Ehliyet İle İlgili Bir Soru!

Ankarada motosiklet sürüş ve teorik eğitimlerimin ardından kardeşimle beraber girdiğimiz ehliyet sınavında başarılı olduk ve belgelerimizi aldık. Ancak bu belgeler ile emniyete gidip ehliyetimizi almadık işletmedik. Bu belgelerimizin bir süresi var mıdır geçerli olduğu yoksa hemen almak mı gerekmektedir? Ücretleri hakkında bilgisi olan varsa ve buradan paylaşırsa çok sevineceğim herkese iyi sürüşler diliyorum.Konuyu başlık olarak araştırdım açılmış mı diyerek ancak süre ile ilgili bir bilgi bulamayınca başlık açma gereği duydum bir yanlışlık varsa mod larımdan da yardım bekliyorum. Teşekkürler.

svd

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ankarada motosiklet sürüş ve teorik eğitimlerimin ardından kardeşimle beraber girdiğimiz ehliyet sınavında başarılı olduk ve belgelerimizi aldık. Ancak bu belgeler ile emniyete gidip ehliyetimizi almadık işletmedik. Bu belgelerimizin bir süresi var mıdır geçerli olduğu yoksa hemen almak mı gerekmektedir? Ücretleri hakkında bilgisi olan varsa ve buradan paylaşırsa çok sevineceğim herkese iyi sürüşler diliyorum.Konuyu başlık olarak araştırdım açılmış mı diyerek ancak süre ile ilgili bir bilgi bulamayınca başlık açma gereği duydum bir yanlışlık varsa mod larımdan da yardım bekliyorum. Teşekkürler.

100 liranı alırlar süresi 1 ay bir ay sonra sağlık raporu sicil kaydı falan yenilemen gerekiyor.

bende merak ediyorum açıkcası A2 ehliyetim var B için sertifikamı ocak ayında aldım ama hala gidip ehliyete dönüştüremedim varmı bir süresi sertifikanın :s

Ehliyet almak için kurstu sınavdı bir sürü zaman geçiyor zaten belgeyi hak ettiğinizde daha neyi bekliyorsunuz anlamadım.. Kaç lira olursa olsun ehliyeti aldığın zaman motorunla polis, jandarma korkusu olmadan rahatça gezebilirsin..:) Tabii kurallara uymak şartıyla..Ayrıca az bi ücret karşılığında girmiş olduğun kurstakilerde bu işi halledebiliyor sen sadece kimlik kartınla emniyete imzaya gidiyorsun.

Ehliyet almak için kurstu sınavdı bir sürü zaman geçiyor zaten belgeyi hak ettiğinizde daha neyi bekliyorsunuz anlamadım.. Kaç lira olursa olsun ehliyeti aldığın zaman motorunla polis, jandarma korkusu olmadan rahatça gezebilirsin..:) Tabii kurallara uymak şartıyla..Ayrıca az bi ücret karşılığında girmiş olduğun kurstakilerde bu işi halledebiliyor sen sadece kimlik kartınla imzaya gidiyorsun.

Bende kurs hallediyo diye biliyom.. ben öyle yapmıştım B sınıfı için... Kurs halletmişti imza attım aldım.. tabi Polis amcalar hayırlı olsun diyip ehliyeti vermek istemediler ama ben saolasın diyip aldım.. :) kuruş vermedim.. :queen: herif kıl oldu :queen:

63 ytl harç
yalkaşık 7-8 ytl dosya ücreti
35 ytl sürücü belgesi ücreti
bence acele et 2009 da zam gelir kesin.ve ankaradaysan aldığım duyumlara göre feci bi kalabalık var sabah 7 de sıraya girmeyi unutma yoksa sıra bulamazsın...

63 ytl harç
yalkaşık 7-8 ytl dosya ücreti
35 ytl sürücü belgesi ücreti
bence acele et 2009 da zam gelir kesin.ve ankaradaysan aldığım duyumlara göre feci bi kalabalık var sabah 7 de sıraya girmeyi unutma yoksa sıra bulamazsın...

Bu hesabı göz önünde tutarsak 105 YTL bide hayırlı olsun diye 15 ytl olur 120

slm arkadaşlar konuyu bende merak ediyordum TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ne mesaj gönderdim cevap vermişler burayada yazayım dedim merak edenler için

18/12/2008 tarih ve B.05.1.EGM.4.34.00.63.06-2008/6140 numaralı Bilgi Edinme Başvuru formunuz incelenmiştir.

Sürücü belgesi sertifikasını sürücü belgesi kartına dönüştürmenin herhangibir süresi yoktur. Ancak sürücü kursundan size verilen dosyada sertifikayla birlikte bazı evraklar bulunmaktadır ve bu evraklardan sağlık raporu ve sabıka kaydı bir yıl süre ile geçerlidir. Sertifikanızı sürücü belgesi kartına dönüştürmek için müracaatta bulunduğunuzda bir yıl geçmiş ise süresi geçen belgeleri yenilemeniz gerekir.

Bilgilerinize rica

bilgilendirme ilginiz için teşekkür ediyorum. Kendi ehliyetimi sallıyorum işlerim yüzünden korkuyordum süresinin bitieceğine dair. Yüreğime su serptiniz;ayrıca trafik tescil şubenin bu tarz bir bilgilendirme bölümü olduğunuda sayenizde öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar