İlk arabam tempra idi havalı zamanları dijital panel. Arabaya ortadan girmişler cam kırıklarını bile aldıktan sonra ben temizledim. İkinci arabam golf benzinliymiş dizel motor takmışlar. Şimdiki arabamda focus kafadan kazalı fakat hiç önemli değil. Sonuçta parçalardan oluşmuş teknik bir alet. Hangi parçayı nerede nasıl tamir ettireceğini veya değiştittireceğini bildikten sonra sorun yok.
Kapı değişmiş olsa ne olur usta doğru bir şekilde taktıktan sonra, cam değişse ne olur. Benim için doğru bir şekilde kitabına uygun yapıldıktan sonra takla atsa bile önemi yok.
Millet iki şey için sorun ediyor.
1 - Arabayı ucuza kapatmak için oda biliyor arabanın kullanılmasına mani değil çamurluğun boyanmasının abi üç parça boya var . Fiyat kıracak ya.
2 - Arabadan anlamıyor. Bunun üç parça boyanmış yeri var. Beni yolda bırakır rezil olurum. Kime tamir ettiririm. Tanıdığım usta yok. Sanayide uğraşamam beceremem gibi düşüncelerle en önemsiz şeyden bile çekiniyor.
Neyse konuyu açan arkadaşın sorusuna gelirsek uygun bir şekilde yapıldıktan sonra böyle şeyleri dert etme.
Takla atsa bile önemi yok?(cidden iddiali)
Otomobilde bazi şasi aksamlari,öyle duzeltmeye işkenceyle açtirmaya gelmez.
Mukavemet olayi var,hee usta yapar verir..ama amasi var..
Orta direkten kaynakli bir arac ile orjinal bir arac arasindaki farki ancak saglam bir kazada anlarsiniz..
Yok oyle,usulune uygun kaynak,adam sanayide punto atiyor(1 sene sonra pas kusuyor,veya agiz yapiyor)..fabrikada ise 10robot birden daliyor iskelete..
Her kompenantin punto amperi farklidir.ek yerler var,birlesym yeri var.kiliç yeri var..varda var.
Yinede taklali agir hasarli bir arac alirken bir kez daha duşunun..
Mumkunse 3-5 bin fazla verip,ayni model ayni donanimli ayni km de hafif hasarli bel alti boyali. Degisenli bir arac bakin..
Daha iyi olacaktir.