Merhabalar. Hemen konuya gireyim;
1998 model bir Corsa'm var. Üzerindeki kolonlar benim gibi dışarıya müzik dinletmeyi sevmeyen birisi için yeterliydi. Fakat orjinal teybinden artık memnun değilim. O kaset aparatlarıyla falan uğraşmak istemiyorum. Hazır teybi değiştirmişken sol taraftaki kolonu temassızlık yapan ses sistemini de değiştirmek istiyorum. Fakat şöyle bir problemim var, motordan iyi kötü anlarım fakat arabadan, özellikle de elektrik işinden hiiiç anlamam =( Bu noktada sizden yardım istiyorum;
Bu ses işine kesinlikle çok para harcamak istemiyorum, orjinal kolonlardan biraz daha iyi ses alayım bana yeter. Camları titretmeye gerek yok.
Teyp için
http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryID=26080&sp=price=4&sorting=3
bu linkteki uygun bi teybi alsam yeter bana.. Görüntüsü kıro olmasın, bir de USB'den mp3 çalabilsin tamamdır =) çıkış güçleri hepsinde aynı görünüyor aşağı yukarı.. Bu konuda dikkat etmem gereken şey çıkış gücü mü oluyor? yoksa bir amfi aldığım zaman teybin çıkış gücü önemini kaybediyor mu?
Sonra sırada kolonlar var.. Kaç çeşit kolon almam lazım? Woofer, tweeter vs.. Yine aynı sitenin oto hoparlör bölümünde kıyamet gibi çeşit var. 50-60 ytl fiyata wofferlar, aynı fiyata diğer kolonlar falan.. hangilerinden almam lazım? Burada satılan wooferlara bir de kasa yaptırmak şart mı?
Son olarak sırada amfi var.. Öyle sanıyorum ki Tüm bu kolonları alsam bile, amfi olmadan bunların çıkaracağı ses ancak radyonun çıkış gücü kadardır. Haklı mıyım? Yine aynı sitede 60 liraya falan amfiler var. işimi görürler mi?
Tabi bunların içinde en önemli soru da şu; bütün bu donanımın montajını, kablolamasını vs nerede yaptırayım? Güvendiğiniz, işini seven, ütmeyecek bir usta tanıyor musunuz? Özellikle Maslak sanayi taraflarında olursa makbuldür.
Arkadaşlar bu gibi konularda her türlü yardıma açığım. Yeter ki "Dostum en az 1000 dolar harcaman gerek, o paraya bi cacık olmaz" gibi cevaplarla şevk kırmayın =) Hepinizi seviyorum, cevapları bekliyorum =)