14 Yaşındayım 150 cc MondiaL aLdım

biraz pahalıya patlayacakta olsa bir şekilde harçlıklarından kıs , babandan yardım iste (bayram geliyo , kask parasını bayramda çıkartırsın mesela :p) ve görkem abinin dediği korumaları al .sonuçta kimse mükemmel değil ve üzerine newton yerçekimini bulmuş bi kere:p .acemiliğin döneminde ufak kazalar yaşayacaksın . Bir kaza durumunda korumalara verdiğin para olası bir hastahane masrafının 5te 1'i kadar olcak . en önemlisi belkide hayatını kurtaracak :wiinkk:

ama öncelikle kalite bir kask şart :wiinkk:

gerçekten şu an biri için örnek oldun :)

Tamam abim çok doğru sölüyosun kask şart kaskı alıyorum babam yarın dönüyo :) Alıcam kaskıda diğerlerinide işte yapıcaz bişler :) Alicam en kısa zamanda.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bnun için konu acılmıstı sanırım ama bence trafige cıkma;)

s.a beyler bende 13 yaşındayım (95 doğumluyum ) bafrada oturuyorum yazın köyde mısırlık biberliklerimiz falan war sulamaya gittiğim için sürekli az yakıtlı olduğu için motorsiklet kullanıyorum köy yolu tabiiki polis yok doğru dürüst kimse yok e haliyle patika yollar yawaş gidiliyo bende ramzey honda 125 cc modial 125 cc fengchi 150 cc peugeot 105cc lik motorları kullanıorum atıo sanmayın sülale biraz kalabalıkta hangi motoru kapabilirsen onu sürüyon her neyse bende büyük motor kullanıcılardanım fakat trafiğe binewi açık alanda kullanıyorum arkadaşım senin de trafiğe kapalı alanlarda we yawaş olarak kullanmanı tawsiye ederim grşrz by.....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
14 yaşındaki bi çocuğa motormu alnır motora 30 dan önce binilmemeli kanları deli olur süratt yaparlar patinaj yapar arkayı kaydırır ondanda zevk alırlar çok tehlikeli bi şey çocuğa motor almak bari mobilett alsaydı ama 30 u geçmeyen cinstten yada elektrikli scooterde olurdu gayette güzel olurdu şimdi senin motor yeni 110 da bsar 120 de oğlum bak 40 ı geçme trafiğe çıkma birine çarparsan yaşından dolayı ceza verirler ehliyettte olmadığından

Haci yavas kullanan sürücülerden.
Haci kullandiginiz motorsikletlerden hangisinden memnun hangisinden degilsiniz?
Mesala hangisi neden ariza yapar? Hangisi az benzin yakar?

Ya sana o motoru alan babaya ne demeli ya... hiç mi seni düşünmüyor ya...Motorsiklet kullanma yaşında değilsin, motor için akıl bali değilsin.. vallla açık trafikte binme derim..Sana abi uyarısı...kendi canını düşünmüyorsan başkaların canını düşün..

canını sevdiğim küçük kardeşim eminim motoru kullanabiliyorsundur kesin ama lütfen trafiğe falan çıkma arkadaşlarına hava yabma mümkünse motora binme az daha sabret biraz daha yaşın büyüsün öyle kullan
sen motoru
sen de hata yok bence sana motor alan baban hatalı babana söyle sana bunun yerine arazide boş alanda köylük çayırlık piknik alanlarında kulanabileceğin bir aatv alsın bnece harika olur

Ne babalar var be Ogluna 14 yaşında Motosikelt alıo Ehliyette yok.

Bizim ehliyetimiz Var paramızda var Ama Peder yüzünden paramızla Rezil oluyoruz Motosiklet Alamıyoruz :farao::farao:

Haci anlamadiniz galiba, benim anladigim kadariyla haciya motorsiklet filan alinmamis haci sadece ailenin rizasiyla aileden olan motorsikletlerden birini rastgele kullaniyor, köye gitmek icin, kirsal kesimlerde normal kaldiki sehir icinde bile ehliyetsiz araba ve motorsiklet kullananlar var.
Haci dikkatli kullanan birisine benziyor zaten kendiside yavas kullanmayi tavsiye ediyor bizlere.
Haci trafike kesinlikle cikmasin kaza yapmamaya dikkat etsin sadece kendisi degil alilesinide cezalandirabilir.

Haci anlamadiniz galiba, benim anladigim kadariyla haciya motorsiklet filan alinmamis haci sadece ailenin rizasiyla aileden olan motorsikletlerden birini rastgele kullaniyor, köye gitmek icin, kirsal kesimlerde normal kaldiki sehir icinde bile ehliyetsiz araba ve motorsiklet kullananlar var.
Haci dikkatli kullanan birisine benziyor zaten kendiside yavas kullanmayi tavsiye ediyor bizlere.
Haci trafike kesinlikle cikmasin kaza yapmamaya dikkat etsin sadece kendisi degil alilesinide cezalandirabilir.

sen yanlıs anlamıssın adamın babası bal gb 150 ccscooter almıs sende nerde kaldın aman kardesım trafıge cıkma dıyoruz ama sana bellı bır sure sonra yetmıcek o yollar emın ol surdan cıkım surdan donerım sonra ıs buyur test edıldı onaylandı

A1 sınıfının Motorlubisiklet yani mopet için olduğunu biliyorum.Yaş da hepsinde18 olması gerekli. Daha çok gençsin be kardeşim yazık etme kendine Allah korusun bir kaza yapsan en ufak hasarlısında dahi maddi zararı çok ağırdır.

Ben bafrali hacidan bahsettim, siz tekirdagli 14 yasindaki mehmetden bahsediyorsunuz, farkli seyleri konusmusuz

Tabi babasi 14 yasindaki cocuga motorsiklet alip onu tehlikeye atarsa suclu durumdaki babadir.

Son düzenleme:
İlk basta h.o kardeşim ben Tekirdağ/Merkez den gökay..İlk başta bende senin gibiydim ilk hafta soz verdim carsıda gezmıcem sadece bzm evin yanndaki okulda diye eyvallah. 2. hafta bizim sokak araları 3. hafta mahalle derken 4. hafta felan oldugunda Ben bizim köye merkezden 25 km gidip qeliordum,deqirmen altına vs. yerlere o motoru aldıqım zamandan ıtıbaren 3000 km yapmısım dusun 14 yasında..Neyse seni sıkmcıaım ben yıne artıst artıst yasam hastanesınden asagı doqru ınıyorum 20 metre asagıda felan cevırme vardı gordum dırek gıdonu kırdım arkaya doqru haraket ederken bırden kendımı yerde buLdum..Arkadan motor carpmıstı %100 ben sucsuzdum ama ne yaparsın ehliyet..Ya bana carpan motor degilde kamyon olsaydı..Suan belki aranızda olmazdım.Aradan 3 sene gecti suan Herkyere gıdıyorum..Sana tavsiyem daha yasın ufak kanın kaynıyor mümkün oldugunca cevirme olan yerden gecme.Basılcak yoldada bas ama koruman tam olsun neyse senı sıkmıyım..

EE arkadaslar kardesımıze kızıcagmıza bırazda yardım edeLım cunku bızde bu sevdaya o yaslarda basladık..

17 dolduğu 18 den gün aldığın an alabilirsin ehliyetini.şuan ben aynı durumdayım.yaşımı doldurdum bugnde yazıldım sürücü kursuna.

bn 12 yaşında başlamıştım bi mopedle.. Ya anlıyorum sni 14 yaşındasın motora heveslisn ama bn ilk kullanmaya basladıim zmnlar kaza yapardm bzn ama 1 yılda profeszone5lestm ve bnm 13 yasında kardesm vr oda motora çok hevesli bn ona arada br veriyorum bnm mondia5ı gayet guzel kullanıyo ama trafığe bi kere çıkardm ondada jndrma gordu iyyiki tanıdığımız yoksa gitmısti bnce ehliyetsiz trafiğe çıkma

bn 12 yaşında başlamıştım bi mopedle.. O zmnlar çok hevesliydim bnde.. Ya anlıyorum sni 14 yaşındasın motora heveslisn ama bn ilk kullanmaya basladıim zmnlar kaza yapardm bzn ama 1 yılda profeszone5lestm ve bnm 13 yasında kardesm vr oda motora çok hevesli bn ona arada br veriyorum bnm mondia5ı gayet guzel kullanıyo ama trafığe bi kere çıkardm ondada jndrma gordu iyyiki tanıdığımız yoksa gitmısti bnce ehliyetsiz trafiğe çıkma

Son düzenleme:
yok be aga ne hızlı gitcem altımda pejo olursa azıcık zorluyomda büyük motorsikletlerden korkuyom açıkçası hadi kendi hayatım neyse diğerlerinin hayatını niye tehlikeye atiiim ailemi niye tehlikeye atim oda war ben yawaş sürücüyüm aga korkuyom aha açık açık söylüyoomherkese yawaş kullamayı tawsiye ederim ayrıca fengchi 150 cc scooter değil mondialin benzeri 5 vitesli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar