Asya Motor Asya / As 200 Gy-2 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
5 Haz 2006
Mesajlar
308
merhabalar. geçen gün tamircideyken bu motoru gördüm. sıfır. bi kenarda yatıyordu. fatura kesilemiyormuş motora. faturasız haliyle 1 milyara bırakırım dedi adam. inceledim motoru. ön arka çatalı, şasesi gayet sağlam. rasgele bir çinli değilim ben diyordu motor. çok hoşuma gitti benim.
siz ne dersiniz? bir milyara faturasız haliyle almak cazip mi? ruhsat-plaka olayı olmayacak..
 
Katılım
24 Nis 2006
Mesajlar
322
hayır cazip değil faturasız çalıntı demek başının ağrıması demek
zaten ruhsatlı plakalı arsındaki fark ne ki hiç bulaşma bence
 
Katılım
24 Nis 2006
Mesajlar
322
ve karakızımı sattım...
arkadaşlar motorunuzun piyasası gayet güzel satılığa çıkardım hemen satıldı.
ilan tarihim; 10.06.2009
satış tarihim; 17.06.2009, yani bir hafta.
ve istediğim değere haydi sizlere iyi binmeler
 
Katılım
13 Eki 2006
Mesajlar
219
Alana da satana da hayırlı uğurlu olsun sevgili Axoyum. Senin teknik desteğin çok güzeldi. Keşke aramızda olmaya devam etseydin.
 
Katılım
20 May 2004
Mesajlar
185
Forumdaşlar. Bu aletin Zealsun marka olanı alınır mı? Onun lastikleri benim daha çok işime geliyor. Bir de ufak tefek tümsek atlar mı bu motorlar?
 
Katılım
25 May 2009
Mesajlar
13
Arkadaşlar 3 senelik topic olduğunu görüyorum ve bu motoru almayı düşünüyorum uzun vadede kullanıp nasıl bir motor olduğunu söylyebiecek arkadaşlarımız varmı.Şimdiden teşekkürler.
 
Katılım
16 Tem 2008
Mesajlar
9,061
eski mesajları okursanda göreceksin kullanıcıları memnun, bende dahil. 10000km yaptım, hoyratta kullanırım epey.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
21 Ara 2008
Mesajlar
325
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vallaha arkadaş,çinlilerle karşılaştırılmaması gereken,sağlam bir motosiklet.

Sağlam,kalıplı,güven veriyor.

20-25 beygir gücünde olsa değiştirmeyi hiç düşünmeyeceğim bir motosiklet.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
21 Ara 2008
Mesajlar
325
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Axoyum,enduro'dan şaşmaman dileği ile görüşmek üzere...
Foruma kattığın teknik bilgiler ve kişisel geziler için teşekkürler.
 
Katılım
25 Haz 2008
Mesajlar
20
hepinize merhabalar arkadaşlar

dün motorumun vizesini yaptırdım malum çoğumuzun motoru 2006 model yani çoğumuzun vize süresi bu sene doluyor.

muayene masrafı 63.72 tl.

vize işlemleri özelleştiğinde muayenede kastıklarını duymuştum. bu yüzden bir önceki gün motorumun ihtiyacı olmadığı halde bütün bakımlarını yaptım. zincir yağı, akü suyu, far ayarı vs. ne varsa kontrol edip en son bi güzel yıkadım.

ertesi gün muayeneye gittiğimde kontrol elemanın baktığı şeyler sinyaller, far ayarı ve stop lambası oldu :). husur olarak bir tek şasi numarasının kolay okunmamasını yazdılar.

siz yine de noolur noolmaz motoru temiz götürün kıl bi elemana denk gelebilirsiniz.

hepinize keyifli sürüşler diliyorum...
 
Katılım
8 Eyl 2008
Mesajlar
1,788
Merhaba..

Ben Zs 150cc crusier olanını kullanıyorum.Bu motorun dış görünümü benim çok hosuma gidiyor coğu motorda olmayan bir kalite sanırım.Sizlerden öğrenmek istediğim bu makinaların sıfır üretimi durdu sanırım fakat kıyıda köşede kalmış olduğunu varsayar isek buna kaç lira çekerler?Birde bunlarda yakıt türetimi ve çekim gücü nasıldır benim motor gibi hantal olacağını sanmıyorum çünkü kasa çok hafiftir sanırım.İyi günler....
 
Katılım
18 May 2004
Mesajlar
48
Merhaba bende bır enduro-croscuyum arkadaslar

Arkadaslar merhaba yenı bır asya 200 gy aldım bende ızmırde bır arkadasımızdan fotolar asagıdadır insallah ekleyebılırım. Adım cenk bursadayım sızden rıcam bakım kıtabcıgı tamır klavuzu elımızde mevcut sanırım 70 sayfayı okudum almadan once motoru ınanın :):) bu lınk olmus elınde olan varsa yukleyebılırmı. Motoru adanaya araba ıle ordan bınerek bursaya geldım ınanın oldum oldum dırıldım omuzlar hala agrıyor ankarada bır gece mola verdıgım halde benzınıde ıyı ıctı hanı.

1- Ilk rıcam bakım klavuzu tamır manuelı elınde olan varsa lutfen yuklerse sevınırım buraya
2- yolda hararet sorunum oldu subap ayarını nasıl yaparız.
3- karburator hava ayarını bılen varsa sevınırım.
4- rolantıyı tutturamadım gazı bırakınca hafıf yuksek devırde kalıp sonra dusuyor.
5- orjınalı 15 dıs 16 dıs yapıcam ınsallah bende. Ama sokmem gereklı sanırım hangı marka oldugu henuz kımse bılmıyor.

70 Sayfayı okuyup bunları tam bulamadım yardımcı olunursa sevınırım hepımınızden degerlı zamanınızı ayırırsanız. Bursada olan arkadas varsa konusmak bılgılerınıde paylasmak ısterım. Herkese ıyı surusler.
3129.jpg
3144.jpg
 
Son düzenleme:
Katılım
26 Tem 2008
Mesajlar
2,258
ccbilgin arkadaşım bu motorun ilanın internette gördüğüm gün aradım ama sahibi satıldığını söyledi... sana nasipmiş meğer kazasız belasız sürüşler diliyorum çok sağlam titreşimsiz ve torklu bir motordur güle güle kullan..
 
Katılım
18 May 2004
Mesajlar
48
Sagol dostum aldık bakalım baya bır maceralı yolculuk sonrası geldım dun yagını degıstırdım motorun sag arka ayaklık dusmus onu alıcam yolda dıslıyı 15 dıs yapıcam sımdıkı aksıyon bu bırde sankı cok hararetlı motor subap ayarı yaptırıcam baya bır ısımız var yanı bu hafta sonu. Tesekkur ederım motorum gucu dısında sıkayetım yok sımdılık bakalım. 125 lık kanunıden sonra yada gozumde cok buyuttum ondanda olabılır. 600 luk alet degıl sonucda.
 
Katılım
15 Tem 2008
Mesajlar
89
Arkadaşlar 3 senelik topic olduğunu görüyorum ve bu motoru almayı düşünüyorum uzun vadede kullanıp nasıl bir motor olduğunu söylyebiecek arkadaşlarımız varmı.Şimdiden teşekkürler.
1 yıldır kullanıyorum 25.000 km yaptım araziyede gittm cross motorlarlada yarıştım uçtumda düştümde kazada yaptım 100 km hızla asfalttan mucura daldım ama devirmedim buda motordan....

sen söle kardeş nasılmış motor :):):)
 
Katılım
26 Tem 2008
Mesajlar
2,258
Sagol dostum aldık bakalım baya bır maceralı yolculuk sonrası geldım dun yagını degıstırdım motorun sag arka ayaklık dusmus onu alıcam yolda dıslıyı 15 dıs yapıcam sımdıkı aksıyon bu bırde sankı cok hararetlı motor subap ayarı yaptırıcam baya bır ısımız var yanı bu hafta sonu. Tesekkur ederım motorum gucu dısında sıkayetım yok sımdılık bakalım. 125 lık kanunıden sonra yada gozumde cok buyuttum ondanda olabılır. 600 luk alet degıl sonucda.

Motorunda bir problem yok ise benden sana tavsiye bu motor çinlilerin en kaliteli üretimlerinden biridir aynı zamanda bazı parçalarıda japondur.. tavsiyem hız ve güç konusunda da 200 cclik bir motor ne verebiliyorsa bu motorda onu bulabilirsin yalnız istemesini bileceksin forumda "KARAKIZ" diye anılan bu motor aslında kız gibi değilde daha çok sert ve haşin kullanımdan hoşlanan bir makine gaza ne kadar yüklenir debriyajını sert kullanırsan düzlükte aktarmada daha stabil bir çizgi yakalarsın.arazi koşullarında da gayet başarılı.. yüksek viteslerde bile torkunu hissettiriyor ve kendini toparlayabiliyor.. ama bir gerçek varkı altındaki makina 650 cc bir enduro değil belli sınırları tabiki olacak..

Tekrar hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler.
 
Katılım
18 May 2004
Mesajlar
48
Tesekkur ederım ındırdım dıslı konusunda axoy bey

1-Butun mesajlarınızı okudum axoy bey ama 15 mı 16mı arada kaldım bende makınacı oldugum ıcın tel erezyonda yaptırıcam fakat sız 15 dıs deneyımınızı yazmamıssınız. Butun mesajlarınızı okudum :) Forumda motobeydı sanırım o 16 dıs yapmıs 15ı tavsıye edıyordu. 16 cok gelıyor sanırım.

2- Subap ayarı katolagda emme 0.06-0.8 eksoz 0.08-0.10 ama bır arkadas motobeydı sanırım 0.1 ıle 0.15 den daha ıyı performans aldıgını soyluyor dogrumudur. Deneyen bılgısı olan varmı.

3- Subap kapaklarındakı orınglerı degıstıren varmı normal orıng yanarmı.
Orıng
2 adet valf kapagı 56.8x2.5 2 ADET
Kapak zincir Eksantirik 105X2.5 1 ADET
Yag Filtre Tapası 49.6X3.5 1 ADET
7X2.4 1 ADET
Yag Doldurma Kapagı 19x2.4 1 adet


3- Katalızor olayını ıptal ettım erımıs. 25 ınde muayene var ınsallah gecerız sorunsuz. Fotometrıden korkuyorum.


canlandıralım forumu hafta sonu spreyle boyadım motoru resımler yakında eksozuda duck boya ıle komple boyadım ama sankı yandı gıbı yanmaz mangal boyası ıdı ısıya dayanıklı anlamadım. Ufak yag kacaklarım var sıra onlarda subap kapaklarındakı orınglerı degıstıren varmı.
 
Katılım
24 Nis 2006
Mesajlar
322
10 dişli vites değişim aralıklarını uzatıyor şehir içinde tek vitesle çeşitli hızlarda gidebiliyorsun. yanlız yeni aldığın dişlinin göbegini ve sabitleme (M5 sanırım) bölüm dairesi de farklı ona da dikkat et. zaten tel erezyon haricinde başka tezgahta zor. sen yinede ölçüleri kapagı söküp frezeli mil üzerinden kendin al onda birde boşluk ver rahat takarsın
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst