Arama sonuçlarınız

1. Okan Sinan Ocan

Diyelimki Hiz Sinirlari Arabalar ile ayni oldu

Egri oturup dogru konusalim. Diyelimki yasa cikti , motosiklet hiz sinirlari arabalar ile ayni oldu. Aranizdan bir elin parmaklarini gecmeyecek sayida kisi bu hiz sinirlarina uymaya gayret edecek. Kalaniniz hem araclarin arasinda hem de emniyet seridinde hiz rekorlari kirrnaya devam edecek...
  2. Okan Sinan Ocan

Çılgın CG yatış tekniğini kim icad etti

CG ci kardeşlerimizin modifiye ederek otoyollarda yarıştığı motorların üzerinde uçarcasına yatmaları cahil cesareti ya da kendi icatları değil. Bu aslında free lying Prone ya da kısaca “ Prone “ adı verilen bir teknik. Prone un babası 40 lı yıllarda Bonneville tuz çölünde motosiklet dünya hız...
  3. Okan Sinan Ocan

BMW nin en sevilmeyen efsanesi K1 "Uçan Tuğla"

K1 modeli , 20 Eylül 1988 de Köln'deki IFMA fuarında tanıtıldı ve motorseverlere sunuldu. 1989 tarihli bir BMW basın açıklamasına göre, K1 , 1984'ten bu yana 2 valfli K modellerinden 100.000'den fazla satıldıktan sonra, K serisinin yepyeni 4 valfli en üst modeliydi. Yetmişli yılların...
  4. Okan Sinan Ocan

Katil Bariyer

Bu sefer kurban bir motosiklet degil koskoca bir otobüs. Hava yagisli , görüs mesafesi sinirli cünki sis var , belliki otobüs söförü uyumus veya görebildiginden hizli gidiyormus . Cevre yoluna baglanmak icin saga dönen viraji farkedememis ve arac devrilmis. Buraya kadar hersey söförün sucu...
  5. Okan Sinan Ocan

7-8 Mart Güvenli ve İlerı Sürüş Eğitimi Detayları

---- EĞİTİME BAŞVURULAR AÇILDI @tommygun iLE İLETİŞİME GEÇİNİZ--- Merhaba Motorseverler Forumumuza özel olarak @tommygun , @Mallaca ve benim yapacagımız eğitim programımıza ait detaylar aşağıdadır. Eğitim Tarihi : 7 - 8 Mart 2026 iki gün 8 er saat. Eğitim Yeri : 1. Gün : AUTODROM Tuzla...
  6. Okan Sinan Ocan

Ben bu işe nasıl bulaştım (Motobiyografim)

1950 li yılların başları Yer ; Ankara 1. Sanat enstitüsü (şimdiki Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) Üç kafadar İhsan , Hasan , Ahmet Hasan Elektrik bölümünde çok zeki bir öğrenci , İhsan torna tesviyede ve çok iyi bir zanaatkar olma adayı, Ahmet düz liseden tastiknameli , başka okul...
  7. Okan Sinan Ocan

YRA Yamaha Riding Academy İstanbul Autodrom tanıtımı

Kısmetse baharda MT forumuna özel ücretsiz olarak yapacağımız eğitimin mekanı Autodromda faaliyet gösteren YRA nın tanıtım filmi. Sunumu değerli hocam Metehan Yılmaz yapmakta. İyi seyirler
  8. Okan Sinan Ocan

Toprak MotoGP deki ilk sezonunda sürpriz yapabilir.

Mugello da yapılan son testlerde hiç beklenmeyen sonuçlar elde edildiği iddia ediliyor. Hem Toprağın hem de Yamaha V4 ün MotoGP de hiç yarışa çıkmadıkları halde testlerde elde ettiği sonuçlar ortamlara bomba gibi düştü. Beklenmeyen 1 : MotoGP motorunun sert ön süspansiyon tepkisine Toprağın...
  9. Okan Sinan Ocan

Hayatıma Giren Helgalar (Motosiklet İçerir)

Hoca Helga yı dilinden düşürmüyor , hep Helga diyor. Kimdir bu Helga ? Hocanın hayatına kaç Helga girdi . Hadi bir bakalım. Her yıl yapılan eğitimler, geziler ,seminerler için yapılan onbinlerce kilometre elbette tek bir motor ile yapılmadı. Helganın yanında her zaman ikinci bir motorum oldu ...
  10. Okan Sinan Ocan

Yolda , Pistte , Offroad da motosiklet sürmek

Şükrü Şimşek hocamız pistte , yolda , offroad da sürüşler hakkında bir video çekmiş. Değerli bir kaynak . Sevgilerimle
  11. Okan Sinan Ocan

Motosiklette Ellerim Neden Uyuşuyor ?

DİKKAT !!!! HASSAS GÖRÜNTÜLER İÇEREN BAŞLIK Alın size kocaman bir şehir efsanesi. Motosikletim çok titreşimli o yüzden ellerim uyuşuyor. Hayır efendim o iş öyle değil. Ellerinizin uyuşması için sebepler genellikle şu ikisidir. - Kan dolaşımınızı etkileyen faktörler - El sinirlerinize...
  12. Okan Sinan Ocan

Allahim Sana Geliyorum (Viraj icerir)

Su viraj isini bir netlestirelim. Amacimiz : Motoru olabildigince yatirmak, Diz, dirsek kafa vb bilimum organlarimiz ile asfalti oksamak, Viraji limit hizlar ile dönebilmek, Apexteki fotografciya harika bir poz vermek gibi seyler ise yanlis yerdesiniz . Bundan sonrasi maalesef "güvenli...
  13. Okan Sinan Ocan

Honda yeni reklam yüzüne motor hediye etti

Honda dio nun yeni reklam yüzü @tommygun arkadasimiz oldu. Tebrik ediyoruz.
  14. Okan Sinan Ocan

Vites Kolunu Kırma Canım Kardeşim

Otomatik vitesli modellerin günden güne çoğaldığı günümüzde , motosiklet sürücüleri manuel vitesten kolay kolay vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Her motorda da henüz Quickshifter bulunmadığına göre hala bolca tam manuel motor kullanan var. Manuel vites kullanmak çok zevkli olsada zaman zaman sert...
  15. Okan Sinan Ocan

Bir fren attim efsane oldu , Toprak sen isine bak

Baslik tabiki abarti. Topragin bana yetismesi icin 40 firin ekmek yemesi lazim 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 Ama "Toprak style" frenaj efsane olmus durumda. Nedir bu frenin mucizesi ??? Dilim döndügünce aciklamaya calisayim. Düzgün zemin , iyi lastik ve biraz deneyim ile her motorcu motorunu stoppie ye...
  16. Okan Sinan Ocan

Eğitmen olmanın dayanılmaz hafifliği

Motosiklet ile ilgili forumlarda sıkça rastladığım konulardan birisi . Eğitmenler çok para düşkünü , parasız hiçbir şey yapmıyorlar vb gibi eğitmenleri suçlayan cümleler. Neden eğitmenler bu gibi forumlara girip karşılıksız bilgi paylaşmıyorlar çerçevesinde pek çok yorum. Ben size anlatayım...
  17. Okan Sinan Ocan

İlk Motosiklet BMW K1600 GT

İlk motoru K1600 GT olan binicinin ,ilk uzun yol tecrübesindeki hisleri. Şükrü Şimşek hocamın sunumu ile
  18. Okan Sinan Ocan

Viraj Öğrenmenin Altın Kuralları

Merhabalar gencler . Konuya baslarken hedefim viraj konusunu yeni ögrenen veya gelistirmeyi hedefleyenler oldugu icin özellikle "GENCLER" ibaresini kullandim. Aramizda Valentino Rossiyi bile icinden gecebilecek arkadaslarimiz oldugunun bilincindeyim ve bu baslikda onlarin yüksek standartlarini...
  19. Okan Sinan Ocan

Darlıkta Süper Tenere 1200 ile Crosstourer 1200 DCT kapışması

Tabiki hocaniz sizi konuya cekmek icin kapisma ibaresi kullandi ve buradasiniz. O zaman uzatmadan konuya girelim . Virajlardaki en önemli konularin lastik ve asfalt oldugu düsünülür. (Tabiki sizlerin ultra yüksek yeteneklerinizden sonraki konular bunlar) Aslinda en az bunlar kadar önemli bir...

Yeni mesajlar