayar. bu motor ön firenle duruyor. ön diskin oralarden ses peyda oldu disk firenden geliyor. oralarda birşey eksik başka motorlarda bu sorun yok. isterseniz diskin oradaki blataların takıldıgı yeri oynatın sanki boşta gibi çok ugraştım ama sesi kesemedim
arka amatüsörün oralardan ses geliyor bulamadım.en çok da bir topluluk yanında duracaksam hemen motoru stop ediyorum dikkat çekmesin fokurdak çin motoru sesi gibi çalışmasını duymasınlar diye
okadar motora bindim az kalsın motordan sogutacaktı beni bu motor ya allahtan düşmedim. düşşsem ocagıma incir agacı dikecek di
Yapılan eleştiriler mantıklı değil.Kusura bakmayın ama 250'lik motorla 120-130-140 gidersen, daha büyük hacimli motorlarla tabi ki aynı yakıtı yakarsın.Küçük makinadan hız istiyorsan banknotlara kıyacaksınız.Bu ölçümü bir de 80-90 gibi hızlarda deneyin bakalım ne olacak.Parçaları pahalıymış, peh laf yani.Sanki her gün gösterge değiştiriyorsun.Motorun sarf malzemelerine bakın.Ben yeni zincir ve dişli değiştirdim.Orjinali 430 TL'cik.Gittim yan sanayisi hem de İngiliz aldım.200 TL.Son derece de memnunum.Orjinalinden kesinlikle daha iyi.Zira artık zincir sesi de yok.Ha bir de kaliteyi hıza göre ölçenler yok mu.Ya ne diyeyim.O zaman bir çift motorlu Mobilet çok iyi motordur.160 Km. yapıyor.Ondan alın.Amortisör sertmiş.Daha ne tabi ki sert olacak.Bu motor Enduro mu ki?Eğer yumuşak bir amotisör olsaydı 100 km ile girdiğin ilk virajda uçardın.İddia ediyorum bu motorun en iyi olduğu alan viraj kabiliyeti.SONUÇ:250 cc'de ülkemizde az parayla alınabilecek en iyi motordur.YBR 250 ile ile Kavazakinin fiyatı çok pahalı.Ha keza yeni çıkan Honda'nın da öyle.Oysa böyle bir makinayı ikinci elde 4-5 bin TL'ye rahatlıkla bulabilirsiniz.