Arama sonuçlarınız

1. M

Motosikletimle yolda kaldım, iki gün sonra sorunsuz çalıştı (?)

Merhaba arkadaşlar, geçen gün yolda kaldım. 2010 model 600RR kullanıyorum. Bir saat kadar sıcak havada yolculuk ettim. Son yirmi dakikası trafikti, motorum ısınması açısından belirteyim. Sağa çektim bakkala girdim çıktım motorla yoluma devam edeyim derken teklemeye başladı. Çektim sağa biraz...
  2. M

5 bin devirden sonra gelen ses | 600RR

Merhabalar herkese, 600RR'imden garip bir ses geliyor. 5000 devirden sonra dızzztt diye ses geliyor. Zincirin bir yere sertçe sürtüğünü düşünün o şekilde. Tabii zincir demiyorum, sadece en yakın örnek bunu verebiliyorum. Benzer bir paylaşım gördüm. Usta kasnak-debriyaj tasından olabilir demiş...
  3. M

600RR eksantrik değişimi hakkında sorum var

Selamlar herkese, üzerimde bir gerginlik var anlatamam. Bu motosiklet işleri beni çok germeye başladı. 😁 Duygularım iki tekere bağlı hale geldi yahu. 600RR kullanıyorum. Eksantrik zinciri ve oto gergiyi aldım. Bu ikisi yeter diye düşünürken dişli ve palet almamda önerildi. Türkiye'de palet...
  4. M

Noter KM'yi yanlış yazmış, düzeltebilir miyiz?

Selam arkadaşlar, bir sorun var. Örnek vererek anlatayım. 55 bin KM'de bir motosiklet satın aldım. Satıştan bir hafta önce sahibi muayeneye sokmuş ve 55 bin KM olarak yazıyor. Buraya kadar bir problem yok. Noterde KM'yi doğru şekilde söyledik. Fakat şimdi baktığımda 52 bin olarak kayıtlara...
  5. M

Motosikletime sigorta teklifi alamıyorum, ne yapabilirim?

2017 model Yamaha R25 kullanıyorum. Sigortam iki gün önce bitti. Bitmeden önce defalarca kez sigorta teklifi aldım fakat tek bir teklif çıktı, o da 2700 TL Müşteri hizmetleri 1300-1500 TL arası bir teklif çıkması gerekiyor tekrar tekrar kontrol edin dedi. İki gündür ise hiçbir teklif çıkmıyor...
  6. M

Kaza sonrası hastane tutanak tutmak zorunda mı?

Merhaba arkadaşlar, bir kaza sorum olacak. Motosikletle kaza yapan kişi hastaneye ambulansla değil de kendisi gitse, kaza yaptığını söyleyip kayıt açtırsa tutanak tutmak zorundalar mı? Kazayı detayına kadar anlatıyor ve ağrıyan bölgeyi söylüyor ve kırık olduğu ortaya çıkıyor. Hastane bu...
  7. M

Yolda motosikletli görünce selam veriyor musunuz?

İyi akşamlar arkadaşlar, artık motosiklet üstünde olmasam da parmağım kornaya basar gibi hareket ediyor. 😂 Gördüğüm motorculara selam vermeyi, karşılık görmeyi seviyorum. Hoşuma gidiyor. Bazen selamımı almayanlar oluyor tabi.. :/ :/ Yolda motorcu görünce selam veriyor musunuz? Yoksa normal...
  8. M

Motosiklete Instagram adresini yazmak saçma mı?

Grenaja ya da herhangi bir yere Instagram adresini yazanlara bakış açınız nedir? Siz böyle bir şey yapar mısınız? Çoğu motorda özellikle supersportlarda sıkça görüyorum.
  9. M

Kilolu birini artçı olarak aldınız mı?

Günaydın arkadaşlar, r25 kullanıyorum. Şu ana dek en kilolu artçım 90 kiloydu. Bir kız arkadaşım var, kilosu 120-130 arasında bir şey olmalı. Geçen kahve içerken konusu dönmüştü. Artçı olarak alacağım da, nasıl olacak bilmiyorum. 😅 Daha önce bu kiloya sahip kimseyi almadım. Sizce dengesizlik...
  10. M

Lastiğe çivi girdi, daha önce başına gelen var mı?

