Arama sonuçlarınız

1. S

Hangi lastiği kullanmalıyım?

Merhabalar. Suzuki drz400s ile 2000-4000km aralığında bir yolculuğa çıkıyorum. 25-30kg civarında yüküm var ben de 90kg. %30 asfalt, %70 çakıl, toprak, dağ yollarında kullanacağım. Asfaltta da 100u geçemem zaten, gerek her yerde kamera olması gerekse motorun dislilerinin 14-48 olmasından dolayı...
  2. S

lastik çivileri ne kadar işe yarar?

Merhabalar. Kış geldi, yollar hep karlı ve buzlu burda, fakat motosiklet sürme aşkım dinmedi. Zaten dual sport sürüyorum, yolda pek işim yok. Geçen hafta düşünce ve ciddi sakatlanma riskini atlatınca ekipmanın önemini kavradım.(en azından kaliteli bir enduro botu ve dizliği şarttı, sipariş...
  3. S

Kenda 760 trakmaster 2?

Merhaba. Trakmaster2 hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok ucuz olduğu için sipariş ettim, benim drz'ye off-road lastiği lazımdı, %50/50 lastiği bitirmek istemedim arazide. 1000-2000km falan anca dayanıyormuş. Yani 3-4 aya bitecek. trakmaster2 ayarında, her türlü koşulla baş edebilen, orta...
  4. S

Bugün süspansiyonlara ayar çektim, yayları değiştirdim. oha

tam ekipman 105kg birisi olarak -motosiklet stok haliyle tüm ekipman 75kg sürücü içi tasarlanmış- gittim yeni yay aldım, ağırlığıma ve sürüş stilime göre, yabancı forumlarda araştırmamı sağlam yaptım. Taktım yeni yayları, aralıksız 6 saat süspansiyon kitabını okuyarak rebound,compression ayarı...
  5. S

youtube'tan falan izleyerek forkları ve arka amortisörü toparlayabilir miyim?

benim motorun süspansiyonlar 70kg adam için ayarlanmış.(ekipmasız 105kg'ım) Çöp. En sertte kullanıyorum. Arkadaşın motoru alınca sırf süspansiyon farkından dolayı inesim gelmiyor, ne güzel lan öyle bele vurmuyor tüm o darbeler. Asfaltta pek sürmüyorum o yüzden lütfen "gerek yok" tarzı...
  6. S

Egzozdan gelen duman sorunsalı

Hava aşırı sisli, video'dan anlaşılmıyor. Gelen duman beyaz-gri arası, kokusuz. Yani klasik koku. Yağı kontrol ettim, temiz ve full. soğutucu sıvısı da tam, acaba motoru dışarıda şiddetli yağmura maruz bırakıyorum diye, filtrede ya da bir yerlerden motor bloğuna su mu giriyor? Genelde motor...
  7. S

Yeni motosiklet, Ktm Exc 200

Yogun kullanım için Drz, Haftada bir gün çılgın atmak için Ktm. Temiz buldum Almanya'dan, süspansiyonlar da 90 kg için ayarlanmış, ben 100kg'ım. Azıcık sertleştirerek ideal olur diye düşünüyorum. 2008 model elektirikle çalışıyor. Tek sıkıntı motor 160 saatte ve satıcının dürüstçe söylediğine...
  8. S

2 zamanlı enduro hakimiyeti sorunsalı

Bugün civardan birisinin 2017 model ktm 250exc'i ödünç aldım 20 dakikalığına. üzerinde pirelli scorpion mx32 lastikler vardı. Kullanamadım bir türlü. Çok güvensiz geldi. Debriyajı hafif bıraktığımda ya arka teker spin atıyor ya da ön teker kalkıyor. Ayağa kalkıp ağırlığı gidona verince tamam...
  9. S

Yavaş yavaş tüm motoru yenilesek, ömürlük motor elde edebilir miyiz?

Periyodik bakımlar vs dışında, atıyorum 50.000km kullanımda yeni karbüratör alsak, 60.000 de beyni, tüm elektirik aksamı, civataları vs değiştirsek, 100.000 de pistonu değiştirsek vs vs, kısacası şasi dışında her şeyi belli aralıklarla değiştirdiğimiz taktirde motorsikleti sonsuza denk...
  10. S

karburatoru soktum, bir seyler yanlis... Yardim lutfen.

