virajlara nasıl girilir :)

Selam, birde keskin virajlarda olabildiğince vücudun dik olması gerekiyor, bir de virajın keskinliğine ve yokuş durumuna göre ağırlığı ters tarafa dengeleyip içteki ayağı yere koyup destek almak da dengeli dönüş sağlıyor.

Dostum sen bu tekniği Honda eğitiminde mi öğrendin? Ben Süleymam Memnun'un ilk eğitimine gittim kısmetse Eylül 2.haftası Honda Güvenli Sürüş 2 eğitimine gideceğim. Sen Honda'da mı öğrendin merak ettim de.

Hem de sadece güvenli sürüş 1de:cat:Ama kontrayı mesela bu kontradır deyip göstermediler onu kendim internetten ve de Honda'nın eğitim alanlara para ile sattığı bir kitabından öğrendim.Ben honda'yı tek geçerim.Tek tavsiyem piste çıkıp milletle yarışma.Adamlar ne diyorsa kendini kas yapmaya çalış.Düşsen de orada düşersin hiç korkma:cat:

Hem de sadece güvenli sürüş 1de:cat:Ama kontrayı mesela bu kontradır deyip göstermediler onu kendim internetten ve de Honda'nın eğitim alanlara para ile sattığı bir kitabından öğrendim.Ben honda'yı tek geçerim.Tek tavsiyem piste çıkıp milletle yarışma.Adamlar ne diyorsa kendini kas yapmaya çalış.Düşsen de orada düşersin hiç korkma:cat:

Sağol dostum yok zaten öyle piste çıkıpta hız yapmak gibi bir niyetim yok. Süleyman Memnun'da dediğini yapanlar vardı sinir oluyodum öyle tiplere, adam gibi gidiyoruz ne diye geçiyosun ki beni, bende gaz açmasını bilmiyomuyum sanki.

Kafaya koydum kesin gidicem Honda'ya, zaten benden çok nişanlım gitmemi istiyor, iyice öğrende öyle alalım motoru diye şart koştu valla :p

Tavsiyeler için teşekkürler. Ayrıca viraj konusunda sağa rahat sola daha zor dönülürmüş doğru mudur acaba?

ankarada araştırıyım bakalım nerde var motorsiklet eğitim merkezi sanki incekte gördüm gibi ama bakalım:)

Sağol dostum yok zaten öyle piste çıkıpta hız yapmak gibi bir niyetim yok. Süleyman Memnun'da dediğini yapanlar vardı sinir oluyodum öyle tiplere, adam gibi gidiyoruz ne diye geçiyosun ki beni, bende gaz açmasını bilmiyomuyum sanki.

Kafaya koydum kesin gidicem Honda'ya, zaten benden çok nişanlım gitmemi istiyor, iyice öğrende öyle alalım motoru diye şart koştu valla :p

Tavsiyeler için teşekkürler. Ayrıca viraj konusunda sağa rahat sola daha zor dönülürmüş doğru mudur acaba?

Eğitim iyidir, faydalı olur merak etme:cat:
Viraj konusunda acemiler için tam tersi doğru:pSola dönerken rahat oluyor her türlü yaparsın da sağa ilk dönüşlerinde gaz da sağ elinde olduğundan insan panik olur, mutlak hızı ayarlayamayacağını düşünür ve de dönemez.Honda'da bu sorunun üstesinden geliyorlar:cat:

burda şimdi sana ne söylense boş olur...Allah muhafaza şu taktik bu taktik derken başını yakabilirz bilmeden...Bunun için videolar var onları izle ve gerisini zamana bırak yollar herşeyi öğretir adama.Hele ki ülkemiz yolları ve yoldaki diğer sürücüler arasında bu iş zor olsa da bi süre sonra engin bi tecrübe kazandırıyor insana:cat:

Virajları alamamanızın en büyük sebebi viraj içinde gaz kesmeniz yada fren yapmanızdır. Eğer hızınızı düşürecekseniz viraja girmeden önce yapın bu işi. Viraja girdikten sonra gaz kesmek yada fren yapmak yatırdığınız motorun dikleşmeye çalışmasına yol açacaktır. Bu da size virajı alamayacağınız hissini uyandırıp daha fazla yavaşlamanıza yol açacaktır. Viraj içinde fren yapma ihtiyacı hissederseniz kontrollü olmak kaydıyla arka freni kullanabilirsiniz, ancak ön freni kullanmamanız gerekir. Arka freni aşırı kullanırsanız Kontra tekniğine geçmeniz gerekebilir. Eğer arka tekerin yol tutuşu azalırsa viraj dışına doğru kaymaya başlar. Bu durumda ön tekeri ters yöne doğru kırmaktan başka çare yoktur.
Özetle yapmanız gereken viraja girmeden yavaşlayıp viraj içinde gaz vermeye devam etmenizdir. Gaz verdiğiniz zaman motoru yatırmakta zorlanmayacaksınız ve devrilecek miş gibi bir hissede kapılmayacaksınız. Tabi gaz verin derken gazı kökleyin demek istemiyorum. Kontrollü bir şekilde gaz vermeyi sürdürmeniz yeterli olacaktır.