İyi akşamlar arkadaşlar, bugün fark ettim tekere çivi girmiş. https://i.hizliresim.com/3rzvvce.jpg Şu an bu şekilde kullanıyorum. Bir sıkıntı olur mu? Araştırdım da, fitille hallolur yazıyor. Siz ne diyorsunuz? İlk kez başıma gelen bir şey.
  11. M

r25 marş basmıyor, motosiklet çalışmıyor. Ne yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar, herkese iyi pazarlar diliyorum. Bu sabah eve dönerken yolda kaldım. Motosikletime bindim, bir dakika kadar ısındı ve yola çıktım. Acelem olduğu için 160'la 10 dakika yol aldım. Yavaşlayıp, vites düşürüp elimi gazdan çekince motor söndü. 10-15 dakika bekledim. Vurdurdum derken...
  12. M

Yeni motosiklet alacağız; Enduro ya da touring öneriniz var mı?

Selam dostlar, eski bir motorcu arkadaşım 5 senenin ardından tekrar motor alarak piyasaya giriş yapmak istiyor. Biz birçok motosiklet baktık ama sizlere de sormak istiyorum. Bütçemiz 70 bin TL kadar. Arkadaş hem şehiriçi hem de küçük şehir seyahatlerinde kullanacak. Enduro ya da touring tipi...
  13. M

Yıllar geçti halâ motosiklete binmeden önce heyecanlanıyorum!

Selam dostlar, yıllardır motosiklet kullanıyorum. Ne zaman binecek olsam hafif tatlı bir heyecan oluyor. Bu heyecanın sebebi beni mutlu ediyor olması, öyle elim ayağım birbirine girmiyor yani. Her defasında hoş duygular yaşıyorum. Sizde de böyle mi? Yoksa ben mi çok seviyorum anlamadım ki.
  14. M

r25 zincir dişli seti almam gerekiyor, öneriniz var mı?

Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce motosikletimi (2017 r25) periodik bakıma götürdüm. Usta, zincir dişli seti değişimi yapmamız gerek dedi. Periyodik bakım (1700 TL) hariç 2200 TL daha vermem gerekti. Yaptırmadım. Açıkçası 2200 TL vermek istemiyorum. 2017 model r25 kullanan arkadaşlar, netten...
  15. M

Aksiyon kamerası önerir misiniz?

Merhaba arkadaşlar, şu ana dek her soruma burada cevap buldum. Bir sorum daha olacak. YouTube'a videolar atmayı düşünüyorum. Maksadım para kazanmak ya da youtuber olmak değil. Etkinliklere katılan, seyahatler yapan birisiyim. Bunları kayda alıp paylaşmak istiyorum. 2000 lira bütçem var. Bu...
  16. M

Sıfır motor ile ikinci el motor arasındaki fiyatlar tutarsız değil mi?

Yahu arkadaş ikinci el motosiklet ile sıfır motosiklet arasındaki fiyat farkı beni çok düşündürüyor. r25 kullanan birisi olarak benim makineden örnek vereceğim. Çoğu hasar kayıtlı 17 model 75 civarına satışta. Hasar kayıtsız 80-85'e gördüm. Hasar kayıtsız 16, 75 civarlarında. 2022 model sıfır...
  17. M

Kaza yaptım, şikayet edemiyorum.

Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce başlık açmıştım kaza yaptığıma dair. Bilmeyenler varsa olayı tekrar anlatayım; Bir AVM'nin kapalı otoparkında motosikletime bindim, yavaşça ilerlerken yolun ıslak olduğunu fark ettim. Yolun boyalı olduğunu belirteyim. Zaten hafif kaygan oluyor. Yol kenarında...
  18. M

Emniyet şeridinden gitmek için yasak mu?

Motosikletliler emniyet şeridini kullanabilir mi? Yasak var mı? Emniyet şeridini kullanıyorum. Çift kameraları şeritlerden geçtiğim de oldu fakat hiç ceza yemedim. Yasak olduğunu okudum az önce ama emin olamadım.
  19. M

Kaza yaptım, motosiklet serüvenim bitebilir

Merhaba arkadaşlar, dün akşam ilk kazamı Maltepe Piazza AVM'nin kapalı otoparkında yaptım. Motosikletime bindim, yavaşça ilerlerken yolun ıslak olduğunu fark ettim. Kenarda oto yıkama var. Yıkamanın suyu ve sabunu yola akmıştı ve kaygan zemin oluşmuş. (Boyalı yol zaten kaygan oluyor. Bir de su...
  20. M

Yazın hangi ekipmanları kullanıyorsunuz?

Havaların ısınmasıyla birlikte ekipmansız motorcuların sayısı arttı. Sadece kask ile motor süren görüyorum. Ben yaz kış fark etmeden; kask, mont, dizlik üçlüsünü kullanıyorum. Bot aldım fakat henüz kullanmadım. Peki ya sizde durumlar nedir?

Yeni mesajlar