ЗиД Сова Hakkında bilindikler resimler ! YENİ KAYNAK

ЗиД Сова Hakkında bilindikler resimler ! YENİ KAYNAK

Selam arkadaşlar RUS Motorları altında ЗиД Сова 3M serisi Voskod Coba veya ZİD Sova olarak bilinen 175 cc 200 cc motorlarla ilgili araştırmam ve bizzat kullandığım motorla ilgili bilgileri paylaşmak istiyorum

yeni resimler buldum bunlarıda ekliorum :cat:

Rus coba motorların üretimi sporların 2005 de durmuş 2005 den sonra motocross olarak rus ve balkan ülkelerinde satışı hala aktif 97 model olanlarıda bizim MZ ler gibi 1 milyara yakın fiyattan gidiyor zamanında rusyada plant bir fabrikanın ürünü olan ZİD SOVA COBA serisi rus sosyetesine sport motor olarak üretiliyormuş 175cc ve ayak marşının solda olması ihtiyaca göre hafif karuser taşımasını ve sepet takılması için geliştirilmiş

rus halkının motosikleti tek başına tamir edebilmesi için tamir el kitabı yazılmış motor hala kullanılıyor

genel eksikleri motorların elektrik tesisatı ile ilgili problemler oldugu biliniyor ve voskod ismi uzaya cıkan uydularından esinlenilmiş

işte bazı resimleri
49b7e5f0.jpg
97 model
79866dbb.jpg
95 model
32b14c01.jpg
2003 model
5e9af2e7.jpg
2001 model
a5f656e5.jpg
2007 model

motosikletin aynısını su anda ben kullanıyorum ve sitesinde 2008 model olanıda war tüm modelleri görebileceğiniz site http://www.moto.auto.ru/motorcycle/used/zid/sova/

tamir manualleri internette satılmakta 20 dolar kadar bişi herşeyi mevcut

bilgi eklerseniz sevinirim

Mertun hocam,tamam motorları bulmuşsun ve gayet net bilgilendirmişsin! Fakat yazı karakterlerini nasıl buldun? Asıl afallayıp kaldığım konu budur? Kusurımada bakmayasın!:cherry:

hehehe hocam sitesinden kopyaladım bnm motorda daha önce ben cizmiştim o şekilde :D güzel motorlarda işte :D

arkadaslar moskovada yasayan biri olarak kril alfabesi kullanin cevirmek icin..baya bi arastirma yapmissin ama artik rusyada bile kullanilmiyor..koylerde kalmissa kalmistir bu motosikletten..ufak bi not..burdaki motosiklet kullanicilari ve daha dogrusu arac kullanicilari nerdeyse tum tamir islerini kendileri yapiyor burda 3 ayda aliniyor ehliyetler ve ehliyet alan kisi kullanacagi araci en ufak ayrintisina kadar bilir.bizimkiler gibi lastigi patlasa ne yapacam arkadaslar diyip sitede sormuyor milete..:)) burada tum araclarin kullanma kitapciklarini bulmak mumkun..ve bu kitablardada A dan -Z ye hersey bulmak mumkun..sen bu motoru bitiremezsin motoru cok guclu yanliz fazla zorlamaman gerekli dikkat et..ayrica hocam seninkinin motoru fason cin motoru 4 zamanli digerleride orjinal motor uzerinde..

walla çinliler daha iyi motor yapıo :) yazısı gibi adamların herşeyi

sanmam kardeşim ^^ çin motoru sorunlu çıkıo bi kere şöyle bişi var

Coba - Metal Alüminyum Çelik Demir hepsini aynı motorda görebilirsin
Çin motoru - Plastik demir az çelik ve döküm

çin motoruyla kaza yaptınmı grenajın kırılsa en aşa 90 kağıt bide bulabilirsen bu dediklerim ÇİN motorları için Xanqiu falan şöle sölim

bnm motoruma araba çarptı Toyota corolla arkaya yandan çarptı adamın tamponu kırılldı bnm motorda çizik bile yoktu aynı kazayı çin motoru ile yapsaydım arka takımım dağılmıştı

kalite meselesi işte

Coba mı kalite:)
Yapma allah aşkına kaç tane yürüyen coba var piyasada :p
Çinliyi yürütmek cobadan daha kolay
Satmaya kalksan kim alır ki cobayı yada edeceği ne kadar :)

ben benim rus voskhodu orda satcam napim 400 istedik onu verende yok napalım 100 e werelim bari yazık

Hatta bak kendinde söylemişsin başkabir mesajında :)

Son düzenleme:
katologlar ve tecrübe derki motorsiklet ömrü ortalama 10 senedir...

10 yaşını geçen motorsikletleri (çok kalite marka olmadığı müddetçe)

toplamak ve kullanmak ekonomik değildir..
1994 ler de 125 minskler binlerce satıldı nerdeler??
350 jawalar nerdeler..??
mz ler bile bitti:pale:

bu yüzden derim ki motorsikletler canlıdır..!!!
doğar,büyür ve ölür..
ölüleri canlandırmaya uğraşmayın arkadaşlar...:salut:

Bendeki coba şahsen cok rahat yürüyor nedense :) parçası ucuz elimle bile düzeltiorum hem sorunları hep bnm yüzümden oldu motora yağ koymadan sürdüm piston şişti yolda kaldım yağ aldım direk çalışmaya başladı gene 2 kerede ben düşürdüm kendinden sorun cıkarmaz artı motorda büyüyüp ölmezler

