eskiyen fren hidroliği freni sertleştirir mi?

fren hidroliğim sıfır motoru aldığımdan beri, 2.5 senedir değişmedi. son 2-3 ayda ön frende normal sertliğine göre değişken bir serleşme oluyor, bazen 10 birim güç istiyor bazen 7 birim falan. frenlerin tutuşunda sertlik dışında bir değişme yok.
fren hidroliğini yaza doğru değiştirecem. bu sertleşme bundan mı oluyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kaç bin km oldu? Fren balataların ne durumda?

Super Moderator
Fren hidrolikleri belirli periyodlar ile değişmesi gereken sarf malzemelerdir, printer kartuşuna benzetebilirsin, hidrolik özelliğini yitirmeye başladığında yoğunluğu artar ve dediğiniz gibi daha fazla kuvvet uygulamayı gerektirebilir. Akışkanlığı ve tepkime süreleri artar, kazaya 1 numaralı davetiyedir. Çok pahalı bir şey değil, acilen değiştirip, akabinde hortumları, balataları ve diski kontrol etmek gerekir, hatta mümkünse ön takım rulmanlarını da kontrol etmekte fayda var, kaliper söküldüğünde bunları yapmak, daha stabil bir sürüşe olanak tanır.

Evet sertleştirmekle beraber daha dengesiz frenleme de yapmana sebebiyet verebilir , bir çok benzin istasyonlarında satılıyor alıp 5-10 dakıka içinde değişim yapabilirsin daha kararlı frenlerin olur . Fren balatasını da değiştirmende fayda var ...

Fren hidroliği frenleri sertleştirir. 2,5 sene oldumu değiştirmeniz çok sağlıklı olacaktır

Kullanım kitapçıklarında fren hidroliklerinin her 2 yılda bir değişmesi gerektiği yazar.
Ben her sene değiştiririm. Değiştirme kısmında hidrololigi komple bosaltirsaniz havasını almak uzun zaman alıyor

bende tam tersi oldu balata ile yağ yeniledim en ufak sıkmada hemen kavrıyor çok sıkı zor hareket ediyor

Sertlesmek degilde hissizlesmek diyelim ona, yoksa burda ne espriler cikar:cherry:

Sakasi bir yana, degistmeden once seviyesini kontrol edin, bir yerlerden kacirmadigina emin olun.

Fren kaliperi içinin kirlenmesi de sertleşmeye sebep olabilir. En iyisi hidroliği değiştirirken balatayı söküp arkasını da temizlemek hatta el değmişken balatayı da değiştirmek iyi olur. neticede 2 senede bir yapıyorsun ve en fazla 100 lira masraf oluyor.

2.10 gibi bir şeyler söylüyor ona dikkat

Bu sefer ben paylaşayım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------

Sona doğru sıcak suyu dökerken içim gidiyor. O kadar sıcak olan bir suyu motosikletin elektronik kısmınında bulunduğu yerlere dökmenin zararı olmuyor mu? :silent: yada grenajlara(boyasına) falan zarar gelmez mi?:silent:

yağ motora zararlıdır ama daha önemlisi göze tene teması zarar verebilir ustaya yaptır pahalı birşey değil

hidrolik yağ eskidikçe fren manetinde sertleşme değil yumuşama olur , bahsettiğin şekilde zaman zaman farklı kademelerde frenleme , kaliperlerdeki pistonların kirlenmesinden kaynaklanır , sen normal şekilde maneti sıkarsın ama piston rahat hareket edemediği için basınç birikir ve aniden sertçe fren yapmaya başlar , bu durumda dozajı ayarlamak çok zordur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Fren hidroliği havadan nem kapar (cidden). Zaman içerisinde kullandıkça ısınıp soğumasıyla birlikte de özelliğini yitirir. Genelde renginden belli eder.

Doğru düzgün yapılmasına özen gösterin. Özellikle havasının düzgün alınmasına. Prosedür motosiklete göre değişebiliyor.

Ben "reverse bleeding" tekniği ile değiştiriyorum. Kaliperdeki memeden yeni hidroliği verip, rezervuardan eski kirli sıvıyı alıyorum. Dikkatli yapıldığında sisteme hava girmemiş oluyor.

Bitmeyen balatayı değiştirmek bence israftan başka bir şey değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar