Sen Bırak çakma Ss Leri Imkanın Warsa Al 600 Rr Farkın Olsun
Oğlun lise sonda olsa, bu akdar da heyecanlı olsa altına 600RR verir misin? Ben vermem. GT250R bile vermem. YZF-R125 için düşünürüm, yedek parçası pahalı. CBR125R istesin koşar alırım.
Bak canım kardeşim, 250cc üzeri bir motorla sakın başlama. Ben 23 yaşındayım, en iyi üniversitelerden birinde okudum, 2.5 yıldır da bu forumu takip ediyorum. Elimde para olduğu halde 2. el bir 500cc yerine 150cc motorla başladım. 500'lük, 600'lük motorlarla başlayıp yaptıkları kazalar sonucu aylarca yataktan kalkamayan çok kişi tanıdım.
Hız yapmak çok zevkli, ama sana tavsiyem önce motorun daha da zevkli yanlarını öğrenmen. Motor sadece hava atma aracı değildir, hayat biçimidir. Ufak bir motorla yağmurda gez, diğer motorcularla tanış, 1000-2000 kilometrelik gezilere çık, virajlı dağ yollarında temiz havanın zevkini çıkar, kimsenin olmadığı koylarda denize gir. Otobana çıkıp 300km/sa hız yapmak çok basit bir şey, ama sadece hız yaparak hem motorun zevkini alamasın, hem de altındaki alet isterse MotoGP motoru olsun sadece baba parasıyla hava atan bir züppe olursun.
her türlü yardımın icin tesekkurler fakat bnim fazla tecrubemde yok fazla paramda. ailem 15 000 ytl kota koydu ve ilk motoskletini alırım daha almam dedi onun icin iyi birsey istiyorum. hız yapmam gerekirse bikac yıl. olmadi arkadasimin cbr 125 r iyla geliştririm kendmi ama tek şansım bu oldugu icin yani. 1 daha bole 1 sey elime gecmez die tam kotam kadar almak istiyorm. o da gorunuo ki honda cbr 600rr yada szuki gsxr600 sanslarm war. hız yapmazsam güçlü motorun ne zarari olabilir ki
:silent:
Şöyle bir zararı olur:
Olay 1: Altında CBR 125R var, 100km/sa hızla virajda yattın, acemilikle/dikkatsizlikle/kazayla/el kaymasıyla tam gaz açtın.
Sonuç 1: Arka tekere iletilen 13 HP güçle çizginden dışarı kayarsın, kolaylıkla toparlarsın.
Olay 2: Altında CBR 600RR var, 100km/sa hızla virajda yattın, acemilikle/dikkatsizlikle/kazayla/el kaymasıyla tam gaz açtın.
Sonuç 2: Arka teker iletilecek 130 HP güçle patinaja düşer, motor altından kayar, 100km/sa hızla motordan düşersin, vücudun büyük olasılıkla virajın dışındaki bankete/direklere çarpar; şanslıysan birkaç kırıkla kurtulursun, şanssızsan felç olup geri kalan ömrünü yatakta geçirirsin.
Abarttım mı?
Az bile söyledim.
Tercih senin.
Son düzenleme: