Arama sonuçlarınız

1. Y

Cub Motor Ayak Frenine Alışamadım,Yardım

Herkese selamlar, Mondial 100cc otomatik cub var.Önceden scooter kullanıyordum ve cub motorun ayakla basılan arka frenine alışamıyorum.Scooter kullanırken ön ve arka frene elle basılıyordu ani fren gerektiğinde dengeliyordum ama bu cub ile ani fren gerektiğinde önce ön frene asılıyorum ve ayak...
  2. Y

Cub motor ön lastik 38P alsam olur mu,sorun çıkar mı?

500 kilometredeki Mondial cub sahibiyim.Fabrika çıkışı lastikleri değiştirmeye karar verdim.Ön 2.50-17 43P arka 2.75-17 47P lastikler takılı. Aynı desenli bulabildiğim linkteki Anlas lastikler var https://anlas.com/product/sheet/Motosiklet-Moped/MB-79/ Ama ön lastik 38L olarak satıyorlar,2.75...
  3. Y

İkinci el satış,kimlik ve ruhsat

İkinci el motosiklet satış için noterde kimlik ve aracın ruhsatı yeterli mi?İşi bilmeyen memur bir pislik çıkarmasın.Google' a yazınca başka belgeler de görünüyor,onlar eskiden diye biliyorum.Kesin bilen biri aracımı satarken noterde hangi belgelere ihtiyacım var yazabilir mi? Teşekkürler
  4. Y

Yeni Mondial Tam Otomatik Cub,Yokuş Performansı

Arkadaşlar selam, Yeni aldığım Mondial Sfc 100cc tam otomatik cub ile ilgili bir durumu paylaşmak istedim.110 km tamamladım.Rampa ile ilgili ilginç gördüğüm bir durumla karşılaştım. 50cc Arora Toros scooter ile karşılaştırdığımda bu cub motorun yokuş performansı daha iyi ama hızlandığım...
  5. Y

Yeni Motosiklet Lastik Kayma Sorunu

Selamlar, 100cc Mondial otomatik cup aldım.Dün tescil ediildi henüz 30 km kullandım.Bugün lastiklerde iki kere kayma hissettim Bir tanesi sağa dönüşte yavaşlarken öbürü sert arka fren yapınca.Lastikler yeni alışıyor diyebilir miyiz?Yoksa tehlikeli bir durum mu?
  6. Y

Alışveriş Sitesinden Plaka Bastırmak Yasal mı?

Mühürlü plaka diyor.Bu şekil bastırmak yasal mı?Muayenede plakanı yenile diyebilirler, buradan önceden alayim mi...
  7. Y

Yeni Motosiklet Trafik Tescil,2 Belge Hakkında

Yeni araç tescil ederken; Şoförler odasından araç tescil dosyası isteniyor diye emniyetin sitesinden okudum Bu dosya EK 1 denilen form mu? ve mutlaka gerekir mi? Ayrıca zorunlu trafik sigortası poliçesi deniyor.Sigortam.net gibi yerlerden yaptırsam fiziki belge yollamıyor galiba sadece sisteme...
  8. Y

Araba Aküsünün Boşalmaması İçin Kutup Başlarını Sökmek Yeterli mi?

Arkadaşlar merhaba, Clio 2 otomatik vites araba var.Ben ancak haftada bir çalıştırıyorum ve her çalıştırmada en fazla 15 km yol yapıyorum.Durum böyle olunca aküyle ilgili problemler çok oluyor.Marş basmada sorunlar oluyor ve akü sık sık normal değerin altına düştüğü için şarj etmem gerekiyor...
  9. Y

Scooter yokuş çıktıktan sonra stop ediyor(Soğuk)

Selam arkadaşlar, 50cc scooter 3 senelik.Hava ve rölanti ayarı yapıldı.Sitenin kapalı garajından caddeye çıkarken dik sayılabilecek bir yokuş var.Sadece ilk çalıştırmada yani soğukken bu yokuşu çıktıktan hemen sonra durduğumda stop ediyor.Soğukken rölantide stop yok,soğukken düz yolda hareket...
  10. Y

Scooter Würth ile temizlenir mi?

Merhabalar, Scooterda egsoz,hava filtresi,jantlar,lastikler vs gibi alt kısımda kalan kısım çok kirli.Hiç yıkanmadı ve silinmedi şimdiye kadar.Buralara şu meşhur Würth araba motor temizleme spreyi veya başka markaların aynı işi yapan spreylerini sıkabilir miyiz? Temizleyeceğinden ve pırıl...
  11. Y

Scooter Konjektör(Regülatör) nerede?Yardım Lütfen

Selamlar, Scoter ve arabada birçok işi yapabildiğim kadar kendim yapıyorum.Amaç tamircilere mecbur kalmadıkça gitmemek.Böylece hem çok ucuza geliyor hem de tamircilerin özen göstermemesi sorunuyla karşılaşmıyorum.Şimdiye kadar bunların bakımlarını ve bazı parçaların değişimini yaptım. Şimdi...
  12. Y

Arabada değişen parça tam olarak nedir?Satış işleminde karşıma çıkıyor.

Arabayı alalı 14 ay oldu.Öncesinde arabalar ile ilgili en ufak bir bilgim yoktu.İkinci el satışında ''değişen'' terimi çok sık geçiyor.Araştırdım ama inanın kesin bir cevap bulamadım.Hangi parçalar değişen olur?2 ay önce hararet müşürü ve aküyü değiştirdim bunlar değişen mi oluyor?Önceden stop...
  13. Y

Resimdeki jikle mi?Stop etme sorunu var.

https://hizliresim.com/86y9mA ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:31 ---------- Selamlar,kırmızı ile işaretlediğim parçayı motoru aldığımdan beri görürüm ama hiç çevirmedim.50 cc scooter benim motor.Jiklesi resimdeki mi? 15 gündür ilk çalıştırmada...
  14. Y

Clio 2 Rölanti Düştü,Çözümü Var mı?

Merhabalar Clio 2000 otomatik aracı aldığımdan beri bazı sorunlarla karşılaştım. Stop etme problemi,volant sensörü(krank sensörü) değişerek çözüldü. Hararet müşürü ilk aldığımda değişmiş ve hararet yükselmesi sorunu çözülmüştü.Geçenlerde biraz yükseldi ama şu an yükselmiyor. Aracın marş...
  15. Y

Araba Hararet 90 Dereceyi Biraz Geçti,Ne Yapmalı

Merhaba Clio 2000 otomatik araba kullanıyorum.Günlük 20 kmden fazla yol yapmam.Ama dün 40 km durmadan sürdüm.Hararet göstergesi biraz yükseldi. Her zaman ortada kalırdı yani 90 dereceyi geçmezdi ama bu sefer çok az geçti sanırım 95-98 derece kadar gördüm(göstergede çizgiler var rakam yok) Bu...
  16. Y

Clio 2000 Stop Etme ve Hararet Göstergesi Yükselmeme Sorunları-ÇÖZÜLDÜLER

Selamlar Herkese faydalı olsun diye sorunlarım çözüldükten sonra buraya yazmaya karar verdim. İlk sorun ve beni en çok yoran stop etme sorunuydu.Clio 2000 otomatik araç, kırmızı ışıklarda durduğumda sık sık stop ediyordu.Ayağım frende olsun veya N ile boşa alayim farketmiyor,stop...
  17. Y

Arızalı Arabayı Arızasını Belirterek Satmak

Merhaba fikrinize çok ihtiyacım var.Benim 2000 model otomatik bir Clio arabam var.Bunu satmak istiyorum.Ama bunun arada trafikte beklerken rolanti düşmesi ve istop etme problemi var.Bu soruna 10 taneye yakın parça neden olabiliyormuş ve bu arızalı parça hangisi bulana kadar şansın yoksa çok...
  18. Y

Kgm(Karayolları) Sitesi Geçiş İhlalleri

https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama Arkadaşlar merhaba, Yukarıdaki adrese motosiklet plakamı yazınca 2012'de yapılmış geçiş ihlalleri gözüküyor.Benim aracı tescil ettirme yani plakayı ilk alma tarihim 2017 sonu.Herhangi bir sorun olur mu? Buradaki cezaları...
  19. Y

Yuki Runner YK 21,Akü çıkartamıyorum,ne olur yardım

Merhabalar, Dün Yuki Runner ı teslim aldım.Bu kadar mükemmel olabileceğini tahmin etmemiştim.39 yaşındayım,alıp henüz kullanmaya fırsat bulamadığım ginger(elektrikli kaykay) saymazsak hayatımda aldığım ilk motorlu taşıt. Benim sizden cevabını rica ettiğim Bunun aküsünü çıkartamıyorum evde şarj...