cbf 250 VASAT BİR MOTOR DUR
neye göre niçin vasattır.
1=0-100 km hızlanma rakibi gt 250 ye göre zayıftır.ybr 250 ye göre zayıftır. yamaha rx 135 e göre zayıftır. hatta kendinden küçük cc de olan dylan 150 ile ve sym hd 171 cc ile aynı kalkışı yapmaktadır.0-100 12 sn dir
2=yakıt 1 litre ile23 km gitmektedir.uzun yolda bu bence az bir yakıt degildir.neye göre 600 cc ye göre bandit uzun yolda cbf 250 gibi giderse yani 120 130 km gibi bir hızla 600 cc lik bandit 1 litre ile 23 km gidebilir. denen miştir.fazer 600 ve cbf 600 da da durum aynıdır. aynı yakıtla daha büyük bir cc le dolaşmak istedigin zaman altında güç olması iyi degilmi?artı cbf 250 5milyar vereceğime 7 milyar verip bandit alırım.yada er 5 alırım
3=saglam makina denmiş asla katılmıyorum kaliteli motorlar arasına koymuyorum.saglamlıkta cg 125 cbf 250 yi 3 katlar. eksantirik gerdirme derdim nede marş motoru kömürü ile ugraşmak benzini at bin saglam motor binmeyenler için saglam gelmiş olabilir.
4=amatüsörleri sert, şehir içi biraz da yol bozuksa eyvah iç organların yeri degişiyor. uzun yolda sert süspansiyon asvaltın bozuk yamalı kısımlarına girmeye görsün arkasını attırır. bir seferinde tek elle tutuyordum ki kafa sallamayı bile başardı.bir daha tek elle bu motoru tutmadım. affetmiyecek. arka firen öyle sertce köklemeye gelmez kayar. bu motor ön firenle duruyor. ön diskin oralarden ses peyda oldu disk firenden geliyor. oralarda birşey eksik başka motorlarda bu sorun yok. isterseniz diskin oradaki blataların takıldıgı yeri oynatın sanki boşta gibi çok ugraştım ama sesi kesemedim
arka amatüsörün oralardan ses geliyor bulamadım.en çok da bir topluluk yanında duracaksam hemen motoru stop ediyorum dikkat çekmesin fokurdak çin motoru sesi gibi çalışmasını duymasınlar diye
okadar motora bindim az kalsın motordan sogutacaktı beni bu motor ya allahtan düşmedim. düşşsem ocagıma incir agacı dikecek di
Hocam sen Honda CBF250'den mi bahsediyorsun.Yoksa markaları falan mı karıştırdın.Yazdıklarının bu motorla hiç bir alakası yok.Ya da senin motorun ciddi problemleri vardı.Sen bütün CBF250'leri aynı sanıyorsun.
1.Hızlanma yavaş diyosun.Ben bu motorla 0-100 km hıza motora sıkıca yapışarak çıkıyorum.Vites aralıkları sık olmasa 0-100 km hızlanması 600 cc'ler gibi demişlerdi.Kullanınca ne kadar doğru olduğunu anladım.120 km hıza çok çabuk çıkıyo.90 km hızla giderken gazı kökleyince anında 110-120'yi buluyo.150 cc lerle kıyaslamışsın.Ben 150 cc lerin kralından geçtim bu motora.CBF150 kullanıyordum.CBF250 hepsine nal toplatır.12 saniye demişsin.Ölçmediğin kafadan salladığın belli.Eğer kamera aparatım olsaydı kameraya çekip 100 km'ye kaç saniyede çıktığını hep beraber hesaplardık.
2.Yakıt tüketimini de kafadan sallamışsın.Ben cbf150'den geçtim.CBF150 ile 10 litre ile 350 km gidiyordum.100 km de 2.8 gibi bir rakam.CBF250'den daha fazla yakıt yakmasını beklerken şu an acaba aynı mı yakıyolar diye şüphedeyim.Nasıl olur diyorum biri 150 cc biri 250 cc.Fazerle kıyaslamışsın.Tamam belki sakin kullanımda aralarında uçurum olmayabilir.Ancak fazerin 100 km'de 1.5 litre bindireceği kesin.Bu da 5 TL yapar.Fazerle CBF250'nin aynı model ikinci el fiyatlarına bakalım.Biri 5.000 TL diğeri 12.000 TL.İki katından pahalı.Bizler zaten 12.000 lirası olan sakın gidip fazer almasın , gidip bir cbf250 alsın kalan parasını da bankaya faize yatırsın demiyoruz.Parası olan gider fazerde alır ,cbr 600 de alır.Herkesin keyfine kalmış.Ancak ben motora çok para bağlamam.Gider 5.000 TL'ye en kral cbf250'yi alırım.Uzun yolda giderim , şehir içi de kullanırım , dağ bayır da tırmanırım diyenlere de saygı gösterilmeli.
3.Sağlamlık konusunda hiç şüphem yok.5 saat üzerinden inmedim.Şehir içi şehir dışı 200 km bir gün içinde gezdim.Tık demedi.Bir gün içerisinde 10 saat üzerinden inmesem yine aynı.Ben buna 5 sene binsem yine aynı.Başka bir marka olsaydı korkardım bu kadar gezmeye.Honda bu arkadaşım saat gibi tıkır tıkır çalışır.Tabi anlayana.
4.50 km şehirlerarası yolda yüksek hızlarda seyrettikten sonra pirelli lastik öyle bir ısınmış ki ön freni sıkmadan sadece arka frene bütün gücümle asıldım.60 km hızla giden motor anında durdu.Ne bir kızaklama ne de bir kitlenme olmadı.Birde ön frene asılsaydım heralde motor olduğu yerde kalır ben 3 metre ileri fırlardım.Ön fren dersen zaten motorun dengesi mükemmel olduğu için rahatlıkla kullanabiliyosun.Başka motorda olsa ön frene asılmaya korkarsın.Dandik fren bu mu oluyo anlamadım.Şehir içinde yavaş giderken tamam arka fren cam gibi asfaltta kayma yapabiliyo.Ancak önemli olan hızlı giderken performansı.Bizim ülkenin dandik asfaltlarında arabalarda kayıyo her türlü motorda kayıyo.Suç motorda değil.Birde asfalttaki engebelerden dolayı arkası atar demişsin.Ben ki daha yeni motorcuyum.CBF250 ile ilk uzun yolculuğumda bol bol tümsek çukurlu asfaltta 90'la giderken yatarak geniş virajı almışım.Ben buna cesaret edebildiysem bu cbf250'nin bana verdiği güvendendir.Ben bu motorun yol tutuşuna sonuna kadar güveniyorum.Kalın arka lastik yolu çok güzel tutuyo ve kesinlikle savrulma falan yok.
Bir de zincir sesinden rahatsızlık olduğunu söyleyenler var.Arkadaşım siz hiç Suzuki dl 650 Vstrom ve ya fazer ya da transalp görmediniz mi?Hiç mi yakınınızdan geçmediler.Bunlar piyasadaki en kral motorlar.Ben zincir sesi gelmeyen bi tanesini görmedim şimdiye kadar.
Ben bu motora daha yeni sahip oldum ancak nedense senin söylediklerinin tam tersi bir izlenim edindim.Bilmem uzun süre kullanmış diğer arkadaşlar ne der?Ancak bence sen biraz karıştırıyosun.