Örn. BMW serisi hangisinin öldüünü sandınız ? Artı İZH planet serisini herkez bilir o motorlar babam yaşındadır ama hala tek basışta çalışır

artı ben motorumu arkadaşıma İphone almak için 400 e satıorum yoksa 600 den aşağıya vermem MZ lerde bitmedi :D levent tarafına gelin 94 öncesi bir cok MZ eTz serisi motorlar war

İZH COBA böle motorlardan hoşlanmıor olabilirsiniz ama çinliyle asla karşılaştırmayın bnm motorum vurulunca kırılınca öküz gibi masraf cıkarmıo :D her 1000 km de tamirci yüzüde görmüorm :D nerden biliosun falan demeyin istanbulda bir çok motorcuyu tanırım :D

motorum ölüydü evet :D ama kaldırdım ve farkederseniz hiç eski motorlarda 500 e 600 e fazla cıkmıyor temizi ? 350 java almaya kalkarsanız 1.000 ytlye kadar paramız gider :D ben almaya kalktım o yüzden biliyorum ve yine param olursa BMW r60 yada R52 almayı tercih ederim ve ÇİN değil Japon alabilirim ben olsam Honda Hayat onda Yamaha yada hadi ya ! :D

Coba bana verdiği sorunlar - Egzost peteğini değiştirirken yanlış taktık motor çalışmadı - Buji eski bujiyi üstünde unutmuşum çalıştıramadım - benzin aldım yağ karıştırmadım motor aşırı ısındı Yağ aldım çalıştırdım düzeldi - lastiğim 3 defa patladı - motoru arkadaşım yokuşa tek bacakla koyduğu için devrildi sinyal ve ayna kırıldı - debriyaj çalışırken sorun verdi 90 nr yağ koydurmaya gittiğim adi herifin koyduğu yağdanmıdır nedir vites geçemedi içini temizledim 90nr yağ koydum herşey düzeldi - :D saolsnlar

Parça olarak Ucuz şahsen - Debriyaj 15 ytl Tel - 5ytl - debriyaj mekanizması - 20 ytl - ön konsol 30 ytl - şambrel 10 ytl

Dezavantajlarımız doğruya doğru
-Sabah çalıştırıcaksan kış zamanında Jigle açıp 4 5 kere basacaksın
- Şambrelli patlama olasılıgı cok
-Akü yok elektrik tesisatı sakat akü olmadıgından el marşı yok
- motor daha geliştirilebilirdi gerçi 2003 2001 modelllerinde elden marşlı ve egzost karbon ve kaportadan geçirilmiş

ha bilmeyenlere söleyim Coba üreten şirket Makinalı Tüfek yapıyor şu andada :) bizim türkler çinlilere hastayız o yüzden piyasada görüyorum her motoru Gültepeye gelin By moto da kaç tane Çin motoru hurdası var :D

Motoru Satma sebebim - Arkadaşa İphone lazım arkadaş iphone alabilirse bende ondaki G4 Apple Laptop u alıcam apple laptop lazım olduundan :D artı

Önemli olan tek şey Ölüleri canlandırmak değilmidir ;)

Son düzenleme:
Bendeki coba şahsen cok rahat yürüyor nedense :) parçası ucuz elimle bile düzeltiorum hem sorunları hep bnm yüzümden oldu motora yağ koymadan sürdüm piston şişti yolda kaldım yağ aldım direk çalışmaya başladı gene 2 kerede ben düşürdüm kendinden sorun cıkarmaz artı motorda büyüyüp ölmezler

Örn. BMW serisi hangisinin öldüünü sandınız ? Artı İZH planet serisini herkez bilir o motorlar babam yaşındadır ama hala tek basışta çalışır

artı ben motorumu arkadaşıma İphone almak için 400 e satıorum yoksa 600 den aşağıya vermem MZ lerde bitmedi :D levent tarafına gelin 94 öncesi bir cok MZ eTz serisi motorlar war

İZH COBA böle motorlardan hoşlanmıor olabilirsiniz ama çinliyle asla karşılaştırmayın bnm motorum vurulunca kırılınca öküz gibi masraf cıkarmıo :D her 1000 km de tamirci yüzüde görmüorm

sen yazıyı bidaha oku...avatarımada bakarsın bi ara

sen yazıyı bidaha oku...avatarımada bakarsın bi ara

tamam bende diyoruumki motosiklet sevgisi yoksa içinizde ne isterseniz alın 10 sene geçtimi çöpe atarsınız motorlarınızı :D

şahsen parasızlık bea :D toplam 600 ytl param olsa bu motoru eşsizde yapabilirim ama işte :)

O arada sana fikir sorayım :)

Motoru Ordu motoru konsepti yapsam nasıl olur yada bobber yapsam ?

Ordu motoru yapacakken tek aklıma takılan Ruhsat a işlemek ya Haki rengi ne renk olarak yapacam bilmiorum artı izni warmı o arada masraf cıkardım

Boya - 100 ytl Haki koyu
Motor Boya - Haki yada siyah - 30 ytl
Motor Bloklarının Contalanması 20 yTL Contalar
Çanta 2 back 1 Tüfek - 100 + 10 ytl
Motor Bakım Güçlendirme : 70 ytl motor cevresine soğutma kapağı takılcak
Belki Kasa - 50 ytl ye bi kasa buldum Eski bMW kasalarından Kırmızı renkte Ural tipi ruhsata işlenicektir büyük olasılık

güzel fikir işe girersem yapacam

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar