hangi motosklet uygun?

Sen Bırak çakma Ss Leri Imkanın Warsa Al 600 Rr Farkın Olsun

Oğlun lise sonda olsa, bu akdar da heyecanlı olsa altına 600RR verir misin? Ben vermem. GT250R bile vermem. YZF-R125 için düşünürüm, yedek parçası pahalı. CBR125R istesin koşar alırım.

Bak canım kardeşim, 250cc üzeri bir motorla sakın başlama. Ben 23 yaşındayım, en iyi üniversitelerden birinde okudum, 2.5 yıldır da bu forumu takip ediyorum. Elimde para olduğu halde 2. el bir 500cc yerine 150cc motorla başladım. 500'lük, 600'lük motorlarla başlayıp yaptıkları kazalar sonucu aylarca yataktan kalkamayan çok kişi tanıdım.

Hız yapmak çok zevkli, ama sana tavsiyem önce motorun daha da zevkli yanlarını öğrenmen. Motor sadece hava atma aracı değildir, hayat biçimidir. Ufak bir motorla yağmurda gez, diğer motorcularla tanış, 1000-2000 kilometrelik gezilere çık, virajlı dağ yollarında temiz havanın zevkini çıkar, kimsenin olmadığı koylarda denize gir. Otobana çıkıp 300km/sa hız yapmak çok basit bir şey, ama sadece hız yaparak hem motorun zevkini alamasın, hem de altındaki alet isterse MotoGP motoru olsun sadece baba parasıyla hava atan bir züppe olursun.

her türlü yardımın icin tesekkurler fakat bnim fazla tecrubemde yok fazla paramda. ailem 15 000 ytl kota koydu ve ilk motoskletini alırım daha almam dedi onun icin iyi birsey istiyorum. hız yapmam gerekirse bikac yıl. olmadi arkadasimin cbr 125 r iyla geliştririm kendmi ama tek şansım bu oldugu icin yani. 1 daha bole 1 sey elime gecmez die tam kotam kadar almak istiyorm. o da gorunuo ki honda cbr 600rr yada szuki gsxr600 sanslarm war. hız yapmazsam güçlü motorun ne zarari olabilir ki
:silent:

Şöyle bir zararı olur:

Olay 1: Altında CBR 125R var, 100km/sa hızla virajda yattın, acemilikle/dikkatsizlikle/kazayla/el kaymasıyla tam gaz açtın.

Sonuç 1: Arka tekere iletilen 13 HP güçle çizginden dışarı kayarsın, kolaylıkla toparlarsın.

Olay 2: Altında CBR 600RR var, 100km/sa hızla virajda yattın, acemilikle/dikkatsizlikle/kazayla/el kaymasıyla tam gaz açtın.

Sonuç 2: Arka teker iletilecek 130 HP güçle patinaja düşer, motor altından kayar, 100km/sa hızla motordan düşersin, vücudun büyük olasılıkla virajın dışındaki bankete/direklere çarpar; şanslıysan birkaç kırıkla kurtulursun, şanssızsan felç olup geri kalan ömrünü yatakta geçirirsin.

Abarttım mı?

Az bile söyledim.

Tercih senin.

Son düzenleme:
Oğlun lise sonda olsa, bu akdar da heyecanlı olsa altına 600RR verir misin? Ben vermem. GT250R bile vermem. YZF-R125 için düşünürüm, yedek parçası pahalı. CBR125R istesin koşar alırım.

Bak canım kardeşim, 250cc üzeri bir motorla sakın başlama. Ben 23 yaşındayım, en iyi üniversitelerden birinde okudum, 2.5 yıldır da bu forumu takip ediyorum. Elimde para olduğu halde 2. el bir 500cc yerine 150cc motorla başladım. 500'lük, 600'lük motorlarla başlayıp yaptıkları kazalar sonucu aylarca yataktan kalkamayan çok kişi tanıdım.

Hız yapmak çok zevkli, ama sana tavsiyem önce motorun daha da zevkli yanlarını öğrenmen. Motor sadece hava atma aracı değildir, hayat biçimidir. Ufak bir motorla yağmurda gez, diğer motorcularla tanış, 1000-2000 kilometrelik gezilere çık, virajlı dağ yollarında temiz havanın zevkini çıkar, kimsenin olmadığı koylarda denize gir. Otobana çıkıp 300km/sa hız yapmak çok basit bir şey, ama sadece hız yaparak hem motorun zevkini alamasın, hem de altındaki alet isterse MotoGP motoru olsun sadece baba parasıyla hava atan bir züppe olursun.

Şöyle bir zararı olur:

Olay 1: Altında CBR 125R var, 100km/sa hızla virajda yattın, acemilikle/dikkatsizlikle/kazayla/el kaymasıyla tam gaz açtın.

Sonuç 1: Arka tekere iletilen 13 HP güçle çizginden dışarı kayarsın, kolaylıkla toparlarsın.

Olay 2: Altında CBR 600RR var, 100km/sa hızla virajda yattın, acemilikle/dikkatsizlikle/kazayla/el kaymasıyla tam gaz açtın.

Sonuç 2: Arka teker iletilecek 130 HP güçle patinaja düşer, motor altından kayar, 100km/sa hızla motordan düşersin, vücudun büyük olasılıkla virajın dışındaki bankete/direklere çarpar; şanslıysan birkaç kırıkla kurtulursun, şanssızsan felç olup geri kalan ömrünü yatakta geçirirsin.

Abarttım mı?

Az bile söyledim.

Tercih senin.

:cat::cat::cat::cat::rendeer::rendeer:

Ya birazda düzgün Türkçe ile yazmaya çalışsan arkadaşım?Daha güzel olur kanımca.
Ne öyle emocular gibi yazıyorsun.almıjash filan o ne öyle yaa...

Ben de bu sene son sınıfa geçtim... Şuan 150 cc bi cruiser kullanıyorum...

Ve şunu anlayamıyorum... Sen kime hava atacaksın?? Eğer isteğin 1000cc lik SS kullananlara hava atmaksa zaten 600'lük makineyle atamazsın... Yok eğer amacın dışarıda diğer insanlara hava atmaksa sen diğer insanların herhangi bir motoru görünce (Bunlar hava atılan kitle -Yani daha çok kızlar oluyor-) aaa bak 1000 cc filan mı dediklerini sanıyosun??:cyclopsan Bence kendini kandırma git cakalaz'ın da dediği gibi Hyosung GT 250 R al... Hem görüntü olarak büyük bi makine havanı atarsın hem de kendini yavaş yavaş geliştirirsin...

B.m.O çok güsel anlatmış çok bilinçli tecrubeli biri oldugu belli dinlesen iyi edersin..

1.85 boyum war 94 kiloyum daha önce bi vitesli motor kullanmadm ama açıkcası ben 600 cclik motoru zaptedeceğimi düşünüyorum kendime güveniyorm ama herkez diyorki küçük motorla başla vede ailem bana 10 bin tl maximum veriyolar ve de tek bi motor alp kullanabildgm kadar kullanmak istiyorm böyle bir şey olamaz mı üstadlarım bi yardım edin bana sesi ve görüntüsü cok hoşuma gidiyo videolarını izliyorm ilk 1 yıl 150 yi geçmiyeceğimi söliyim gaza abanmam tavsiyelerinzi bekliyorm.....

sana önerdikleri motor çok uygun gt250r ilk başta 1000-600 makinalar dışardan görüldüğü gibi değildir unutmaki -kontürolsüz güç güç değildir- kaç km tecrüben var ? ayriyetten sana desem al 600'lük koy garajda dursun öğrenince kullanırsın illaki kullanmak istiyeceksin öyle birşey olmaz çünki bunu ben olsam bende kullanmak isterim sen en iyisi al bitane gt250r bak keyfine..

1.85 boyum war 94 kiloyum daha önce bi vitesli motor kullanmadm ama açıkcası ben 600 cclik motoru zaptedeceğimi düşünüyorum kendime güveniyorm ama herkez diyorki küçük motorla başla vede ailem bana 10 bin tl maximum veriyolar ve de tek bi motor alp kullanabildgm kadar kullanmak istiyorm böyle bir şey olamaz mı üstadlarım bi yardım edin bana sesi ve görüntüsü cok hoşuma gidiyo videolarını izliyorm ilk 1 yıl 150 yi geçmiyeceğimi söliyim gaza abanmam tavsiyelerinzi bekliyorm.....

600cc lik motora binip 150 yi geçmiyeceksin. :silent:

Öyle bir Dünya varsa bende geliyorum oraya. :p

bu sefer sana cevaben sondan başlayım
cübbeli ahmet hocayada 6r ver emin ol oda basar.geç sen o ben basmam ben şöyle yaparım böyle yaparım ayaklarını
150km hiç motora binmeyen için bence felakettir.çevremdeki motordan düşen biçok arkadaşım 90-110 km arası süratlerde sadece viraj alamadıklarından düştüler ve giyim kuşamları sayesinde ufak tefek sıyrık bol bol acı ve bu anı yaşayarak engin tecrübe edindiler.
ilk seçenek cbr125 ikincisi ybr250 olabilir.
ilk önce adam gibi kıyafetler almanı öneririm.fuarda yaklaşmışken elini çabuk tutmanı öneririm.fiyattan ziyade çeşit bakımından fuar oldukça zengin.
şahsi fikrim ise şudur:
kalasik ve su soğutmalı bi model alırsan işin zevkini çıkarırsın.görüntüleri benimde hoşuma gitmiyo ama ergonomi olarak bakarsan vazgeçilmezler.bütçende elverişli ise sıfır ve kavasaki sana iyi gider

600'lükle motora başlayacam diyen biri bence 600cc üstü racing'e artçı olarak bile binmemiştir... şayet bindiyse; bindiği ve üstünde durmanın ne olduğunu gördüğü halde 600'lük alacam diyorsa ya sürücüde iş yoktu - artçıyı korkutmak istemedi, ya da illa da alacam deyip sonu hayır olmayanlardandır...

buarada, ehliyet kursunda kullandığı 125mt dışında vitesli kullanmayıp ilk makina 2006 model 600RR alan çok yakın bir arkadaşım var, çok şükür yaşıyor. Aldığı gün sadece motosikleti tanımak için (vites, fren bilmemne nerde gibi, basınca tepkisi nasıl gibi) hastane yolu üzerinde 3-4 saat kadar ~1 km ileri gidip geri gelerek tur attı, bişey olursa hastaneye kaldırması kolay olsun diye...

Bu iş motosiklet üstadlarından birinin tabiriyle, 'acemi askeri dağa sürersin, yaşamazsa şehit yaşarsa tecrübeli asker olarak geri döner'

ghost riders, iyi düşün derim, yaşın daha gençken hele, hem trafik hem motosiklet hem racing tecrübelerin yokken (3'ü birden yokken) 600'lük makina bence intihar... senin yaşlarında insanın damarlarında kan değil adrenalin baskındır...

Son düzenleme:
saol arkadasm ama ailem bana 12-13 milyar gbi 1 miktar vericek. ve bnm istedigim motosklet olan 600rr anca o fiyat. simdi 125 cc alsam ogrenene kadar bklesem flan soradan 14 mlyari denklestremem :salut:

hayabusa :queen: küçük motorla baslamamın amaci nedir?

babası 14 milyar veriyormuş liseli ergene. inciden mi kopup geldi, şaka mı yapıyor belli değil. şaka maka 14 milyar için 1 sene çalışmam lazım, bu arada da kira fatura vs... hayat zor iş be.

eğer ciddi ciddi soruyorsan da o parayı vadeli hesaba koy. az da olsa üstüne gelir. 3-4 milyara bi cbr 125 al. yavaş yavaş git. yavaş yavaş hızlanmaya başla, en son çevreyoluna çık şehirdışı yap. kendine güvenin gelirse ve artık bu motoru rahatlıkla sürüyorum diyip gerçekten de çocuk oyuncağıymış gibi kullanabilme durumuna gelirsen cıbırını 500tl eksiğine sat, hyosung gt250r al. bu dediğimi bir de hyosung için yap. bunları yaptığın zaman intihar etmemiş olursun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar