Arka 41 dişlimi 2 gün önce taktım arkadaşlar, şiddetle tavsiye ederim. daha önce 40 dişli takmış ve memnun olmamış. Orj 42 dişi tekrar takmıştım. O zaman 41 dişin tam cbf e göre biçilmiş kaftan olduğunu düşünerek fıldır fıldır aramaya başlamıştım. Uzun bir süre bulamadım. En sonunda
www.rialli.com sitesine (cbf 150) linki altına sadece dişliler ve buji vs koymuş. Buradan buldum. 15 tl + 3,5 tl kargo ücretiyle iki günde geldi, kardeşimle evin önünde taktık. Sadece tekeri söktükten sonra dişliyi sökmek için, dişlinin yaylı sistemine (adını unuttum) zarar vermemek adına, bi mengeneyle sabitleyip mümkünse havalı tabancayla orjinal dişlinin sökülmesi ve 41 dişlinin takılması gerekiyor. Bunun içinde tekeri ve takacağınız 41 dişliyi yanınıza alıp herhangi bi oto tamirciye kadar gitmeniz yeter. Bedava veya en fazla 3e 5e söküp takarlar. Benden para almadılar.
Artıları; orjinal dişliye nazaran +5 km/h kazandırıyor. Daha büyük dişli oranlarında yaşandığı gibi kalkışlarda seri olmaması. 1. vitesin bile ağır olması, bayır çıkarken ve iki kişi dur kalk sıkıntılı olması gibi bi olumsuzluk yok. 42 dişli ile 80-90 la giderken bile yüksek devir kullan motor şimdi biraz daha düşük devirle aynı hızları yapıyor. Ortalama 5 km/h fark ediyor. Eskiden 5. viteste 95 km/h la giderken yaptığı devirde şimdi motor 100 km/h yapıyor. Düz yolda yine orj dişli ile çıktığı max hıza çıkabiliyor. Ama rüzgarı arkanıza alırsanız veya hafif bayır denk gelirse orj. dişliden daha hızlı yol alabiliyorsunuz. Mesela orj dişli ile 120 ise son hızınız bu dişli ile 125 oluyor. Veya 125 ise 130. Bu dişli değişikliği motorda yapılacak en ufak oranlı dişli modifi olduğundan (motoroun ve deb. balatasının ömründen yemek gibi ve sürüş konforu) vs hiç bir olumsuz yönüde yok. Uzun yola daha yatkın oldu ve en az bir depo ile 30-40 km kadar daha uzun yol kat edebileceğimi düşünüyorum. Bunuda bi ara depoyu fulleyerek sadece şehirler arası uzun yolda deniyicem. Burayada yazarım . Şiddetle tavsiye ederim. Bizim motorlarda tek pişman etmeyecek dişli değişikliği arkayı 1 diş küçülterek 41 T yapmaktır.