Yasal mı, değil. Ama gayet orjinal ölçülerinde, hologramlı, mühürlü şekilde plaka alabiliyorsunuz n11'den/gg'den. Bu plakaları satanların da zaten yine resmi plaka basım yerlerinden birileri olduğunu düşünüyorum(kendi fikrimdir, bir kanıtım vs yok). Zira orjinal boyutlarda isterseniz birebir orjinal plaka geliyor. 2sene önce plakamı kaybettiğim için ve yaz sıcağında işimden de izin alıp o sıcakta noterle, emniyetle, plaka basımıyla vs uğraşmamak için ben de orjinal boyutlarında sanırım n11'den istemiştim, sonraki gün kargoyla işyerime geldi, 2 senedir de kullanıyorum.
Ha, "kaybettiğin plakayı ya birisi bulur da suçta vs kullanırsa" diyecek arkadaşlar için cevabım: Onun için plaka kaybetmenize gerek yok, zaten adam benim yaptığım gibi istediği herhangi bir plakayı bastırabildiği gibi sizin plakanızı da bastırıp alabilir internetten. Böyle bir durumda benim plakam da motorda yerinde olduğuna göre adam ikiz plaka yaptırmış olur.
Tekrar yazıyorum, yasal değil, ama internet sitelerinde aleni olarak plaka yaptırılabilip satılabiliyor ve devlet bunları satana bir şey demiyor.