Yeni igne takip pilot ve ana jeti degistirdim, yeni vidalar taktim, hazir acmisken civarini benzin puskurterek temizledim kulak pamuguyla vs. Yerine taktim. Gaz kablolarini bagladim. Her sey tamam. Motor rolantide kesiciye girmis gibi calisiyor, gaz verince patlayacak gibi titriyor. Acaba gaz...
  11. S

Enduronun bambaşka bir dünya olması

Motosiklet kategorisinden ayrı bence. Baja 1000 olsun, motocross olsun, yarışları olsun, arka kaydırması olsun vs. Hayatımda aldığım en keyifli kararlardan birisi oldu arazi motorsikleti almam. Trafikte 3-5000km tecrübem vardı ybr ile, fakat arazide sürüş o kadar keyifli ki. Önünüz öğrenmeye...
  12. S

drz400s baştan aşağı modifikasyon

An itibariyle hem hobi amaçlı hem de gerçek bir "biker" olmak için motorsikletin parçalarının ne işe yaradığını, nasıl çalıştığını vs öğrenmek için böyle bir işe kalkıştım. Drz'yi satmayı düşünmüyorum. Yaşadığım ülke için en iyi alternatif bu, belki bu yıl içerisinde sırf enduro için 2 zamanlı...
  13. S

Karbüratör ve enjeksiyon temizleyicisi

Bugün zincir yağı bakarken denk geldim, alayım dedim. Talimatlara göre uygun miktarda yakıtla karıştırdım. Arkadaş ne güzel oldu alet. Abartısız %15-20 arttı performansı aletin. Eski sahibi 10 yıldır sadece yağları değiştirip kullanıyormuş.(10 yılda 4000km yapmış gerçi sadece). Şimdi leş gibi...
  14. S

motor blogunu boyamak

tekerlek sprayleri bakarken motor blogu boyalari gordum. bu isin edebi adabi nasildir? boyamak mðmkðn mu? Yoksa ustaya ya da boyacilara falan mi vermek gerek. Bujileri oralari buralari bantla kapatsam, delikleri falan, bassam sprayi olmaz mi? Yardim lutfen.
  15. S

Motoruma bağlanmaya başlıyorum.

Hani yakın bir arkadaşınıza -farkında olmadan- bağlanmaya başlarsınız ya, arkadaşlığın bir tık üstü, sevgilinin bir altı bir durum yani, içerisinde cinsel dürtüler bulunmadan kanepede omuz omuz altında filim izleme seansları... İşte öyle bir şeyler oldu bende de. Bilmiyorum çokça isteyip...
  16. S

Motor sesinden anlayanlar, yardımınız lazım.(video eklendi)

Merhabalar. Epeydir kafama takılan bir olay vardı, geçen de konuyu açmıştım. Kesinleştirmek için video eklemeyi düşündüm. Sesten anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Sıkıntıyı kendim çözebilirsem, karbüratör-subap ayarını youtube'tan falan yapabilirsem eğer kendim yapmak isterim...
  17. S

tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var -birkaç soru-

Merhabalar. 1-Son zamanlarda motorsikletim zorlanmaya başladı. 15-20km gittiğimde motor fazla ısınıyor, aragaz verince motorun sıcak olduğunu anlayabiliyorum sesten. Bunun nedeni ne olabilir? Eğer karbüratör temizliği gerekliyse, youtube'tan falan izleyerek kendim temizleyebilir miyim? 2- K60...
  18. S

sürdükçe lastiklerin havası iniyor.

uzun süreli kullanmada anlarım da, 2-3 günde bir gidip hava basmak gerekiyor. Olması gereken bu mudur? Yoksa bir arıza mı var? Arkayı 31 önü 28 kullanıyorum. kaç basarsam basayım arka 24 e ön 21 e düşüyor öyle sabitleniyor. toprak/çakıl yollarda farkı anlamıyorum da, ne zaman yola vursam motor...
  19. S

arka süspansiyon siparişi

Yavaş yavaş benim drz'yi kendime göre modlamaya başladım. üzerinde stock süspansiyon var, 12 yıllık, sanırım ölü. Ayrıca 1.90/100kg adam için en sertleştirilmiş halinde bile yumuşak. Binince çöküyor motor resmen. şöyle bir site buldum ...
  20. S

motoru düşürdüm, akü çalışmıyor.

park ederken motoru düşürdüm, vites birdeydi. Geldiğimde kontak çevriliydi. "Tüh, kontağı açık unutmuşuz. Akü bitmiştir tabi 10 saattir far açık." sonra tekmelyerek çalıştırdım, 30dk kadar sürdüm, şarj olmadı. Aküyü söktüm, şarj aletine bağladım, %100 gösteriyor. Motorsiklete takıyorum en ufak...