Arama sonuçlarınız

1. enlighteray

Patron çıldırdı, Yamaha'nın yeni sahte motorlu elektrikli motosiklet patenti

kısaca, elektrikli motosikletlerde titreşsin ve ses çıkarsın diye böyle bir şeye para harcamış. ilgili video yazı versiyonu zihn-i yamaha beyin bu yeni, yağ değiştirmeli, süpap ayarlı elektrikli motosikleti hakkında ne düşünüyorsunuz?
  2. enlighteray

tesla autopilotun motosikletlileri ezmesi

videoda anlatıldığına göre, ışıkları alçakta olan motosikletleri otoyolda algılayamayıp arkadan çarparak 2 kişiyi öldürmüş, video hazırlanırken 3. kişi aynı tip kaza ile ölmüş, 3.de otopilot açık mı bilinmiyor. aeanın küfrettiği arabacılardan sonra başımıza yeni bi bela çıktı anlaşılan, lidar...
  3. enlighteray

abarth egzoz hakkında ekşideki debe entrisi

alıntı (https://eksisozluk.com/entry/114577606) """ adam egzozcuya gider ve abart egzoz (hani şu bas bas bağıranlar) taktırmak istediğini söyler. egzozcu: buyur abi hangi model istersin? 3 model var. sana mı küfredilsin, annene mi küfredilsin yoksa tüm sülalene mi? en çok satılan sülale...
  4. enlighteray

antalya merkezde yüksek gürültülü olmayan spor salonu var mı?

önceden gençlik spor bakanlığının salonunda spor yapmaktaydım, insan gibi hafif seviyede müzik olurdu, kapandı. ardından 5-10 farklı yere baktım hepsi de yüksek gürültü ile kafamızla sevişme derdindeler. iq sahibi spor salonu sahipleri varsa da bana denk gelmedi. antalya merkezde bildiğiniz...
  5. enlighteray

arka çanta yakıt tüketimini ne kadar arttırır?

100-120 km hızla küçük,orta ve büyük(2 kask alabilen) çantalar yakıt tüketiminizi % kaç arttırdı?
  6. enlighteray

motosikletin altını vurma ve yağ damlatması

bir iki hafta önce kaldırımdan inerken hafifçe motosikletin altındaki plastik karenajı vurdruarak indim. o gün baktığımda gözle görünür birşey yoktu, sonra motosikleti sürüp park ettiğim yerde birkaç damla yağ gördüm ve detaylı inceledim, motosikletin alt plastik karenajı çok hafif kırılmış...
  7. enlighteray

eskiyen fren hidroliği freni sertleştirir mi?

fren hidroliğim sıfır motoru aldığımdan beri, 2.5 senedir değişmedi. son 2-3 ayda ön frende normal sertliğine göre değişken bir serleşme oluyor, bazen 10 birim güç istiyor bazen 7 birim falan. frenlerin tutuşunda sertlik dışında bir değişme yok. fren hidroliğini yaza doğru değiştirecem. bu...
  8. enlighteray

macfit'in spor salonunun kazanın ardından 1 aylık parayı geri vermemeye çalışması

mehaba arkadaşlar, geçen yıl macfit(antalya erasta) spor salonuna gidiyordum, 29 eylül de trafik kazası geçirdim ve kolum kırıldı. ödemeler ayın 29unda gelecek ay için kredi kartından alınıyor, ayın 3ünde hastaneden çıkıp şubeye gittim.kaza tutanaı ve ameliyat raporunun kopyasını verip...
  9. enlighteray

yaz-kış başında süpap ayarını yenilemek gerekli mi?

merhabalar, antalyadan yazıyorum yazın sıcaklıklar 15-35 derece en sıcak günlerde 25-60 derece (şehir merkezinde gölgede 50 derece ölçtüm) genel kullanımda ortalama 33 derece falan kışın ise 0-20 genel kullanımda ortalama 12 derece falan motora genelde kışın dip gaz yapıp yükleniyorum...
  10. enlighteray

değer düşüşü kabaca nasıl bulunabilir (mesela %40 tamir masrafıyla)

2 ay önce önüme çıkan elektrikli bisiklete çarptım. ön takım neredeyse komple değişti, 3300 liralık masraf yapıldı, sıfır fiyatı 8000, yüzde kırk gibi bir masraf. km 10000de. ikinci el fiyatları 5500-6000 arası. şimdi motor 4000 mi 3000 e mi düştü bunu nasıl bulabilirim ve bu süreçler hukuki...
  11. enlighteray

karanlıkta en iyi görüş nasıl sağlanır?

dün akşam şehirlerarası yolda giderken neredeyse önümü görmeden 100 ile yolculuk yaptım, önüme köpek vs çıksa son 1 snye kadar farkedemezdim. akşam görüşü en iyi hale getirmek için neler yapılabilir?
  12. enlighteray

motor bloğu üstünden-şasiden geçen kablolar nerede satılır

motora usb aparatı takmak istiyorum, satın aldığım aparat kablosu motorun sıcaklığına dayanır mı bilmiyorum, motor bloğu üstünde şasiden elektrik aksamı kabloları geçiyor bu kablolara ne kablosu denir, nerede satılır?
  13. enlighteray

teker rulmanı yağı yıkamayla azalır mı?

iyi bayramlar, motoru benzincide köpük ve 1 metreden suyla yıkadıktan sonra ön taraftan vıyk vıyk diye ses gelmeye başladı, motoru yıkadıktan sonra 5000 km kadar daha sürdüm, ses sürekli olmuyor, bazen oluyor bazen olmuyor giderken 30-40 kmde saniyede 1 kere falan bazen ses geliyor bazen...
  14. enlighteray

motora çakmak-usb takmak ve yağmur-aşırı yağmur?

motora bi yerlere çakmak soketi veya usb soketi eklemeyi planlıyorum, ana kullanım amacı 5-10 saatlik yolda sürekli açık olacak telefonu şarj etmek peki aşırı yağmur veya bol yağmur hafif fırtınalı havada soket kullanılabilir mi? bir şekilde izolasyon için neler olabilir? mondial rx3i evoda...
  15. enlighteray

seneye 250 likleri 40 binden alamamaya hazırmısınız?

bir önceki başlık " seneye 250 likleri 20 binden almaya hazırmısınız? " idi, 2 mart 2015de açılmış yamaha fiyat listesiyle birlikte; hayaldi-gerçek oldu. görüyorum ve arttırıyorum seneye 250 likleri 40 binden alamamaya hazırmısınız? diyorum seneye 250liklerin 40bin olmasını osmanlı...
  16. enlighteray

lastiğe sıcakken hava basmak zorundayken?

şuan en yakın petrol istasyonu 3 km uzakta, genelde motoru 2 saat dinlendirip soğukken basıyorum. bazen vaktim olmadığı için sıkıntısından için 60-70 le gidip hava basıyorum. ardından uzun yola çıkıyorum. doğrudur veya yanlıştır; şuan önce siboba basıp havanın çoğunu boşaltıp sonra normalde...
  17. enlighteray

motor yağını temizleyen-çözen madde bilen var mı?

zinciri çıkma motor yağıyla yağlıyorum, 1 damla bile yağ gelse elimi 15-20 kere sabunla deterjanla yıkasam da tam çıkmıyor, yok mu bu yağı çıkarmanın bire yolu?
  18. enlighteray

euro emisyonlarından cc arttırılan modellerin yakıt tüketimi de artar mı?

mesela 250 cc modelleri bir üst euroya uydurmak için 300 cc yapıyolar, 600ü 650-700 yapıyolar ya, bu modeller toplamda aynı gücü-performansı verip daha mı çok yakar yoksa aynı mı yakar
  19. enlighteray

aska seleye takılan videodaki veya benzer çantayı nereden bulabiliriz?

videoda 49:52de motor arkasında olan canta https://www.youtube.com/watch?v=dWTViBdPILI#t=49m52s
  20. enlighteray

bir günde 900-1000 km yapılabilir mi? veya 16 saatte max kaç km yapılabilir?

yaptığım en uzun yolculuk tek rotaya git gel 80 km, gün içinde sağa sola giderken 150 km civarı, araba ile 7 saat 500 km (antalya manisa)yaptım.A Aynı gün içinde antalya-kilis (891 km-10,30) yapmayı planlıyorum.Sabah erken saatte çıkıp,10-15 saate yolculuğu tamamlamayı planlıyorum. Sizce bu...

Yeni mesajlar