ben nerdeyse duruyorum vırajlara gırerken :) ögrencez inş :D

Bu iyi bir davranış değil.Aman diyeyim dikkatli olun.4 tekerli dingiller sizin virajlara aynen onların hızında gireceğinizi zannederler.Aradaki takip mesafesini de bu hıza göre ayarlarlar.Aniden yavaşlamanız durmanız kötü sonuçlar doğurabilir:cat:

Virajlara doğru girmek için kontra basma tekniğini bilmek şart.Motorsiklet kullanmaya başlayan herkesin bilmesi gereken bir sürüş tekniğidir.

Doğru bir şekilde kontra basarak en keskin virajları sorunsuz ve kolayca aşabilirsiniz.Forumu araştırın bu temel teknıkle ılgılı bılgıler var sitede.

vraja yatarak gireceksen git önce adam gibi lastik al çinlilerin lastikleri berbat ben 30 ile giderken motoru yatırım hemen kayıyor :D

yucika aynen dedigin gibi virajdayken gaz kesiyor ve fren yapıyorum

poyraz haklısın galiba gerçektende çok kayıyor azıcık bı suda bıle

bide ben geçen hafta kasaktan donerken yoldakı yag tabakası sayesınde kayıp dustum onunda etkısı var galıba vıraj sorunumda :)

bide çogu motorun ön tekeri küçük arka büyük benim ikiside aynı :/

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
virajlara önce besmele sonra desturla girersin..

Dur bakalım şu kontrayı Honda Eğitiminde öğreneyim iyice. Belki de biliyorum yada istemeden de yapıyorum ama eğitimini alarak ne yaptığımı bilirsem daha güvenli dönerim herhalde virajları.

kesinlikle ileri uc noktaya bakmak lazım bence.az önce mersin otobanından adanaya döndüm, biraz hızlı geldim sanırım, virajlarda gözlerimin takılıp kaldığını, daldığımı hissettiğim oldu.korktum açıkçası.bu başlığı görünce direk okudum, güzel hatırlatmalar var.sağol:)

O motorlara baslangıc icin ideal deselerde baslangıc icin bütük motor 125 lik faln bi motorla baslasaydın ii olurdu....
Virajlarda dönerken yere dogru hafif yatacan korkmana gerek yok yatmadan dönülmez direksiyonu kırarsan kendini yerde bulabilirsin....

dr dedigingibi 125 likler baslangıc ıcın daha iyi bunu daha iyi ögrendim :) ama ben birdaha motoru degıstırmem zor olacagı ıcın bunu aldım

bu kontra teknıgını yapıyorum 2 gündür ilerleme var :D

ben nerdeyse duruyorum vırajlara gırerken :) ögrencez inş :D

tamam viraja hızlı girmemek doğru birşey ama çok yavaşlamak da ciddi hatadır. özellikle cruiser motosiklette dönüşleri çok düşük hızlarda yapmak daha zordur. zaten çok yavaş dönüşte kontra tekniği 20km altında hızlarda uygulanmaz. kontranın mantığında motoru dönüş yönüne doğru yatırmak vardır. bunu düşük hızda yaparsan devrilmen çok büyük ihtimal.

acemiliği yeni atlatmaya başlamış biri olarak tavsiyem motosikletle gitmek veya dönmek değil durmak zordur ve çalışılması gerekir. ilk fırsatta trafiğe kapalı bir alan bulup düşük hızlarda iki freni birden kullanarak durmayı tekrar tekrar deneyin. bunu yaparken frenleri kilitlememeye azami dikkat edin ve frenlerin kilitlenme noktasını iyice öğrenin. frenlerle birlikte debriyajı sıkmaya da alıştırın kendinizi. sonra hızınızı biraz arttırıp daha yüksek hızda durma denemeleri yapın. gidebileceğiniz yol varken sorun değil ama gidebileceğiniz yer yoksa mutlaka durmanız gerekir. bunu önceden çalışmazsanız ve duramazsanız buna halk arasında "kaza" diyoruz. aman dikkat.

Jeydakin güzel bir konuya değinmişsin teşekkürler. Bende eğitim aldım ama yinede motorumu alınca pazar sabah erken saatlerde yada trafiğa kapalı bir yerde motora alışana kadar çalışacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar