Arkadaşın sorduğu soruyu biz bir süredir şurada tartışıyoruz.
Şurada için buraya tıklayın.
Ben de diğer topiğe yazdığım gibi B sınıfı ehliyetin motosiklet kullanmak için yeterli olması taraftarıyım.
Bunun nedenlerini oraya yazdığım için buraya da yazmayacağım ama üşenenler için kısa bir özet geçeyim.
Her ne kadar otomobil ve motosiklet aynı şeklide kullanılan araçlar olmasa da otomobil kullananların ezici bir çoğunluğu, otomobilden önce bisiklet ve motosiklet kullanmayı öğreniyor.
Motosiklet kullanmayı bilmeyen bir şahıs zaten kullanamaz.
Ehliyeti olup olmamasının bir önemi yoktur.
Motosikletler denge isteyen aletlerdir.
Yani bu meredi kullanmak için mutlaka öğrenmeniz gerekiyor.
Gerçi otomobil de öyledir.
Fakat otomobil ehilyeti olan bir şahsiyet motosiklet kullanmaya 1-0 önde başlar.
Çünkü en azından trafikte araç kullanmanın neden olduğu sorunlara aşinadır.
Ben diğer topicte elimden geldiğince ayrıntılı anlatmaya çalıştım.
Bu nedenle bir sorunuz varsa orayı okuyup sonra sorun.
Bırakın B ehliyetinin motosiklet için yeterli olmasını, orada yazdığım isteklerden bir tanesi de, motosiklet kullanmak için ehliyet şartının kaldırılmasıdır.
Fakat burada sapla samanı karıştırmayın.
B sınıfı ehliyet A2 yerine geçemez.
Benim bahsettiğim bu değildir.
Sadece belli bir sınıf ve hacme kadar motosikletler için kullanılabilmeli.
Küçük hacimli scooter ve mopet türü motosikletler de ise ehliyet şartı mutlaka kaldırılmalıdır.
Bunun nedenlerini yukarıda linkini verdiğim topicte anlattım.
Konuya ilgi duyan arkadaşlar baştan sona tüm görüşleri okur ve eleştirilerini yazarsa sevinirim.
Özet olarak söylemek gerekirse, motosikletlerin fark edilebilmesi için tek çare tarfikte çoğalmaktır.
Çoğalmanın sağlanabilmesi de ilk önce bürokratik engellerin kaldırılmasıyla mümkündür....